Seznam organiziranega počitniškega varstva otrok med prvomajskimi prazniki in poletjem 2019

1

Z junijem se začno dopusti. Večina družin se odpravi na morje ali kak drugačen oddih. Hkrati pa se s koncem junija za predšolske otroke in šolarje konca šolsko leto. Tako so prosti čisto do septembra. Za teden, dva ali tri se odpravijo na morski oddih s starši, ostali čas pa preživijo pri starih starših ali se udeležijo raznoraznih (ne)organiziranih aktivnosti.Pripravile smo spisek zanimivih tedenskih aktivnosti, na katere imate možnost prijaviti svoje mulce. Medtem, ko so starši po službah, se lahko mulci igrajo, učijo in zabavajo na naslednje načine:

Prvomajske počitnice

LJUBLJANA

Poletne počitnice

CELA SLOVENIJA

  • CŠOD – tematsko različne, za otroke starosti 7+

LJUBLJANA

ZBILJE

VRHNIKA

VELENJE

CELJE

PTUJ

BLED

  • Ljudska univerza Radovljica, Počitniški program v Medgeneracijskem centru Bled, starost ortrok 6-13 let – ŠE NI ZNANO
  • Zavod Manipura, Poletje v vili Čira Čara, igralne in ustvarjalne uirce za otroke od 5. leta naprej – ŠE NI ZNANO

MARIBOR

RUŠE

PIRAN

  • Zmigajmo, počitniško varstvo – ŠE NI ZNANO

NOVO MESTO

KOPER

POSEBEN 10-DNEVNI TABOR NA ROGLI

Zavod gibaj in zmagaj, v sodelovanju s Pediatrično kliniko Ljubljana, pripravlja 10-dnevni tabor na Rogli za otroke s prekomerno telesno težo in tiste, ki niso aktivni. Problema debelosti se lotevajo celostno, zato bodo na taboru prisotni zdravniki, nutricionist, osebni trenerji, specializant družinske terapije, specialni pedagogi in drugi. Sprejemajo VSE otroke, kar pomeni, da so vabljeni tudi otroci z motnjami v duševnem in telesnem razvoju, ki imajo dodatno subvencioniran tabor. Takšen tabor se v Sloveniji odvija drugič in je plod dela strokovnjakov iz Pediatrične klinike, Fakultete za šport, društva Specialne olimpijade Slovenija in Zavoda gibaj in zmagaj. Prvim 100 prijavljenim bodo ceno tabora znižali za 150 eur, otrokom z motnjo v duševnem razvoju pa še za dodatnih 100 eur (pogoj je članstvo v Društvo Specialne olimpiade Slovenija).

Avtor fotografije na naslovnici je Arheološki izkustveni center.

Zgoraj navedeni programi so zbrani iz javno dostopnih spletnih strani. Če imate informacijo o počitniškem programu za otroke poleti nam pišite na info@kamzmulcem.si ali v komentar in z veseljem ga bomo uvrstili na aktualen seznam. Za napake objav s strani nosilcev programov ne odgovarjamo.