Predlogi aktivnosti in izletov, ko dežuje

0

Zunaj dežuje, otroci slabe volje, ker si želijo dogodivščin izven hiše, starši pa posledično tudi. Zveni poznano? Kam z mulcem starši smo sicer prepričani, da nas tudi dež in druge oblike slabšega vremena ne ustavijo, saj še vedno obstaja ogromno aktivnosti in izletov, na katere se lahko podamo. Zbrale smo naše predloge, ki smo jih v preteklih letih že preizkusili.

Ljubljana

1.WOOP!

Najbolj znan trampolin park, ki so mu v preteklih letih dodali še bowling, karting, sobe pobega in še in še je idealna izbira za deževne dni. Mulci bodo zagotovo navdušeni nad možnostmi izbire, starši pa lahko v vmesnem času spijejo kavo v njihovem lokalu.

Več o izbiri v Woop! si lahko prebreretetukajintukaj.

Karting v WOOP je vedno super izbira za deževne dni, primerna za nekoliko večje mulce.

2. Hiša eksperimentov

Hiša eksperimentov je prvi slovenski center znanosti v slogu “izvedi sam”. Namenjen je celi družini. Včasih se v hiši še bolj zabavamo in čudimo odrasli, ki smo že malo pozabili na svoj eksperimentalni duh.

Eksperimentiranje (vir: www.he.si)
Izvedi sam aktivnosti, za male raziskovalce.

3. Hiša iluzij

Hiša iluzij v centru Ljubljane je odlična ideja za slabo vreme. Iluzije v dveh nadstropjih bodo zagotovo očarale mulce, med drugim bodo ugotavljali, kako so lahko višji od svojih staršev, kako naredijo slavno glavo na pladnju ali se sprehodijo skozi premikajoči se tunel. Čez vikend zna biti gneča, a je vredno. Najbolj idealno za otroke od 5. leta naprej, a bodo uživali tudi 3-letniki. Preveri našo izkušnjo tukaj.

Glava na pladnju bo zabavala vse starosti mulcev, Hiša iluzij.

4. Balvansko plezanje za vso družino, Spodmol Kibuba

Balvanska stena Spodmol Ljubljana Rudnik se nahaja ob trgovini Kibuba Supernova Rudnik. Že pred samo trgovino boste našli manjšo plezalno steno za otroke, kjer se bodo kar samovoljno ogreli :). Sam prostor Spodmol se razprostira na 275 kvadratnih metrih ter ponuja balvanske probleme tako za začetnike, kakor tudi zahtevnejše plezalce. Poleg tega je v dvorani tudi ogrevalna stena ter stena namenjena izključno otrokom.

Balvanska stena Spodmol Ljubljana Rudnik

5. ZOO Ljubljana

ZOO Ljubljana je naša celoletna destinacija. Ko imamo na voljo vsaj 2 uri časa in si želimo svežega zraka in čudovitega okolja narave, raziskovanja raznolika sveta živali, zabavnih uric na igralih, je ZOO naša prva izbira. Tudi v primeru dežja, le oblečemo se temu primerno :).

ZOO obiščemo tudi v dežju, le primerno se oblečemo 🙂

6. GIB-alna igralnica

Igralnica GIB v Šiški je barvit in živahen prostor, ki je namenjen otrokom med 1. in 10. letom starosti, ki se radi igrajo, gibajo, raziskujejo in uživajo v varnem in spodbudnem okolju. Igralnica je sodobno opremljena z veliko gibalnih (in dobro premišljenih!) elementov, zasnovanih na način, da spodbuja gibanje in druženje, raziskovanje ter zbuja radovednost.

Igralnica GIB v Šiški

7. Mini city

Minicity je tematski program zabave, ki uporablja metodo didaktične igre, namenjen otrokom do 12. leta starosti. V njem otroci skozi didaktične igre pod vodstvom animatorjev spoznavajo različne poklice in osvajajo uporabna znanja za vsakodnevno življenje. Poklicev, v katerih se lahko preizkusijo, je toliko, da ga bomo obiskovali še dolgo.

O našem obisku si preberite v članku Minicity – prvi tematski interaktivni park za otroke v Sloveniji.

V Minicityju je vedno delavno in zabavno
Mini city, kjer se malčki lahko preizkusijo v “odraslih” opravilih.

8. Prirodoslovni muzej, Ljubljana

V Prirodoslovnem muzeju so na ogled stalna razstava, občasne razstave in vitrine četrtletja. Obiskovalce po razstavah popeljejo zvočni vodniki in tiskani vodniki za odrasle in otroke.

Osrednji eksponat Prirodoslovnega muzeja Slovenije predstavlja okostje mamuta, ki je staro okoli 20.000 let, otroke pa bo vsekakor pritegnil največji eksponat v muzeju – okostje brazdastega kita, poimenovanega Leonora.

Prirodoslovni muzej Slovenije, Ljubljana

9. Mestni muzej Ljubljana

V samem središču mesta Ljubljana, poleg Križank se nahaja Mestni muzej Ljubljana. Preden smo prvič obiskali muzej, smo se bali, da bo naš mulc preglasen, da bo preveč tekal naokoli in da mu bo dolgčas. Ravno Mestni muzej Ljubljana pa nam je dokazal, da so otroci v muzejih zelo zaželeni (tudi če gre za razstavo za »odrasle«). Veliko aktivnosti v Mestnem muzeju Ljubljana je namreč namenjenih prav mulcem.

2014-03-26 14.15.52
Mestni muzej Ljubljana

10. Železniški muzej Slovenskih železnic

Na Parmovi v Ljubljani se nahaja izredno zanimiv muzej za mulce, še posebej za tiste, ki obožujejo vlake. Železniški muzejje začel nastajati v šestdesetih letih in se je v nekdanji kurilnici na Parmovi 35 postopoma razvil v manjši, a izoblikovan in celovit muzej. V osrednjem objektu, rotundi, je na ogled del zbirke parnih lokomotiv in drugih muzejskih vozil.

Najbolj zanimiv del muzeja je zbirka lokomotiv (Želežniški muzej, Ljubljana)
Ogled lokomotive, Železniški muzej

11. Slovenski etnografski muzej, Ljubljana (SEM)

Slovenski etnografski muzej kot osrednji etnološki muzej hrani preko 50.000 muzejskih predmetov. V muzeju organizirajo vodstva in delavnice prilagojene predšolskim in šolskim otrokom. Z izbranimi predmeti na razstavi in s slovenskim pripovednim izročilom otroke popeljo v življenje naših prednikov in ponujajo različne programe (Kaj so delali naši predniki?, Šege in navade skozi koledarsko leto in glasbo, Etnoabecedaž …)

Slovenski etnografski muzej

Okolica Ljubljane:

1. Zgodbe iz gline, Kranj

V kolikor se vaša družina navdušuje nad umetnostjo, ročnimi spretnostmi in oblikovanjem iz materialov, toplo priporočamo delavnice oblikovanja gline. Mi smo preživeli čudovito, umirjeno, ustvarjalno in zabavno popoldne, o katerem si lahko več prebereš v članku “Družinske zgodbe iz gline“. Vnaprejšnje prijave so obvezne!

Ustvarjalnost in zabava mulcev pri oblikovanju gline

2. Tehniški muzej Slovenije, Bistra

Ste vedeli, da se v zgradbi, kjer se nahaja Tehniški muzej Slovenije nekoč nahajal kartuzijanski samostan? Namesto menihov pa tu že od leta 1953 najdemo neprecenljive zbirke kulturne dediščine kot tudi čudovit grajski vrt ter ostanke samostana, katerega ohranjen del sega tudi v leto 1449. Preberite si 4 razloge, zakaj bi morala vsaka družina obiskati ta čudoviti muzej.

Titova zbirka v muzeju Bistra

3. Top aktiven družinski dan v Aktivnem centru Plezarna

Iščete kraj, ki bo zaposlil in navdušil celo družino? S prve roke priporočamo Aktivni center Plezarna v Kranju, ki je tudi po večih urah ne boste želeli zapustiti. Ne vi, ne mulci:) Mi se zagotovo kmalu vrnemo.

Aktivni center Plezarna, Kranj

4. Muzej pošte in telekomunikacij, Polhov Gradec

V Polhograjski graščini je na ogled Muzej pošte in telekomunikacij. V Muzeju so na ogled zbirke Zgodovina pošte, Zgodovina telekomunikacij, Telefonistke in telegrafistke ter Živin kotiček, ki je namenjen najmlajšim obiskovalcem. V štirih sobah so razstavljene makete poštnih vozov, rekonstrukcije poštnih uradov in uniforme poštarjev iz različnih obdobij ter različna poštna prevozna sredstva (kočija, moped, kolo).

Poštarji, teleprinter, Morsejeva abeceda

5. Škofjeloški grad/Loški muzej

Škofjeloški grad je odlična dopolnitev izleta v Škofjo Loko, kjer se boste v gradu nad mestecem spoznali z zgodovino škofjeloškega. Muzej je urejen na način, da je mulcem izredno prijazen, vključno s sobo za igro, ustvarjanje, branje…

Preberite še naš članek o doživetjih v Škofji Loki.

“Zabavna” soba z materiali in knjigami v Loškem muzeju.

6. Hiša kranjske čebele, Višnja Gora

Višnja Gora je starodavno mesto z dolgo zgodovino in v njeni neposredni bližini, v Gradu Podsmreka, je tudi rojstno mesto kranjske sivke. Konec leta 2021 je občina Ivančna Gorica v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije v Višnji Gori prenovila tamkajšnjo nekdanjo šolo in nastala je Hiša kranjske čebele. Hiša kranjske čebele ponuja za vsakogar nekaj- preberite si 7 razlogov, zakaj jo morate obiskati.

Posebno doživetje je ogled čisto pravih steklenih panjev, Hiša kranjske čebele

7. Rudnik Sitarjevec

Hrib Sitarjevec nad Litijo je kot sito na gosto prepreden z 42 kilometri opuščenih rudniških rovov. Kot orjaški špageti so speljani pod površjem bogato poraslega hriba. V 100 metrov dolgem izvoznem rovu si lahko ogledamo del bivšega rudnika in njegovo bogastvo  – izjemno barvitost zaradi različnih rud in mineralov. Slednjih v so v njem našteli več kot 60 vrst. Rudnik je zato kot nalašč za raziskovanje za mulce in radovedneže vseh starosti. Več tukaj.

Rudnik Sitarjevec

8. Aerodium Logatec – kjer se vaš mulc lahko nauči leteti

Aerodium Logatec že vrsto let navdušuje vse ljubitelje adrenalina in letenja. Vrhunsko doživetje ne bo navdušilo le mulcev temveč tudi nas, starše:) Prava destinacija za vso družino!

Aerodium Logatec

Štajerska/ Maribor z okolico

1.Terme Ptuj

V notranjem delu termalnega parka lahko skupaj z mulci uživate v šestih bazenih, od tega v enem zunanjem. Prav tako je naša malčica prišla na račun v plitkem otroškem bazenu. Najraje pa smo vsi skupaj uživali v mehurčkih toplih masažnih bazenov (na voljo sta 2). Starejši mulci pa se bodo lahko spustili tudi po toboganu z zvočnimi in vizualnimi efekti. Več v našem članku “Preživite z otroki vikend na Ptuju“.

Terme Ptuj

2. Ptujski grad

Ptujski grad ima dolgo in bogato zgodovino. Arheološka izkopavanja kažejo, da so prvi naseljenci zasedli Grajski hrib ob koncu kamene dobe ali začetku bakrene dobe. Ptujski grad je čudovit muzej zbirke Pokrajinskega muzeja Ptuj – Ormož. Več v našem članku “Preživite z otroki vikend na Ptuju“.

Razstava kurentov, Ptujski grad

3. Terme Zreče

Kopališče obsegajo notranji in zunanji bazeni. En od bazenov je še posebej primeren za najmlajše otroke, se pa tisti z rokavčki prav tako zabavajo v bazenih “za odrasle”. Na kopališču so 3 tobogani, na katere je vstop prost in so primerni tud za mlajše otroke.

Celje z okolico

1. Tehnopark Celje

V Celju, našem 3. največjem mestu, so septembra 2020 odprli največji Znanstveno zabavni park v Sloveniji in tem delu Evrope. Združuje tehnični del, spoznavanje človeškega telesa, del, povezan z iluzijami in še vrsto drugih zanimivosti. Več informacij in izkušnje našega obiska so dostopni tukaj.

Tehnopark Celje

2. Otroški muzej Hermanov brlog Celje

V okviru Muzeja novejše zgodovine Celje je del muzeja, t.i. Hermanov brlog, namenjen otrokom in je pravzaprav edini otroški muzej v Sloveniji. Nas je navdušil Herman Lisjak, ki nas je na interaktiven način popeljal skozi osnove bontona (npr. pri pozdravljanju, oblačenju, ob vsakodnevnih opravilih, v gledališču, v naravi itd.). Čeprav bi sprva pomislili, da omenjene vsebine morda niso na prvo žogo tako zanimive mulcem, a so materiali, prikazi in naloge speljane tako, da bo zagotovo uživala celotna družina. Več si lahko preberete tukaj.

Hermanov brlog, Celje

3. Pokrajinski muzej Celje

V Pokrajinskem muzeju Celje so muzejski eksponati razstavljeni na dveh lokacijah v samem mestnem jedru – v Stari grofiji in v Knežjem dvoru. Stalne razstave nas popeljejo skozi čas od prazgodovine do danes.
Mi smo se skozi voden ogled spoznali z razstavami po izboru mulca, ki so v Knežjem dvoru.
Celeia – mesto pod mestom, Pokrajinski muzej Celje

4. Tropska hiša

Tropska hiša je prava oaza narave in miru v starem mestnem jedru Celja. Pravzaprav je takoj nasproti Hotela Evropa. V Tropski hiši lahko raziskujete življenje petih ekosistemov sveta, živa bitja spoznavate od blizu, med nekaterimi pa se lahko tudi sprehodite. Otroci so bili navdušeni! Odlična izbira za družinski izlet, v katerem koli letnem času ter vremenu.

Afriška savana, Tropska hiša Celje

5. Thermana Laško

Thermana Laško so terme, ki ponujajo bogato izbiro aktivnosti za doživetij željne družine ali pare. Poleg kopanja v bazenih pod edinstveno kupolo, se lahko pohvalijo tudi z vodnim parkom, možnosti sproščanja v ajurvedskem centru, reševanju Veronike Deseniške sobi za VR doživetja, animacijah in ustvarjalnicah za otroke.

Več o naši izkušnji si lahko preberete v članku “8 razlogov za družinski oddih v termah Thermana Park Laško

Thermana Laško

6. Terme Topolšica

Skozi vse leto obratuje notranje-zunanji bazenski kompleks, ki obsega notranji pololimpijski bazen ter notranji bazen z neposrednim izhodom v zunanji del bazena s tlakovano teraso in pogledom na park. Notranje-zunanji bazenski kompleks vključuje tudi otroški bazen, masažne prhe in whirlpoole. Zunanji bazenski kompleks je trenutno v obnovi in bo objavljeno, ko bo poletni bazenski park odprt.

Več v našem članku tukaj.

7. Hiša mineralov, Velenje

Nahaja se v starem mestnem jedru Velenja in je prava paša za oči. V hiši je lokalni rudar in ljubitelj kristalov zbral kamne in minerale iz celega sveta in jih predstavil v svoji največji tovrstni zbirki na ogled v Sloveniji.

Več v našem članku tukaj.

Hiša mineralov, Velenje

8. Terme Olimia

Terme Olimia s svojo ponudbo presega še tako visoka pričakovanja. Raznoliko ponudbo termalnih doživetij za staro in mlado za vse letne čase, lahko doživite v kompleksu pokritih in zunanjih termalnih bazenov Family wellnessa Termalija, ki so ga pred časom temeljito obnovili in dogradili. Sedaj se deli na Termalija Relax del, ki obsega prenovljeni notranji in zunanji bazen in popolnoma nov Termalija Family fun del, v katerem bodo uživale predvsem družine z otroki.

Več v našem članku “9 razlogov za obisk Family Wellnessa Termalija

Terme Olimia

Pomurje

1. Expano

Obisk doživljajskega parka Expano vas bo tudi v slabem vremenu razveselil z interaktivno in tehnološko dovršeno razstavo na temo sveta ob Muri, kjer so veliko pozornosti namenili prav vključevanju najmlajših. Na razstavi vas bo pričakalo 22 interaktivnih točk, kjer se boste med drugim spoznali z nevroznanostjo, ko si boste merili stopnjo koncentracije in dvignili termalno vodo s pomočjo lastnih misli v nervo termah, se sprehodili skozi »čarobni gozd«, kjer boste preko hologramov spoznali živali s Pomurja, ki so jih mulci kasneje navdušeno oponašali. Vse o našem obisku Expana si preberite tukaj.

Expano

2. Ocean orchids

Če ste v Pomurju, ne izpustite ogleda tropskega vrta Ocean Orchids, kjer si boste spočili oči ob pogledu na tisoče troskih rastlin in uživali v tropski divjini. Pred vrtom pa na otroke zopet čaka igrišče, kjer bodo pokurili odvečno energijo, vi pa se v miru lahko osvežite v lokalu poleg njega. Ogled vrta traja približno 15min.

Tropski vrt Ocean Orchids

3. Vulkanija, Goričko

Na Goričkem, kjer je nekoč bruhal vulkan, se nahaja družinski doživljajski park Vulkanija. Slednje je odlična izbira za deževne dni, a ga je vredno obiskati ob vsakem vremenu. Celotna družina bo spoznala veliko novega o vulkanih in delovanju enega na Goričke. Skozi celotno zgodbo pa nas popelje krtek Oli, ki je dobil ime po olivinu, kristalu, ki je značilen za to območje. Priporočamo tudi, da izlet zaključite s panoramsko vožnjo z vlakcem, kjer se med drugim ustavite v nekdanjem kamnolomu in preizkusite v iskanju olivina.

Spoznavanje vulkanov v Vulkaniji

4. Terme

Pomurje je raj za obisk toplic, kjer lahko v slabem vremenu izkoristite njihove notranje kapacitete. Mi smo obiskali notranji termalni park Terme 3000 – Moravske toplice, Terme Banovci, Bioterme Mala nedelja, v turističnem centru pa priporočajo tudi obisk Lendavskih toplic.

Notranjsko – Primorska

1. Park vojaške zgodovine, Pivka

Park vojaške zgodovine je muzejsko in doživljajsko središče, ki nahaja na območju starih italijanskih kasarn v Hrastju pri Pivki. V osrednjem objektu Komanda se nahajata turistično-informacijski center, muzejska trgovina in Kantina Pivka, ki preverjeno ponuja odlične (vojaške) malice in kosila. Eksponati se po različnih sklopih nahajajo v dveh paviljonih, nekaj pa jih je razstavljenih tudi zunaj: eksponati iz obdobja 2. svetovne vojne, nacionalna tankovsko-artilerijska zbirka iz obdobja hladne vojne in slovenskega osamosvajanja, letala, helikopter, bombniki, bojna vozila, amfibijska vozila…

Preberite si naš članek Z otrokom v Park vojaške zgodovine, Pivka.

Eden glavnih eksponatov za mulce – podmornica, Park vojaške zgodovine Pivka

2. Ekomuzej Pivških presihajočih jezer, Pivka

Ekomuzej je krasen in poučen muzej o življenju in naravi na Pivškem. Eno najbolj bogatih območij pestrosti rastlinskih in živalskih vrst vam Ekomuzej predstavi v čudovitem svetu igre krasa in vode. Posebna geološka zgradba območja v povezavi z neenakomerno razporejenimi padavinami povzroča veliko nihanje gladine kraške podtalnice, ob čemer ob visokih vodah nastane v dolini kar sedemnajst presihajočih jezer. Za spoznanje njihovega nastajanja je potrebno zavrteti posebno mlinsko kolo. Interakcija otrok v muzeju je zagotovljena!

Več o muzeju v članku 6 idej kaj početi z otroki v Pivki in okolici.

Ekomuzej

3. Notranjski muzej, Postojna

Notranjski muzej Postojna je ena izmed znamenitosti v Sloveniji in destinaciji Zeleni kras, ki se je posvetila približanju muzejev in muzejskih dejavnosti otrokom.

Notranjski muzej Postojna

4. Predjamski grad, Postojna

Edinstven Predjamski grad velja za enega najbolj pravljičnih in posebnih v Sloveniji, če ne celo na svetu. Več kot 800 let zgodovine in skrivnostni podzemni svet, ki se razteza še kilometre pod in okrog gradu, spodbujajo domišljijo mladim in starim. Če so vaši muci navdušeni nad vitezi in princeskami, potem je zgodba o Erazmu predjamskem zagotovo odličen razlog, da se odpravite na raziskovanje.

Več si lahko preberete v članku 5 razlogov za obisk Predjamskega gradu z mulci.

Predjamski grad

5. Muzej v gradu Prem

Nad slikovito dolino reke Reke kraljuje eden starejših gradov v Sloveniji – grad Prem. Grad s svojo impozantno arhitekturo in živahno zgodovino priča o strateški pomembnosti teh krajev od antike pa vse do konca 19. stoletja. Danes je grad obnovljen v slogu, ki ga je vanj vnesel zadnji lastnik tržaški zdravnik Bruno Zucculin, ki je leta 1927 kupil grad kot razvalino in si na gradu uredil poletno rezidenco.

Grad Prem

Gorenjska

1. Blejski grad, Bled

Obiskali smo ga že večkrat ob različnih starostih otrok. V njem se nahaja muzej v baročnem delu grajske stavbe, ki obiskovalce popelje skozi razgibano zgodovino Bleda od prvih naseljencev dalje.

V muzeju ne smete spregledati v ene lepših najdb iz 6. st.n.št. – sponka (ženski nakit) v obliki pava, ki so jo izkopali na Pristavi pod Blejskim gradom. Obisk je primeren za vse starosti otrok, ne smete pa izpustiti čudovitega razgleda z grada na Blejsko jezero in okolico.

Blejski grad

 2. Wellness Živa

V Hotelu Rikli Balance se nahaja Wellness Živa, termalni bazenski komleks s 6 bazeni in notranjim toboganom s pogledom na Blejsko jezero in grad, ter savnami. Za goste Sava Hotelov Bled (Hotel Savica Garni, Rikli Balance Hotel, Grand Hotel Toplice in Hotel Park) je vstop brezplačen ali cenejši.

Wellness Živa

3. Razstava Čudovite živali, Bled

Na Bledu toplo priporočamo razstavo plazilcev in ostalih eksotičnih živali “Čudovite živali“. Ob vstopu se sprehodite mimo trgovinice, kjer nakupite vstopnice in nadaljujete mimo kotička za ustvarjanje ter velikega nagačenega krokodila. Na ogled je soba s kačami, nočnimi živalmi (škorpijoni, žabami…), soba s pajki in paličnjaki in pa soba za otroške delavnice.

Čudovite živali, Bled

4.Tržiški muzej

Tržiški muzej je eden boljših, ki smo jih obiskali. Gre za raznoliko zbirko, pri čemer smo bili najbolj navdušeni nad delom, posvečenim zgodovini smučanja in delom, ki prikazuje zgodovino čevljarstva v tržiču (vključno s tovarno Peko). Za dodatno zanimanje mulcev poskrbijo razne interaktivne vsebine in tudi kotiček, ki je namenjen ustvarjanju.

Rastava smuči, Tržiški muzej

5. Terme Snovik

Terme Snovik, obdane z neokrnjeno naravo, se nahajajo v Tuhinjski dolini, le dobre  pol ure iz Ljubljane. Zaradi bližine Alp, možnosti oddiha v naravi, okoliških hribov ter celotne ponudbe, ki jo nudijo v Termah, le te postajajo vedno bolj priljubljena točka za družinski oddih.

Več o naši izkušnji v članku “7 razlogov za aktiven družinski oddih v Termah Snovik

Terme Snovik

6. Balvansko plezanje za vso družino, Spodmol Kibuba Lesce

Balvanska stena Spodmol se nahaja ob trgovini Kibuba Lesce. Sam prostor je razdeljen na dva plezalna dela – spodmol in votlino. V obeh delih so porazdeljeni različni balvanski problemi, ki vam bodo omogočili minimalno uro aktivnega skupnega časa. V prostoru se nahaja tudi kotiček za počitek in druženje, z manjšo igralnico, starši pa si lahko postrežete s kavo ali toplim napitkom (1eur).

Spodmol Kibuba Lesce

Obala

1. Piranski akvarij

Piranski akvarij ni velik in bogat kot marsikateri drugi v Evropi, je pa ravno pravšnji za otroke, njihovo radovednost in pozornost. Otroci bodo doživeli podvodni svet slovenskega morja ter raziskovali morski svet v kar 25 bazenih, videli morene, različne morske organizme in celo malega morskega psa.

Več o doživetjih si lahko preberete v našem članku.

Piran
Piranski akvarij

2. Terme Lifeclass

Terme LifeClass se ponašajo z dvema bazenskima kompleksoma. Lahko se kopate v 42.000 let starem Pramorju. Nudijo pa tudi kopanje v plavalnem kompleksu z ogrevano morsko vodo Sea spa, ki ima tudi zunanji bazen z lepim razgledom na Portorož in Piranski zaliv. Oba plavalna kompleksa vključujeta bazene za najmlajše.

Več v našem članku 4 sproščujoče aktivnosti, ki jih lahko počnete z otroki v Portorožu – tudi ob slabem vremenu

Osrednji bazen

Zbrane so ideje na podlagi naših doživetij. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.