Priporočamo 7 lokalov in restavracij z notranjo igralnico v Ljubljani

1

V zimskem času, ko so dnevi prekratki (ali prehladni) za popoldanski potep zunaj, mame iščemo alternative kam z mulcem. Kakšen dan jih peljemo na obisk k prijateljem, drugi na popoldansko otroško dejavnost. Kam pa gremo lahko z njimi na kavico ali kosilo, da se zabavajo tako oni kot mi?

1. Dvorni bar

Proste vikende radi preživljamo v centru Ljubljane. Žal pa ni veliko lokalov, kjer se mulc zabava, ti pa v miru spiješ kavico. Dvorni bar je nam najljubša izbira za pričetek vikenda v centru mesta – z dobro kavo, zajtrkom in mulcem, saj imajo za otroke posebej urejen kotiček.

Lokacija: Dvorni bar, Dvorni trg 2

Igralnica: notranja igralnica, le ob sobotah

Dodatna ponudba za mulca:

  • risanka na velikem platnu v notranjem prostoru
  • ustvarjalna animatorka za otroke – v času, ko boste vi uživali v kavici, vam bo mulc ustvarjal darilo:)
  • norenje s poganjalčkom ali brez po tlakovcih pred lokalom, gledanje ladjic po Ljubljanici

Gostinska ponudba: Dvorni bar ponuja res pestro izbiro zajtrkov, kosil in prigrizkov. Mi najbolj obožujemo njihov Club sendvič za sobotni zajtrk.

Zakaj gremo radi tja: bogata ponudba hrane in napitkov, otrokom prijazni natakarji, otroška animatorka, lokal v centru Ljubljana

Igralnica
V zimskem času in deževnem dnevu igralnico prestavijo v notranje prostore

2. Čolnarna Park Tivoli

Ob ribniku v Tivoliju, je na novo odprt in preurejen lokal Čolnarna Park Tivoli, ki je bil nam vedno eden najljubših lokalov z mulci, saj lahko združiš potepanje po Tivoliju ali Šišenskem hribu z dobro kavico in otroškim igranjem.

Lokacija: Čolnarna Tivoli, Cesta 27.aprila 2a (poleg velikega otroškega igrišča)

Igralnica: prenovljen notranji kotiček

Čolnarna Park Tivoli

Dodatna ponudba za mulca:

  • aktivnosti v parku Tivoli, več si lahko preberete v članku Igrišča

Gostinska ponudba: velik izbor napitkov za vas in mulce, dnevno sveži sendviči ter bogata ponudba domačih sladic.

Zakaj gremo radi tja: ker je Tivoli vedno super izbira za nekaj aktivnih uric z mulcem, Čolnarna pa že od nekdaj prva izbira za vse mame vozičkarice in tiste z mlajšimi mulci.

3. Kavarnica DC Mala ulica (vstopnina)

Lokacija: DC Mala ulica, Prečna ulica 7

Igralnica: notranja igralnica s pestro izbiro igrač vseh oblik in velikosti, labirinti in skrivni rovi, pravo mini hišo z vsemi pripomočki, Lego kocke in bogato otroško knjižnico.

Dodatna ponudba za mulca: pester program delavnic in dogodkov za mulce in starše, ki ga lahko spremljate tukaj. DC Mala ulica ima tudi zunanjo igralnico.

Gostinska ponudba: majhen lokal znotraj DC ponuja vse, kar potrebujete – sveže sokove in smoothije, tople in hladne napitke ter posebej otrokom privlačne prigrizke (topli sendviči, rogljički, cake-popsi, domači sladoled in juhice)

Zakaj gremo radi tja: ograjen in posebej otrokom namenjen prostor, kjer nikoli ne zmanjka želje po igri.

SubstandardFullSizeRender
Ljubljana, Mala ulica: notranja igralnica

4. Kavarna Poligon, nakupovalni center Supernova

Kavarno Poligon najdete v 1. nadstropju nakupovalnega centra Supernova na Rudniku. Poligon je obvezna postaja, če se znajdemo v Supernovi, najraje pa ga obiščemo, ko zunaj dežuje.

Lokacija: Nakupovalni center Supernova Rudnik, 1. Nadstropje

Igralnica: Tik ob kavarni stoji sto kvadratnih metrov velik otroški poligon, kjer se mulci lahko urijo na plezalni steni, skačejo, zlagajo blazine, spuščajo po toboganu ali pa skrijejo v Hišo pravljic ali Hišo zrcal. Poligon za otroke je projekt arhitekturnega studia, ki je speciaiziran za oblikovanje igral in prostorov za otroke in mlade.

Dodatna ponudba za mulca:  Ob poligonu je tudi manjši vrtiljak in kotiček, kjer se otroci lahko preizkusijo v jahanju konjičkov, osličkov itd. – oboje je plačljivo.

Gostinska ponudba: pestra ponudba pijač, sveže stisnjeni sokovi, sendviči in sladice

Zakaj gremo radi tja: mulci so navdušeni nad razgibanim poligonom, poleg tega je poligon odličen pobeg pred dežjem ali pa poslastica za otroka po napornem nakupovanju.

IMG_4523 (1)
Ljubljana, Poligon: skakanje po blazinah

5. Dežela igral, Domžale

Otroci lahko v Deželi igral razvijajo motorične spretnosti na različnih plezalih, se družijo z vrstniki, kaj izdelajo z rokami in odkrivajo nove svetove, starši pa lahko med tem časom pokramljate ob kavi ali si privoščite kakšno sladico. Igrala so različnih vrst, ena se nahajajo v notranjosti, druga na terasi, tretja v mansardi, tako da si vaš otrok lahko izbere tisto, ki mu je v največje veselje. Prostora imajo dovolj za 50 otrok.

Vstopnina: 2 eur na otroka, vsak naslednji 1 eur – časovno neomejeno.

Lokacija: Breznikova ulica 15, Domžale

6. Picerija in gostilna Paparotti 2 v Sp. Jaršah pri Domžalah

Ograjena igralnica na prostem je vedno nekaj  kar starši cenimo, če si želimo mirno kosilo, brez nenehnega tekanja za mulci. Gostilna Paparotti 2 z dvema otroškima igralnicama ponuja ravno to.

Lokacija: Picerija in gostilna Paparotti 2, Kamniška cesta 9, 1230 Domžale (Sr. Jarše)

Igralnica: notranja igralnica, v kateri najdete lego kocke, mali tobogan, pobarvanke in številne druge igrače.

Dodatna ponudba za mulca: Restavracija se nahaja blizu Arboretuma Vočji potok, kjer se nahaja eno lepših otroških igrišč v Ljubljani in okolici. Poleti se tam odvija tudi popularna razstava dinozavrov. Več o doživetju v Arboretumu si prebereite tukaj.

Gostinska ponudba: pice, raznovrstna dnevna kosila, jedi po naročilu, sladice

Zakaj gremo radi tja: Zunanja igralnica nudi otrokom veliko prostora za igro poleg tega je ograjena, kar pomeni, da imamo starši otroke na oku. Primerna je tudi za obisk, ko zunaj dežuje.

IMG_5859-e1451248105251
Notranja igralnica Paparotti 2

 

Za vse dodatne predloge, kje se skriva kakšen zanimiv lokal za naše mulce v Ljubljani in okolici, se vam vnaprej zahvaljujemo.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele z družino. Za dodatne predloge nam pišite na info@kamzmulcem.si.

 

 

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

1 komentar

  1. Jaz bi se omenila mini city, kjer lahko v miru spijes kavico in pa odlicne prigrizke. Je pa vstopnina. Mi vedno obiscemo mini city ko smo v sloveniji:)

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime