Simonhöhe – dostopno družinsko smučišče na Avstrijskem Koroškem

3

Koroško smučišče Simonhöhe se nahaja le dobrih 25 km stran iz Celovca na nadmorski višini 990-1340 m. Na enem mestu ponuja vse kar si lahko želijo družine z enim ali več nadebudnih mulčkov.

Smučišče sicer ni opremljeno s sedežnicami, temveč se mulci lahko spoznajo s starimi dobrimi vlečnicami – sidri in krogci. Večina terenov je položnih in širokih, dobro ‘zratragiranih’ in več kot primernih za učenje prvih smučarskih in bordarskih zavojev. Smučišče je družinam prijazno, saj je dostopno z avtom, ugodne pa so tudi cene.

Kako do smučišča: iz Ljubljane je smučišče oddaljeno 115 km, kar predstavlja dobro uro in pol vožnje. Na avtocesti Ljubljana – Jesenice na odcepu Tržič zavijete proti Ljubelju, kjer prečkate mejo. Ne pozabite na osebne dokumente, saj jih na mejah (trenutno) preverjajo! Pot nadaljujete čez Celovec, kjer sledite oznakam za Feldkirchen (B95). Pot nadaljujete po krajevnih cestah, ki vodijo proti smučišči.

Parkirišče: neposredno ob smučišču je parkirišče, zato je dostop še toliko bolj ugoden.

20160123_093846
Urejeno parkirišče ob smučišču SimonHohe

Vreme: preverite kamera v živo.

Cena na smučišču:

 • tekoči trak dela popoldne od 13ih do 16ih, cena je 2€
 • otroci do 6 let, v spremstvu odraslega, smučajo brez vozovnice
 • celodnevna odrasla karta je 29 €
 • ponujajo različne možnosti nekaj urnih kart in družinskih vozovnic – celoten cenik najdete tej povezavi.
vlečnica
vlečnica

Poleg klasičnih prog smučišče ponuja še:

 • reliefno razgibano pobočje s hribčki, za tiste bolj adrenalinske,
 • borderski parki, ki v času našega obiska, zaradi pomanjkanja snega, žal ni bil odprt,
 • otroški park, kjer je tekoči trak in zajla; tukaj si lahko izposodite tudi sanke,
 • tekaške proge, ki pa zaradi pomanjkanja snega ob našem obisku niso bile urejene.

Na smučišču se nahaja tudi planinska koča s pestro ponudbo hrane, ogrevan paviljon, kjer se lahko pogrejete in spijete topel napitek, konjski hlev z dvema konjičkoma in več stranišč, ki so zelo čista. Stranišče v koči je opremljeno tudi s previjalno mizo.

koča
Koča s pestro ponudbo hrane na smučišču Simonhohe

 

Prenočišče:

Nekaj višinskih metrov (100m) pod smučiščem, v samem naselju, se nahaja velik apartmajski kompleks, ki je viden že od daleč. Cene apartmajev so dostopne, velikost app. primernih za 4-5 članske družine je cca. 50m2. V kompleksu se nahaja bazen. Na našo žalost pa je vstop v bazen dovoljen od treh let naprej. Čistoča  je povsod na zelo visokem nivoju.

bazen v apartmaju
Bazen v apartmaju na SimonHöhe

Apartmaji so slabih 5 min vožnje od smučišča, tako da lahko mulčke za opoldanski spanec brez težav odpeljete v apartma in se potem vrnete na smučišče še za popoldansko, ponavadi sončno smučarijo.

Malo večja vasica St. UrbanSee ali Sankt Urban se nahaja 5,5 km pod smučiščem. Tam boste našli banko z bankomatom, lekarno in tudi trgovino. Bodite pozorni le na delovni čas, saj je med 12:00 in 15:00 vse zaprto. Kruh in pekovske izdelke pa lahko kupite tudi v apartmajskem kompleksu.

Ostale cene:

 • app. cca. 50 m2 – 53€ – 58€ / noč + čiščenje do 50 € (cena januar 2016)
 • app. cca 75m2 za 6 oseb – 70€/noc + 70€ čiscenje (cena januar 2017)
 • cena hrane v bližnji trgovini- cca. 10% višje kot pri nas.
apartmajski kompleks
Apartmajski kompleks Sankt Urban Simonhohe

 

Prispevek je napisala Erika, otrok in potepuh po duši, ki neskončno uživa v igri, raziskovanju in odkrivanju skritih kotičkov skupaj z možem in svojima nadebudnežema.