Poletni počitniški programi na Ljubljanskem gradu

0

Se sprašujete, kako otrokom in dijakom popestriti poletne dni? Na Ljubljanskem gradu smo za otroke od 6. do 11. leta pripravili programa nepozabnih počitnic, kjer bodo z izkušenimi animatorji odpotovali v čas srednjega veka ter se preizkušali v številnih pustolovskih veščinah. Zgodba se razpleta skozi ves teden, vsak dan pa smo bližje razrešitvi zapleta. Večji del dneva bomo raziskovali grad in njegovo okolico, prosti čas pa preživljali v naravi. 

Za nekoliko starejše osnovnošolce, učence druge in tretje triade ter srednješolce, za ljubitelje prav posebne umetnosti, pa smo pripravili tečaj kaligrafije – umetnosti lepopisja, ki sega že več kot tisočletje nazaj. In delček te zgodbe lahko postanete tudi vi. 

Preživite poletne počitnice za mogočnimi grajskimi zidovi. Naj se vznemirljiva pustolovščina začne! 

Počitniško varstvo Ljubljanski grad

Izbirate lahko med različnimi programi:

  1. SKRIVNOSTNO ZMAJEVO IZGINOTJE

Zmaj profesorja zmajeslovja je izginil brez vsake sledi. Profesor ga neutrudno išče, vendar vse zaman. Kot da bi se udrl v zemljo! Sumi, da se je njegovemu zmaju pripetilo nekaj strašnega, saj je prepričan, da ga ne bi nikoli zapustil, sploh pa ne brez slovesa! Le kaj se mu je zgodilo?

Premorete dovolj poguma, drznosti in radovednosti, da se mu pridružite na zmajski pustolovščini in pomagate poiskati pogrešanega zmaja? Odlično! Preživite počitnice za mogočnimi grajskimi zidovi in naj se vznemirljiva pustolovščina začne!

Pozor! Program ni primeren za tiste, ki ne marajo pustolovščin in čarovnij!

2. ČUDEŽNO ZDRAVILO ZA CESARJA

Pred kratkim je cesar hudo zbolel in iz dneva v dan je z njim le še huje. Iz bližnjih in daljnih dežel so ga obiskali že številni zdravilci, zeliščarji in celo vrači, vendar prav nikomur ni uspelo cesarju povrniti zdravja. Po gradu se šepeta, da mu je morda kdo namenoma škodil. Kaj pa če je bil cesar v resnici zastrupljen? Cesar bolj kot kadarkoli prej potrebuje zveste, pogumne in radovedne pomočnike. 

Če tudi vas zanima, kakšen je bil srednjeveški vsakdan, kaj so jedli in pili, kako so skrbeli za higieno, kako so preživljali prosti čas ter kako so prepoznavali in uporabljali zdravilne moči rastlin, potem ste zagotovo iz pravega testa, da pomagate cesarju ozdraveti in razrešiti misterij, kaj se je v resnici zgodilo. 

Počitniško varstvo Ljubljanski grad

INFORMACIJE ZA OBA ZGORNJA PROGRAMA

Termini:

  • SKRIVNOSTNO ZMAJEVO IZGINOTJE: 5.–9. julija in 2.–6. avgusta 2021
  • ČUDEŽNO ZDRAVILO ZA CESARJA: 26.–30. julija in 23.–27. avgusta 2021

KDO: otroci od 6. do 11. leta starosti

KDAJ: varstvo bo potekalo od 7.30 do 16.30. 

KOSILO IN MALICA: v ceno so poleg dnevnega varstva vključeni tudi kosilo ter dopoldanska in popoldanska malica. Poleg tega bomo poskrbeli, da bodo otroci imeli ves čas na voljo dovolj tekočine.

KOLIKO:

  • 100 eur (za celotedenski program). V ceno so poleg dnevnega varstva vključeni tudi kosilo ter dopoldanska in popoldanska malica in pijača. 
  • Drugi otrok iz iste družine ima 20-odstotni popust, tretji in vsi naslednji pa 30-odstotnega.

Prijava: tukaj

INFORMACIJE: za dodatne informacije o počitniškem varstvu smo vam na voljo po telefonu št.: 031 397 311.

3. TEČAJ KALIGRAFIJE

Tečaj kaligrafije na Ljubljanskem gradu je namenjen vsem tistim, ki se prvič srečujete s to prečudovito umetnostjo ali že imate nekaj izkušenj na tem področju. Tečaj poteka pod mentorstvom izkušenega grajskega kaligrafa Mira Kneza, ki ima na področju poučevanja kaligrafskih pisav več kot petnajst let izkušenj. Pri svojem dolgoletnem kaligrafskem delu je sodeloval s številnimi šolami, zgodovinskimi arhivi, delovnimi organizacijami, protokoli, muzeji itd.

Počitniško varstvo Ljubljanski grad

Na tečaju boste dobili svoj delovni zvezek, kaligrafsko pero, črnilo in pisne podlage. Po dolgoletni preizkušeni metodi boste spoznali osnove izbrane pisave; naučili se boste osnovnih potez in elementov, malih in velikih črk, številk in ločil ter na koncu naredili svoj prvi kaligrafski izdelek.

Pisava je poleg kolesa eno največjih odkritij človeštva. In če ne bi bilo pisane besede, zagotovo ne bi nikoli dosegli današnje stopnje razvoja. Pisava je od nekdaj bila in bo ostala merilo kulture vsakega posameznika.

TERMIN: 12.–16. julija 2021 

KDO: učenci druge in tretje triade OŠ in srednješolci

KDAJ: od 10.00 do 13.00. 

KOLIKO: 90 eur

INFORMACIJE in PRIJAVA: za dodatne informacije o tečaju kaligrafije smo vam na voljo  na e-naslovu: petra.kucic@ljubljanskigrad.si ali po telefonu: 051 624 239.

Najave sprejemamo do zapolnitve prostih mest oz. najkasneje do vključno petka, 9. 7. 2021.

KLIK za prijavo