Seznam slovenskih surf, kajt in windsurf šol za otroke na enem mestu

0

Pred kratkim smo se vrnile iz zimskih počitnic na otoku Lanzarote, Kanarski otoki, kjer smo se družinsko udeležile tečaja surfanja pri Waterman.si

Ker smo na tečaju spoznale veliko podobno mislečih družin, ki svoje počitnice rade preživijo aktivno, smo se odločile, da pripravimo seznam vseh tistih ponudnikov, ki organizirajo tečaje za otroke v slovenskem jeziku.

Bodite pozorni na datume in preverite še druge lokacije, saj ne organizirajo vsi ponudniki družinskih kampov v vseh terminih, se pa potrudijo, da organizirajo kampe v slovenskem jeziku med šolskimi počitnicami.

4 prednosti, če se udeležite (surf) tečajev, ki jih organizirajo slovenske šole:

 • Novih veščin se učite v slovenskem jeziku, kar pomeni, da se tečajev lahko udeležijo tudi mlajši otroci, ki še ne govorijo tujih jezikov.
 • Tečaja se lahko sočasno udeležijo vsi člani družine. Mnogi poskrbijo tudi za varstvo najmlajših.
 • Možno druženje otrok in staršev v skupini ljudi, s podobnim življenskim stilom.
 • Učenje tistih športov, ki se jih žal težko naučimo v Sloveniji, saj so odvisni od specifičnih naravnih pogojev.
 • Organizatorji poskrbijo tudi za namestitev, prevoz in organizirajo dodatne aktivnosti za otroke in starše.
Tečaja se lahko sočasno udeležijo tako starši, kot otroci Waterman, Lanzarote)

Tečaj surfanja, kajtanja in supanja Waterman, Lanzarote, Kanarski otoki, Španija

Otok Lanzarote ima posebno energijo. Nas je že večkrat prepričala vulkanska pokrajina, odlična klima, bele vasice in pogled na mogočni ocean. Že dvakrat smo se tudi udeležili tečaja surfanja pri www-waterman.si. Špela in Toni z družino že 5 let živita na Famari in organizirata odlične tečaje surfanja v slovenskem jeziku.

KDAJ: pri Watermanu organizirajo tečaje čez celo leto. Pogoji za učenje surfanja so primerni čez celo leto. Še posebej v terminu slovenskih šolskih počitnic bodo vaši otroci imeli veliko novih “sošolcev” iz Slovenije 🙂 Poleti pa zaradi ugodnih vetrovnih razmer organizirajo tudi tečaje kajtanja.

KAKO POTEKA: tečaji potekajo v dopoldanskih urah. Navadno med 10:00 in 13:00, kar je super, saj imate tako popoldne čas za raziskovanje otoka. Tečaje vse skupine začnejo z ogrevanjem, nato pa se razdelijo glede na znanje. Prednost je, da ste z otroki sočasno na plaži in v vodi in da se lahko vzajemno spodbujate.

Ogrevanje pred tečajem Waterman, Lanzarote

PRIMERNO ZA: Najmlajši tečajnik srfanja je štel 5 let. Pogoj je, da otrok plava, da ga ni strah valov in da si srfanja želi. Najmlajše najprej dajo na buggy surf in preverijo, če jih je strah valov. Na ta način otroka postopoma navajajo na srf pogoje.

DODATNE AKTIVNOSTI: organizirajo tudi tečaje joge, svetujejo zanimive izlete. Več o otoku si lahko preberete v članku Lanzarote – celoletna destinacija, ki izpolni marsikatero počitniško željo

POT IN NAMESTITEV: Špela in Toni vam pomagata tudi pri organizaciji poti in pri namestitvah. Oddajajajo tudi prekrasno Jurto s pogledom na ocean.

Tečaj surfanja in joge Manawai, Fuerteventura, Kanarski otoki, Španija

Fuerteventura je zaradi veličastne vulkanske pokrajine eden izmed lepših Kanarskih otokov. Njegova lega mu omogoča, da se vsako leto bori za naslov “Evropskih Havajev”. Vsako leto ga obišče nešteto srfarjev, različnih nivojev znanja. Ker pa na otoku že vrsto let deluje slovenska srf šola Manawai, je odličen tudi za prvi stik z desko. V Manawaiu že vrsto let namreč organizirajo tečaje srfanja, ki jih združujejo z vadbo joge. Njihovi hiši v Corraljeu sta znani po sproščenih, a aktivnih počitnicah, iz katerih lahko vsak član družine odnese nova znanja.

KDAJ: junij, julij 2019

KAKO POTEKA: srf tečaji potekajo po dogovoru, glede na valovanje in sposobnosti tečajnikov. Urnik se družinam določi individualno in upošteva se njihov ritem in želje, tako da imajo dovolj časa za raziskovanje otoka in počitek.

PRIMERNO ZA: Najmlajši tečajnik je bil do sedaj star 5 let. Pogoj je, da otrok plava in da ima željo probat.

DODATNE AKTIVNOSTI: V času tečajev je po potrebi organizirano varstvo za mlajše otroke na plaži.

POT IN NAMESTITEV:  V Manawai vam svetujejo najboljši prevoz, namestite pa se lahko v eni izmed njihovih hiš ali individualnih apartmajih v Corraljeu. Več informacij o namestitvi najdete tukaj.

Tečaj surfanja Ujusanja, Francija

Ujusanja na obalah Atlantika že nekaj let organizira surf kamp, ki je namenjen radovednim družinam ter vsem drugim, ki jih zanima aktivno preživljanje prostega časa, surfanje na valovih, joga, francoska kultura in najboljša vina na svetu. Poskrbijo za spanje, hrano, varstvo in zabavo. Več o samem programu pa si preberite tukaj.

Kamp je blizu Bordeuxa, v srcu vinske regije Medoc, kjer je doma francoska kultura in najboljša vina na svetu.

KDAJ: letos začnejo 15. junija in končajo 7. septembra.

KAKO POTEKA: Tečaje surfanja organizirajo že 20 let in imajo ogromno izkušenj tudi z družinami. Tedenski tečaj je tako v celoti narejen z mislijo na vse družinske člane. Poteka 4x tedensko, vmes so odmori za vadbo in prosti čas za oglede okolice.

PRIMERNO ZA: okvirna spodnja meje je 7 let.

DODATNE AKTIVNOSTI: Organizirajo vrtec za otroke od 2 do 6 let, ki poteka istočasno kot surf tečaji. V kampu je varno otroško igrišče, igrišče za odbojko na mivki, skateramp, tobogan itd. Medtem, ko otroci igrajo nogomet, zidajo gradove, se gugajo na gugalnici, lahko starši uživajo ob pijači in prigrizku, surfajo ali se odpravijo na večerjo v dvoje. Poleg surfanja na valovih, je v program vključena tudi 1x uvodna praksa joge, tako za starše kot otroke. Dodatne ure joge so možne proti doplačilu.

POT IN NAMESTITEV: njihova ponudba vljučuje tudi namestitev in poln penzion. Organizirajo tudi prevoz iz letališča. Več o samem programu pa najdete tukaj.

Tečaj windsurfinga Quicksilver, Lefkada, Grčija (preveri tudi druge lokacije!)

Quiksilver windsurf šolo sta leta 2006 ustanovila znana slovenska windsurferja Nina Tanhofer in Žiga Hrček. Oba sta zaslužna, da del ekipe Kamzmulcem vsako leto, vsaj del svojih prostih dni posveti temu vodnemu športu. Žiga in Nina ter njuna ekipa res na profesionalenem nivoju poskrbita za tečaje in vse kar se okrog njih dogaja. Toplo priporočamo iz prve roke 😉

KDAJ: tečaje organizirajo čez celo leto. Podrobnejše termine in lokacije najdete tukaj. Nekaj kampov pa je še posebej primernih za družine:

 • Posebej posvečen družinam je windsurf camp v Vassilikiju, kjer imajo poleg specializiranih tečajev za otroke (od 5 let dalje), organizirano tudi varstvo za najmlajše v času, ko so starši v tečaju. Sama lokacija zaradi kakovostne opreme in ugodnih vetrovnih razmer v dopoldanskem času omogoča, da lahko izvajajo windsurf tečaje za naj najmlajše, ki se učijo skozi igro. T.i. Mavrice se skozi igro spoznajo z opremo, z vetrom in windsurfanjem. Sharkiji, ki so naslednja skupina, se že malce resneje spopadejo s športom – v tej skupini jih imamo do trenutka, ko lahko prestopijo v t.i. Young gunse, ki pa si želijo windsurfati v zankah za noge, se učiti glisirati, vodnega štarta. Več o windsurf campu v Vassilikiju 
 • Družinam je prijazen tudi prvomajski windsurf camp na Sardiniji, kjer sicer nimajo varstva, imajo pa prav tako tečaje za otroke. Lokacija (prijetna plaža z barčkom in igrali) pa zagotavlja najmlajšim in tistim staršem, ki ne windsurfajo brezskrbne in prijetne trenutke ob morju. Več o windsurf campu na Sardiniji
 • Za mlade družine se je super izkazal tudi njihov camp v El Turu. Predvsem zahvaljujoč odmaknjenosti od prometa in ugodnim cenam za otroke. Če je želja, se tudi tu otroci lahko naučijo windsurfati, manjši otroci pa lahko brezskrbno uživajo v mivki in toplem morju. Več o windsurfcampu v El Turu 

Tudi sicer se trudijo, da bi bili v njihovi šoli prijazni do družin. Tako so njihovi tečaji za otroke bistveno cenejši, večjim družinam pa 4. tečaj podarijo oz. za še številčnejše družine pripravijo individualno ponudbo.

KAKO POTEKA: Sam windsurf tečaj traja 2 uri na dan, sicer pa se običajno dnevi začenjajo z jutranjim razgibavanjem, sledi teorija na suhem in praksa na vodi. Po tečaju je čas za utrjevanje pridobljenega znanja (windsurf oprema je na voljo za ves dan), v večernih urah pa običajno sledi videoanaliza.

PRIMERNO ZA: Najmlajši tečajnik je bil star nekaj čez 4 leta. Kot omenjeno, imajo v Vassilikiju tečaje za čisto male otroke, ki se učijo skozi igro. Pomembno je, da imajo radi vodo, da so motivirani in da imajo željo po windsurfanju. V tem primeru npr. tudi ni nujno, da zna otrok že dobro plavati, saj se mu lahko pomaga s plavalnim jopičem, tečaji pa se pod skrbnim nadzorom njihovih izkušenih inštruktorjev izvajajo v plitki in mirni vodi. Otroci na koncu tečaja dobijo diplomo, skoraj vedno pa pred koncem organizirajo tudi t.i. »fun race« tekmo, kjer skozi moto »važno je sodelovati in se imeti super fino« zaokrožijo dogajanje tedna.

DODATNE AKTIVNOSTI: V Vassilikiju na Lefkadi v Grčiji imajo organizirano brezplačno otroško varstvo – da se lahko brezskrbno nasrfajo tudi starši. Dve varuški poskrbita, da se otroci  igrajo, ustvarjajo, plavajo na bazenu in podobno. Več o Lefkadi pa si lahko preberete v članku 6 razlogov za nepozabne aktivne družinske počitnice na grški Lefkadi

POT IN NAMESTITEV: Na vseh destinacijah nudijo celoten paket  – z možnostjo prevoza, namestitve in hrane. Če družinam njihova ponudba ne ustreza (npr želijo potovati z avtomobilom, želijo biti nastanjeni v apartmaju …), pa z veseljem pomagajo z usmeritvami in organizacijo.

Vassiliki na Lefkadi je idealen kraj za za windsurfarski družinski oddih.

Tečaj surfanja in windsurfanja Surfvival na Karpatosu, Grčija

Karpatos in Andraža Žana windsurferji večinoma dobro poznamo, veliko pa vas verjetno ne ve, da je možno na Karpatosu tudi surfat. Andraž Žan na tem znanem vetrovnem otoku vodi surf shop in šolo Surfvival. Primarno organizira surfanje na valovih in windsurf tečaje, nudi najem koles, ter na posebno željo organizira tudi izlet po otoku, saj pravi da je narava na Karpatosu neverjetna, raznolika, plaže nepozabne, vasice pa take, kot da se je ustavil čas.

KDAJ: V poletni sezoni imajo razpisanih nekaj uradnih terminov, ki jih najdete tukaj, vendar so zelo fleksibilni glede datumov, tako da se ponavadi prilagodijo družinam, tudi izven uradnih terminov, kar pomeni da ko se pač določena družina odloči, da pride na Karpatos in želi surfat ali windsurfat, raziskovat otok.

KAKO POTEKA: Tedenski “kamp” traja šest dni. V kolikor pridete za več kot en teden se teh 6 dni lahko malo porazdeli in naredijo kak dan pavzo. Tečaj traja po 2h na dan na skupino ki šteje max 4-5 tečajnike s podobnim nivojem znanja in starostjo.

Pri windsurfu organizirajo video analizo vsak dan, pri surfanju pa vsak drug dan. Tečaji z otroki so malenkost drugačni, saj je učni proces bolj skozi igro in je več zabave, pri odraslih pa velja več teorije in bolj strog pristop.

PRIMERNO ZA: Vsi otroci morajo znati plavati. Imeli so že primer 4 letnika, ki še ni znal plavati, je imel rokavčke in je bilo super. Razmere morajo biti seveda mirne, ampak so super uživali.

Windsurf tečaji so za otroke primernejši v manj vetrovnih dnevih, kar je v glavni sezoni (julij, avgust) malokrat. Pogoji za surfanje na valovih, pa so na Karpatosu varni tudi takrat. Prvi pogoj za organizacijo tečaja je seveda varnost.

DODATNE AKTIVNOSTI: V primeru večjega števila otrok in za posebne dneve/tečaje/priložnosti imajo na voljo varuško. Organizirajo tudi izlete po otoku, kolesarske izlete in najem koles.

POT IN NAMESTITEV:  organizirajo tudi želeno namestitev in poiščejo najcenejši let. Pravijo, da so povezani z večina namestitvami, restavracijami , rent a carji, rent a moto-ji, tako da glede tega ni problema. Organizirajo glede na želje. Andraž še opozarja, da če želite priti v glavni sezoni (julij, avgust), je potrebno rezervirati zelo zgodaj, saj Karpatos ni masivno turističen in ima določeno število kapacitet, kar pomeni, ko je polno je polno.

Tečaj windsurfanja Bushman, Fuerteventura, Kanarski otoki, Španija (preveri tudi druge lokacije!)

Bushman sta Živa in Žan. Ljubitelja valov, ki že nekaj let večino časa preživita ob in na vodi. Organizirata tečaje windsurfanja in kitesurfanja, med drugim tudi za otroke.

KDAJ: Imajo več terminov posvečenih za otroke in tudi drugačne lokacije. Več informacij o terminih najdete tukaj. Letos organizirajo tečaje na:

 • Fuerteventura, Kanarski otoki: 22.4. – 15.5.25.6. – 15.8.
 • Le Morne, Mauritius: 4.6. – 22.6.
 • Windsurf vikendi; Slo-Cro-Hu: 21.9. – 22.9.28.9. – 29.9.5.10. – 6.10.12.10. – 13.10.20.10. – 21.10.
 • Soma Bay, Egipt: 26.10. – 3.11.

KAKO POTEKA: otroški tečaji navadno potekajo 5 dni po 2 uri na dan. Več o ostalih možnostih si lahko ogledate tukaj. 

PRIMERNO ZA:  Najmlajši tečajnik do sedaj je bil star 5 let. Primerni pa so za vse starosti od 5 let naprej. Pravita, da je windsurfanje za otroke namenjeno tistim, ki imajo veliko energije in si starši želite, da bi se malo “porazgubila”. In prav tako za tiste, ki bi jim mogoče malo več akcije brez “elektronike” koristilo. To so super tečaji, da otroci vzljubijo windsurfanje, se zabavajo, igrajo s peskom in se naučijo nekaj novega, kar bodo morda delali celotno življenje. Lahko pa seveda gre zgolj za počitniški šport. Predvsem pa učenje windsurfanja in surfanja že v otroštvu zgradi motorične spretnosti, ki bodo ostale za vse življenje. Poleg motorike se razvija še vzdržljivost, motivacija in inteligenca.

DODATNE AKTIVNOSTI:  V primeru, da ni vetra, dodatno organizirajo še surf, kitesurf in acro joga urice, ter seveda fotografiranje.

POT IN NAMESTITEV: Pomagajo pri organizaciji in vas usmerijo na zanesljive ponudnike.

Tečaj winsurfanja in kajtanja Water Donkey, Viganj, Pelješac, Hrvaška

Viganj na Pelješcu je že vrsto let center učenja windsurfanja in kitesurfanja na Hrvaškem. Prijetna dalmatinska atmosfera, slovenski inštruktorji in razgiban otok prepriča mnoge družine, da se vsako leto vrnejo tja.

KDAJ: S tečaji pričnejo že za prvi maj in potekajo čez celo poletje. Za več informacij, preverite njihovo spletno stran.

KAKO POTEKA:

 • Otroški tečaj windsurfinga: poteka 4 dni po 1,5h dnevno. V tečaj sprejmejo otroke od 6. leta starosti dalje. Pogoje je, da so plavalci in da se ne bojijo vode. Otroci spoznavajo osnove in opremeo skozi igro in animacijo.
 • Otroški tečaj kitesurfinga: poteka 12 ur, 3-4 dni. Pogoj je teža nad 35 kilogramov.

PRIMERNO ZA: Najmlajši tečajnik je bil do sedaj star 5 let, vendar priporočajo starost vsaj 6 let za winsurfanje in 35 kilogramov za kitesurfing.

DODATNE AKTIVNOSTI: vsak večer organizirarjo movie night z brezplačnimi kokicami za otroke. Vsak večer se zbere med 30 in 50 otrok 🙂

POT IN NAMESTITEV:  Organizirajo tudi bivanje v Vignju, saj sodelujejo z vsemi ponudniki v kraju. Po potrebi uredijo tudi prehrano v restavraciji Ponta. Za večje skupine uredijo tudi prevoz.

Tečaj winsurfanja in kajtanja Impulz sport, Pelješac, Hrvaška

Pri Impulzsportu vsako leto organiziarajo nekaj terminov za tečaje windsurfinga in kitesurfinga na Pelješcu. Organizirajo različne tečaje za različne nivoje znanja. Lahko pa se z njimi odpravite na adrenalinski oddih le kot spremljevalec ali navdušen kajtar in windsurfer s svojo lastno opremo oz. možnostjo rentanja. Več o programu si lahko preberete tukaj.

KDAJ: 26.4. – 4.5. 2019; 5.7. – 13.7. 2019 in 16.8. – 24.8. 2019

KAKO POTEKA:

 • Otroški tečaj windsurfinga: poteka 4 dni po 1,5h dnevno. V tečaj sprejmejo otroke od 6. leta starosti dalje. Otroci spoznavajo osnove in opremo skozi igro in animacijo.
 • Začetni tečaj kitesurfinga: poteka 12 ur, ki jih izvedejo v 5- 7 dneh.

PRIMERNO ZA: windsurf tečaj priporočajo od 5 let naprej.

DODATNE AKTIVNOSTI: V prvem terminu ponujajo neomejeno uporabo kajaka, SUPa in kolesa.

POT IN NAMESTITEV:  Organizirajo prevoz, namestitev v šotorih ali apartmajih. Več o njihovi ponudbi si oglejte tukaj.

Primerna starost za učenje kajtanja je 12 let oz. 30 kilogramov

Tečaj kitesurfinga Kitelife Soma bay, Egipt

Soma bay, Hurgada nudi vse za sproščene družinske počitnice. Poleg brezplačnega spoznavnega tečaja kajtanja, ki je primeren tudi za najmlajše, Kite life organizira tudi druženja na vodi in izven, izleti na samoten otok, obisk piramid in predstavitev Egipčanskega življenja, odbojko na mivki, jadranje okoli bližnjih otokov, golf, tenis, fitnes, vodni športi, SUP po neskončni laguni ter večerna animacijo. Več o samem programu si preberite tukaj.

KDAJ: 25. 5. – 1. 6.; 21. 9. 28. 9. 2019

KAKO POTEKA: Otroški tečaji ponavadi potekajo 5 dni po 1,5 ure na dan. Trajanje tečaja kajtanja je odvisno od vremenskih razmer in telesne pripravljenosti učenca. Pri začetnih tečajih je vključena vsa oprema vključno s trapezom. Izkušeni, vedno nasmejani in certificirani inštruktorji vas bodo na začetnem tečaju, za katerega ne potrebujete nobenega predznanja, naučili osnove upravljanja in vožnje s kajtom.

PRIMERNO ZA: Spodnja meja je 30 kilogramov.

DODATNE AKTIVNOSTI: medtem, ko starši kajtajo, se otroci zabavajo v varstvu, kjer se vključujejo v različne zabavne aktivnosti. V hotelu so otroški bazen s tobogani in igrišče, hotelski mini klub 4-12 let, kotiček za otroke ob večerji, mini disko. Več o hotelu si preberite tukaj.

POT IN NAMESTITEV:  Idilična destinacija z odličnim hotelom direktno na plaži. Modro zelena barva vode in prelepa plaža bo navdušila še tako zahtevnega gosta. Kajt spot z odlično infrastrukturo in veliko laguno pa je oddaljen samo nekaj metrov. Lokacija je zaradi dodatnih aktivnosti in bližine morja zelo primerna tudi za družine. Organiziran je direkten prevoz z Brnika do Hurghade ter od letališča do hotela. Več o ponudbi si oglejte tukaj.

Tečaj kajtanja Kitepack, Limnos, Grčija

KitePack organizira tečaje kajtanja za otroke v slovenščini na otoku Limnos v Grčiji. Kot pravijo je Grški otok Limnos oaza miru in narave, idealen za preživljanje dopusta in počitnic tako drugačnih od tempa in življenja vsakdana. Otok, kjer piha Meltemi in na katerem ne boste našli množice turistov. Več o sami destinaciji, si lahko preberete tukaj.

KDAJ: 7.6. – 27.9.2019

KAKO POTEKA: tečaj traja 5 dni po 2 uri na dan. Ker se otroci učijo drugače kot odrasli, celoten tečaj temelji na manj govornega in več prikaznega načina učenja z dodatkom igre, vse z namenom konstantne animacije otroka.

PRIMERNO ZA:  priporočljiva starost in teža otroka sta 12 let in 40 kilogramov. V pogovoru s starši tečaje delno ali v celoti izvajajo tudi pri mlajših otrocih. Njihov najmlajši udeleženec tečaja je imel 9 let.

DODATNE AKTIVNOSTI: varstva posebej ne organizirajo, skrb za otroka, medtem, ko njegovi starši kajtajo, pa dosedaj še nikdar ni bila težava. Otok Limnos je izredno zanimiv, zato organizirajo kar nekaj izletov. Več o tem si preberite tukaj.

POT IN NAMESTITEV:  kot licencirana turistična agencija organizirajo vse od prevoza, letalskega prevoza, nastanitve, transferje, najeme avtomobilov, … Več o njihovi ponudbi si oglejte tukaj.

Informacije so zbrane iz podatkov ponudnikov in njihovih spetnih strani. Za aktualne podatke preverite spletne strani ponudnikov. Če poznate še kakšnega ponudnika, ki organizira tečaj surfanja, windsurfanja ali kajtanja za otroke v slovenskem jeziku, nam pišite na info@kamzmulcem.si ali v komentar. 

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime