S Kamzmulcem na tečaj, ki rešuje življenja – NAJSRČEKBIJE

0

Tečaj prve pomoči je na listi želja mamic Kamzmulcem že več let. Strah vsakega starša je, da bi se njegovemu otroku zgodila nesreča. Ob tem pa je mnoge še bolj strah, da jim ne bi znali pomagati, zagotoviti vsaj tisto prvo pomoč, ki je pogosto ključna ob hujših nesrečah. Zato se z vesljem pridružujemo pobudi portala Ringaraja.net, ki skrbi za to, da se starši lahko vsaj deloma pripravijo na najhujše scenarije, do katerih upamo, da ne bo nikoli prišlo.

Pri Ringaraja.net, osrednjem slovenskem družinskem spletnem portalu, ki že skoraj 20 let služi družinam, so te dni izdali ali SPLETNI TEČAJ NAJSRČEKBIJE, tečaj prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja otrok za starše. 

Tečaj so pripravljali več mesecev in je izšel pod avtorstvom zdravnice, mamice in aktivistke Simone Korenčan, dr. med. in na podlagi znanja ter devetletnih izkušenj, saj so z ekipo zdravstvenih strokovnjakov za nudenje prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja otrokom v preteklih letih usposobili že prek 7.500 vzgojiteljev, učiteljev in drugih pedagoških delavcev v več kot 100 slovenskih vrtcih in šolah.

Začeli so v učilnicah

Tečaj ‘v živo’ je dobrih devet let nazaj nastal na pobudo Pediatričnega oddelka UKC Ljubljana in so ga podprli tudi Skupnost vrtcev Slovenije ter Združenje za pediatrijo pri slovenskem zdravniškem društvu, po mnenju vodilnih pri Evropskem združenju za pediatrijo, pa gre za unikaten, pionirski projekt v Evropski uniji.

Prav številna povpraševanja ravnateljic in ravnateljev, kako bo tečaj potekal v trenutnih okoliščinah, so jih spodbudila, da so začeli razmišljati o digitalni različici tečaja. Tudi po namigu zdravstvene stroke, da bo v letu 2021 še naprej zelo oteženo izvajanje tovrstnih izobraževanj v živo (praktični preizkus se opravlja na lutki, v katero vsi vpihujejo zrak, pri čemer nastaja aerosol, ki se lovi v umetnih pljučih vadbene lutke), so se pod vodstvom avtorice tečaja, Simone Korenčan, dr. med., lotili snemanja in tako dobili spletno različico tečaja, ki je zdaj prvič dosegljiv tudi za starše.

Za koga je primeren

Tečaj prve pomoči in temeljnih postopkov oživljanja otrok Najsrčekbije je primeren za starše, dedke, babice, strice, tete, varuške, vzgojitelje, učitelje, trenerje in vse druge, ki vsak dan skrbite za otroke in se zavedate pomena izobrazbe na tem področju, da boste, v kolikor pride do neželene situacije (poškodbe, oživljanja otroka), natančno poznali postopke, kako pristopiti k otroku in mu posledično pomagati oziroma morda celo rešiti življenje.

Več kot samo tečaj

Paramedic demonstrating resuscitation on a infant dummy to rescue from suffocation

Tečaj Najsrčekbije vsebuje kar 60 lekcij in po vsakem opravljenem sklopu nudi tudi orodja za preverjanje osvojenega znanja in vam pomaga, da si boste pomembna dejstva res dobro zapomnili. Zajema celotno sliko prve pomoči, dodali pa so tudi številne bonuse.

Poglavja zajemajo temeljne postopke oživljanja, uporabo defibrilatorja pri otrocih, poškodbe glave, očesa, opekline, vročinske krče, zastrupitve in vse ostale zdravstvene težave in situacije, ki so najbolj pogoste pri naših otrocih.

Več o tečaju si lahko preberete tukaj: https://www.najsrcekbije.si/.

Mama, zdravnica in aktivistka

Simona Korenčan, dr. med. je najprej mama, nato zdravnica in aktivistka. Projektu Najsrčekbije se je pridružila še v času študija na medicinski fakulteti v Ljubljani. V času, ko je delala na Pediatrični kliniki na oddelku za otroško kirurgijo in intenzivno terapijo, pa je postala ena najbolj aktivnih in cenjenih izvajalk usposabljanj v vrtcih in šolah, o čemer pričajo številni navdušeni odzivi tečajnikov in vodstvenih delavcev.

Simona je danes zaposlena na Očesni kliniki v UKC Ljubljana. “Vsi imamo otroke, svojce in prijatelje, za katere si želimo, da bi jim v primeru, ko bi to potrebovali, ljudje priskočili na pomoč in ne pogledali stran. Zato si prizadevam, da bi izobrazili čim več ljudi o osnovah oživljanja in prve pomoči.”

Prednosti spletnega tečaja

Prednosti spletnega tečaja za starše so predvsem naslednje:

  • tečaj lahko opravijo od doma, v svojem tempu
  • osvojeno znanje lahko preverijo s pomočjo tematskih kvizov, ki sledijo vsaki temi
  • dostop do tečaja dobijo za neomejen čas, tako da lahko znanje utrjujejo poljubno pogosto in ga imajo prek mobilne aplikacije vedno pri roki.
  • programu smo dodali nekaj nepogrešljivih tem, kot je na primer lekcija o pravilni uporabi avtomatskega eksternega defibratorja (AED) pri oživljanju otrok in lokacije defibrilatorjev, ter številne bonuse.
POPUST OB NAKUPU

V prazničnem času vam podarjamo 30 % popust ob nakupu tečaja zase ali kot darilo – uveljavite ga s kodo KAMZMULCEM30.

Kliknite na www.najsrcekbije.si >>>

 

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime