Prvomajske počitnice so za Kamzmulcem italijansko obarvane

0

3/4 ekipe Kamzmulcem se med prvomajskimi počitnicami potepa po Italiji. Vsaka družina na svojem koncu. Vas zanima, kje se nahajajo?

1. Italija – izbira za prvo družinsko potovanje z avtodomom

Tina in oba fanta so si tokrat izbrali Italijo za prvo družinsko potovanje z avtodomom. Ena od postojank so tudi prelepe in popularne Cinque Terre. Odpravili so se tudi na krajši treking, kjer od vasice do vasice hodiš po panoramski peš poti. Izbrali so si pohodniški izlet med vasicama Vernazzo – Corniglio.

lev_1
Panoramska pot ob Cinque Terre, Italija

 

2. Prvomajsko potepanje po sončni Siciliji

Iva si je s svojima fantoma privoščila prvomajske počitnice na čudoviti in trenutno zelo sončni in topli Siciliji, kjer se že kopajo in nosijo poletne obleke. Pošiljajo nam utrinke z ogleda Taromina grškega gledališča in obiska Etne – najvišjega evropskega vulkana in simbola Sicilije. Zraven pa sporočajo, da uživajo v slastnih sicilijanskih picah in canolih  – tipični sicilijanski sladici.

Taormina Iva
Taormina grško gledališče, Silcilija
Iva_etna
Obisk vulkana Etna, Silicilja

 

3. Družinsko srečanje na kmečkem turizmu v Brisighelli blizu Bologne

Urša pa v širšem družinskem krogu uživa v bližini Bologne. Nedaleč stran od kmečkega turizma Ca’ Balbi v Brisighelli je mesto Faenza, ki ima velik park, ki je pravi raj za mulce. Poleg številnih igral se po parku prosto sprehajajo pavi, kosmate kure, več vrst račk in gosi pa tudi kunci.

V Parcu Bucci v Faenzi, Italija
V Parcu Bucci v Faenzi, Italija

 

Več o vseh treh italijanskih destinacijah in dogodivšinah boste lahko kmalu na kamzmulcem.si prebrali v naših člankih.

 

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime