Popoldanske aktivnosti za otroke – seznam ponudnikov po Sloveniji 2023

1

Večina otrok in staršev si popoldanske urice rado zapolni z dodatnimi aktivnosti – prva leta je večji poudarek na otroških igriščih, zadnja leta vrtca in še posebej ob vstopu v šolo pa pride tudi čas za prve strukturirane obšolske dejavnosti. Kam z mulcem mame sproščene popoldanske urice otrok rade pokombiniramo s športnimi, umetnostnimi, jezikovnimi ali drugimi aktivnostmi po njihovi izbiri. Mulci so zadovoljni, starši na ta račun opravimo kakšno vožnjo več, a na koncu vsi zadovoljni popadamo v posteljo:).

Pobrskale smo po spletu, naših izkušnjah ter izkušnjah prijateljev in pripravile seznam ponudnikov popoldanskih aktivnostih po Sloveniji. Izberite si svojega 🙂


Popoldanska aktivnost meseca- Plesni Epicenter

Plesni Epicenter ni običajna plesna šola , pa tudi običajna šola ni. So tisti, ki ustvarjajo Plesalce, ljudi, ki plešejo skozi življenje. Je center plesa, kjer so v ospredju nematerialne vrednote, ne-tekmovalnost, pozitivna naravnanost, osebni pristop in visoka kakovost.

Plesnem Epicentru podajajo več kot le plesne korake … svojim MALIM IN VELIKIM PLESALCEM omogočajo celostno estetsko vzgojo, utelešene izkušnje plesnih konceptov, gibalnega ustvarjanja in raziskovanja svojega telesa, uporabljajo izključno kvalitetno glasbo, integrirajo metode plesno-gibalne terapije, spodbujajo socialno-emocionalne veščine, upoštevajo individualnost vsakogar in udejanjajo osebni pristop.

foto: Anka Simončič

CELOLETNE PLESNE DELAVNICE ZA OTROKE

so namenjene otrokom od 18 mesecev dalje, željnim plesnega znanja in gibalnega izražanja, ustvarjanja, sprostitve in zadovoljstva ob plesu in glasbi. Potekajo pod strokovnim vodstvom izkušene in priznane plesne pedagoginje Neve Kralj, spec. pomoči z umetnostjo, reg. plesno-gibalna psihoterapevtka.

Možnosti:

 • PIKICE: 18 – 32 mesecev
 • PAZVICE: 3 – 4 let
 • ČRTICE: 4 – 5 let
 • NOTICE: 5 – 6 let
 • FRULICE: 7 – 10 let

Otroci na kvaliteten in njim primeren način spoznavajo svet plesne umetnosti, preko gibanja in plesa prispevamo h kvalitetnejšemu in bogatejšemu celostnemu razvoju otrok, predvsem pa razvijamo ljubezen do plesa in ustvarjalnega giba. Ustvarjamo močne in kvalitetne temelje za nadaljnjo plesno pot in gibalno ustvarjanje.

foto: A.Kociper

OTROCI IN MLADOSTNIKI S POSEBNIMI POTREBAMI

Plesno gibanje in izražanje je nekaj, kar pripada prav vsakemu posamezniku, ne le talentiranim in spretnim. Večletne izkušnje kažejo, da plesna terapija izjemno dobro vpliva na celostni razvoj otrok s posebnimi potrebami, tako na področju telesnega kot tudi duševnega razvoja. Delo poteka na različne načine, lahko je individualno ali v skupini.

foto: Vrtec Kolezija

KLASIČNI BALET ZA OTROKE

Baletna umetnost mnoge privlači že stoletja. Harmonija in estetika gibanja,
usklajenost telesa in čarobnost klasike je v Plesnem Epicentru približana vsakomur,
ne glede na starost ali plesne izkušnje.
Program vodijo usporsobljeni in izkušeni baletni pedagogi in poteka po učnem načrtu KGBL (Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana), z možnostjo opravljanja državnega izpita.

Možnosti:

 • PRIPRAVNICA 1: 5 – 6 let
 • PRIPRAVNICA 2+3: 7 –  8 let
 • PRVI razred: 8 – 9 let
 • DRUGI razred: 9 – 10 let
 • TRETJI razred: 10 – 11 let
 • ČETRTI razred: 12 let

SODOBNI PLES ZA ŠOLSKE OTROKE

Mladi plesalci širijo zavedanje lastnega telesa, ki je čudo od čudesa. Pri tem se lahko gibljejo na svoj način. Ples bodo izvabljale igrive naloge, za poskočne noge, drzne korake in odprto srce, ki v pravo smer gre. Vabljeni vsi resni in malo manj resni, suhi in malo manj suhi, zelo izkušeni in pikico manj izkušeni, prožni ter malo manj prožni navdušenci in navdušenke ustvarjalnega plesa, pravi vrhunska pedagoginja Sabina Schwenner.

Možnosti:

 • PLESNE ISKRICE 1: 7 – 9 let
 • PLESNE ISKRICE 2: 10 let in več
 • PLESNE ISKRICE 3: skupina za nadarjene
foto: Anka Simončič

POSEBNOSTI: ISKRIVI: skupina za fante od 6 let dalje

BABY MOVES – vadba in ples z dojenčki

foto: N. Kralj

 Več informacij o Plesnem Epicentru, urniku in vpisu lahko dobite na njihovi spletni strani, na telefonski številki 041 775 714 ali elektronskem naslovu info@plesniepicenter.si

*********************************************************************************

LJUBLJANA

(Telo)vadba za otroke
Plavanje
Rolanje, kotalkanje
Kolesajenje, skiro
Borilne veščine (judo, karate, aikido)
Ples, balet in igra
Gimnastika 
Joga 
Plezanje
Nogomet
Košarka
Atletika
Tenis
Prilagojena vadba

Učenje tujih jezikov

Glasbene šole

Drugo, spodbujanje intelektualnega razvoja

BREZOVICA

LAVRICA

IG

MEDVODE

DOMŽALE

KAMNIK

VRHNIKA

LOGATEC

TRZIN

 • G-rega – otroška telovadba, rolanje, plavanje

KRANJ

NAKLO

CELJE

MARIBOR

SLOVENSKA BISTRICA

SLOVENSKE KONJICE

PTUJ

NOVO MESTO

KRŠKO

BREŽICE

VELENJE

NOVA GORICA

Koroška (Radlje ob Dravi, Dravograd, Mežica, Muta in Vuzenica, Radlje na Koroškem)

Primorska (Izola, Koper, Lucija, Piran, Sečovlje, Portorož, Sežana)

Pomurje

Zasavje (Zagorje, Trbovlje, Hrastnik, Litija)

 • Brainobrain – spodbujanje intelektualnega razvoja (Trbovlje, Litija)

Vse izvajalce vadb za otroke in drugih aktivnosti pozivamo, da nas kontaktirajo na info@kamzmulcem.si ali v komentar, da jih dodamo na listo ponudnikov tovrstnih aktivnosti. 

Podatke smo zbrale iz javno dostopnih podatkov na spletu in ne odgovarjamo za kakovost storitev posameznih izvajalcev.