Sankanje na Veliki planini – kako in kaj v času korona ukrepov

0

Velika planina nam je že dolgo poznana kot top družinska destinacija, a smo jo obiskovali v večji meri poleti, ko smo uživali ob pogledih na pastirske hiške in krave na planoti. Nazadnje nas je pa popolnoma presenetila tudi kot družinsko sankališče, saj so proge lepo urejene, za zabavo pa poskrbljeno. Kaj pa preostale informacije, še posebej v času korona ukrepov? Najpogostejša vprašanja in odgovore ponujam spodaj.

V katero regijo se uvršča Velika planina?

Velika planina je v Osrednjeslovenski statistični regiji. Glede na trenutno veljavne ukrepe, jo lahko obiščejo prebivalci te iste regije.  Predlagamo, da aktualne omejitve in morebitne dodatne pogoje pred odhodom preverite tukaj.

Kje je izhodišče? 

Avto pustite pred spodnjo postajo nihalke, Kamniška Bistrica 2, Strahovica.

Nihalka torej obratuje? 

Nihalka od 23. 1. naprej obratuje med 8:30 in 20:00. Aktualne informacije glede obratovanje lahko dodatno preverite tukaj.

Za vstop v nihalko je pogoj negativen test, ki ne sme biti starejši od 24 ur.  Otroci do 12 let v spremstvu staršev testa ne potrebujejo. Organizirano je hitro testiranje na spodnji postaji nihalke med 8:00-12:00 uro.

Cena nihalke: 17 eur odrasli, 13 eur otroci oz. 40 eur družinska karta (2 odrasla, do 4 otroci do 14. let). Več tukaj. 

Kaj pa varovalni ukrepi? 

Obvezen je negativen test. Pred vhodom v nihalko je prav tako obvezno razkuževanje rok ter uporaba maske v nihalki.

Kaj se da početi na Veliki planini pozimi?

Ob lepem vremenu (mi ga žal nismo doživeli) je prava zimska pravljica. Poleg pohoda (npr. od zgornje postaje nihalke do gostišča Zeleni rob in dlje), je  mogoče smučati in sicer med 9:00- 16:00 ter nočno sankanje med 16:00 – 19:00. Zadnja nihalka odpelje v dolino ob 20:00.  Aktualne vremenske razmere lahko preverite na spletni kameri.

Kje lahko sankamo?

Sankamo lahko takoj pri zgornji postaji nihalke, v otroškem parku 5 min hoje naprej ali po celotni progi od zgornje postaje sedežnice navzdol (zgolj nočno sankanje). V primeru nakupa povratne vozovnice za nihalko, je neomejen prost vstop na sedežnico. Aktualne razmere na sankaški progi so dostopne tukaj.

Ko se oglasi lakota…

Okrepčevalnica Skodla na zgornji postaji nihalke nudi pakirane prigrizke ter tople in hladne napitke. Gostišče Zeleni rob na zgornji postaji sedežnice pa tudi jedi na žlico in druge dobrote. Oboje trenutno zgolj na prevzem.

Kje so pa WCji?

Odprti na zgornji postaji nihalke.

 

Veliko planino smo obiskali na njihovo povabilo. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.