Slikarska in doživljajska kolonija “Sanjamo ob mavrični reki”

0

Si želiš počitnice preživeti ob reki, tako da lahko med samim slikanjem skočiš v osvežilno svežo vodo? Te zanima kreativna, ljubiteljska ali profesionalna praksa slikanja?

Si želiš preživeti počitnice med sebi podobnimi, občutljivimi, čutečimi dušicami? Med prijaznimi in senzibilnimi sovrstniki? Sanjaš, da bi lahko izrazil svetove, ki so vidni samo tebi tudi drugim? TO LAHKO DOŽIVIŠ NA SLIKARSKI ŠOLI BRINE TORKAR!

1. NA SPLOŠNO O PROGRAMU

Slikarska kolonija, “Sanjamo ob Mavrični reki” je kolonija, kjer se bomo družili ob večernem ognju v 10 metrov premera, v indijanskem šotoru Tipi – Templju in peli najbolj starodavne zdravilne pesmi ali pa se samo družili in spoznavali, uživali v medsebojnem spoznavanju in igri. Jutra bodo potekala v razgibavanju in z jogo. Ob popoldnevih pa se bomo poleg kopanja zabavali med premori in slikanjem, v razkošnem počitku, v visečih mrežah ali aktivnih družabnih igrah.

ČE ŽELIŠ SANJATI Z NAMI ALI URESNIČITI SVOJE SANJE, SI SRČNO DOBRODOŠEL!

Spoznavni prostor bomo odprli z naključnimi kartami in se povezali s plesnimi preprostimi, izraznimi gibi, da se začutimo med seboj.

Čez celotno kolonijo vsi skupaj skrbimo za srčno in ljubečo komunikacijo ter skrb drug za drugega. Nihče se ne bo počutil zapostavljeno, tudi, če se težko vključi v družbo. Ni vam potrebno skrbeti ali bo vaš otrok našel prijatelja, ker bomo skrbeli za medsebojno povezanost.

2. O SLIKARSKEM DELU PROGRAMA

Preko dne se bomo potopili v slikanje in risanje v štirih različnih tehnikah: svinčnik, barvni svinčnik, akvarel, olje in akril na platno. Ustvarjamo od portreta do krajine, risanih karakterjev, različnih živali, figur ali slikanja vizij notranjih svetov, ekspresivnih eksperimentov z barvami, barvno mešanje in integracija teoretičnega likovnega znanja v prakso. Del duhovno-sanjalskega potovanja bo obarvan z imaginativnim notranjim potovanjem, kjer se bomo srečali z našo živaljo vodnico.

Čas slikanja bo prilagojen posameznikom in njihovim sposobnostim, tako da bodo otroci lahko slikali od 6h-do 10h ur na dan, če bodo želeli ali se igrali z otroci na počitku od slikanja, v varstvu varuha (Ilija Moshko).

Mentorji smo usposobljeni in opremljeni z dolgoletnimi izkušnjami na slikarskem področju in pri poučevanju, vodenju tovrstnih počitniških ali letnih programov. Akademsko smo usposobljeni in predajamo ekstrakt znanja preko praktičnega dela, tako da se posvetimo indvidualnemu razvoju vsakemu posamezniku ne glede na stopnjo znanja ali talenta. Dva glavna mentorja pa sva poleg profesionalnega slikarskega znanja, tudi terapevtsko usposobljena za Etično delo z ljudmi (Brina Torkar in Alojzij Gričnik).

To so posebne počitnice, kjer se bomo ugledali prav vsi še malo drugače, se močno povezali z duhom narave, s svojimi občutki, željami in vizijami in našimi živalskimi vodniki.

Vse te vsebine bomo dali v oblike slikarskih lepot in jih ujeli v večen trenutek.

Pričakujemo te!

  • Slikarska kolonija se bo dogajala v kampu Menina.
  • Več o kampu Menina – KLIK
  • 10-20 prostih mest.
  • Cena: 474 EUR (z DDV)

PRIJAVA NA SLIKARSKO KOLONIJO

“Tvoje sanje spreminjamo v realnost. Pridruži se nam.”
Vodja slikarske šole Brina Torkar

SLIKARSKO POLETJE 2022 Slikarske šole Brine Torkar

Dela, ki so nastala izpod rok otrok in njihovih staršev na slikarskih kolonijah in delavnicah akademske slikarke Brine Torkar.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime