Poletni tabor svobodnega otroštva v naravi na najbolj kreativen in odštekan način

0

Predstavljajte si, da ste stari 8-16 let in se znajdete sredi pustolovščine, kjer je vse mogoče, kjer lahko oživljate svoje ideje in še sami sebe presenetite, kaj vse zmorete. 

Kjer vas skrbni mentorji vabijo, da raziskujete svoje potenciale in talente, sodelujete s prijatelji pri soustvarjanju neverjetnih projektov (bazen, gigantska igrala, krušna peč…) in negujejo iskrico radovednosti, ki v natrpanem in hitrem sodobnem svetu le poredko lahko zares zasije.

Vse to, sredi narave. In daleč stran od zaslonov.

Počitniški tabor – gozdni oddelek

Naši otroci dandanes še posebej potrebujejo prostor in čas za veliko nestruktirane igre, ustvarjanje z rokami, samo vodeno raziskovanje in izkušnjo, kako stvari okrog njih sploh delujejo. Morajo imeti priložnost narediti napake in se iz njih učiti, trčiti ob lastne zadržke, strahove, pričakovanja in jih tudi presegati. Le tako se lahko v otroku odvije proces naravnega učenja, želje po sodelovanju, osebne odgovornosti in hkrati ljubezni in skrbnosti do narave.Ta predstavlja tudi zdrav in raznolik poligon za veliko gibanja, ki je ključno za razvoj mladih možganov in zavedanje lastnega telesa. V takem okolju se krepi samozavest, timske veščine in ustvarjajo prijateljstva za življenje.

Ravno zato sta Mojstra Sime in Klemen pred 4-imi leti zasnovala koncept poletnih počitnic kot so nekoč bile.

KREATIVNO IN USPEŠNO ŽIVLJENJE JE REČI “JA” NOVIM IDEJAM!

Koncept Gozdnega oddelka raste in se razvija skupaj z vami. Vsako leto dodamo kaj novega, kaj še izboljšamo in idej nikoli ne zmanjka (veliko jih prispevajo otroci sami).

Informacije: spletna stran; zgodnje prijave prinašajo ugodnosti 🙂

1. STREHA NAD GLAVO

Otroke pričakamo na praznem travniku, saj se gradnja skupnosti pri nas začenja čisto na začetku. Postavljen je le osrednji šotor in WC. V naravi je treba najprej poskrbeti za spanje na toplem in suhem, zato takoj po prihodu postavimo bivališča (hišice). Na voljo je samo osnovni material in cel kup orodja, tako da je že prvi dan ogromno dela in veselja ob polaganju spalnih vreč na svoja mesta.

Počitniški tabor – Gozdni oddelek

2. HRANA

Tudi brez hrane ne gre. Otroci si najprej izdelajo pribor in pripomočke (letos bodo odkrivali fizikalne lastnosti kovine). Nato je potrebno zakuriti ogenj. Ampak, hm, ko pri roki ni vžigalic, se je treba naučiti drugačnih spretnosti. 

V lanskem letu smo posodobili kuhinjo, letos smo dodali še nekaj zanimivih strojčkov in recepte, s katerimi bodo otroci pri pripravi hrane lahko še bolj samostojni.

Počitniški tabor – Gozdni oddelek

3. SVEDRANJE

Na taboru otroke naučimo varne uporabe celega asortimana pravega orodja. Le tako lahko idejam iz domišljije vdahnejo življenje (in vam doma potem »pošraufajo«, kar je treba). Iz lesa, usnja in ostalega materiala, ki je na voljo, lahko prosto izdelujejo lastne izdelke, tudi za domov, skupaj pa se lotijo večjih projektov (bazen, drča, mega igrala, ograda za živali…).

Počitniški tabor – Gozdni oddelek

4. OSTALA NEPOZABNA DOŽIVETJA

Letos nas no na vsakem taboru obiskal najbolj hud žongler pri nas. Otroke bo naučil kar nekaj cirkuških spretnosti in jim na koncu priredil predstavo.

Za lov na zaklad in pobeg iz gozda smo posebej razvili rekvizite, da brez timskega dela, razmišljanja in motoričnih spretnosti ne bo šlo.

Prav posebno doživetje za otroke pa je kino večer ob tabornem ognju.

Sicer pa se radi prepustimo tudi spontanosti, kjer nas vodi otroška domišljija in igrivost in kjer se rojevajo najbolj odštekana doživetja.

Počitniški tabor – Gozdni oddelek
Počitniški tabor – Gozdni oddelek

TERMINI

  • T1: 27. Jun. – 2. Jul.
  • T2: 4. Jul. – 9. Jul.
  • T3: 11. Jul. – 16. Jul.
  • T4: 8. Avg. – 13. Avg.
  • T5: 15. Avg. – 20. Avg.
  • T6: 22. Avg. – 27. Avg.

Prihod v nedeljo ob 15h in odhod v petek med 16h-17h. Lokacija taborov v bližini Kamnika.

V spomladanskih dneh lahko še izkoristite znižano ceno. Več informacij najdete na naši spletni strani. Povezava do promo videa Gozdni oddelek 2020.