Poletna ohladitev v Šobčevem bajerju

1

Naravno kopališče z otroškim vodnim parkom v kampu Šobec, obkroženo s čudovitimi razgledi in idilično naravo, je še kako dobrodošla ideja za ohladitev v vročih poletnih dneh.

Primeren čas obiska: za kopanje v vročih poletnih dneh; za uživanje v lepi naravi pa kadarkoli, ko ni dežja.

Primerno za:  vse ljubitelje narave;  za tiste, ki iščete ideje za pobeg  ob vročem vremenu, kolesarje in sprehajalce.

Oddaljenost od Ljubljane: kamp Šobec leži v osrčju Gorenjske, 53 km oziroma okoli 40 min vožnje iz Ljubljane, zato je primeren tudi za poldnevni izlet.

Pot do jezera iz Ljubljane:

Z avtoceste Ljubljana – Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti naprej sledimo proti Bledu. 3 km pred Bledom boste videli table Kamp Šobec in s ceste proti Bledu zavijete levo proti kampu Šobec. Pot je enostavna in dobro označena.

Zakaj menimo, da je Šobec odlična ideja za ohladitev v vročih poletnih dneh

1. Naravno kopališče, ki ima otroški vodni park

V mesecu juliju voda v jezeru ni bila premrzla, okoli 20 stopinj. Mulci in starši so vanj hodili bolj počasi, malce se potresli, a so temperature vode hitro navadili. Jezero ima plitve vstopne točke, zato je primerno tudi za otroke, ki še ne znajo plavati in tako lahko mirno čofotajo ob obrežju. Vsake toliko časa bo mimo njih priplavala tudi kakšna družina račk.

Šobec je eno redkih naravnih kopališč, ki ima vodni park za otroke. Tu se otroci lahko v bajer spuščajo tudi po toboganu, plezajo po vodni steni, skačejo po vodnem toboganu itd. Malce starejši mulci si lahko sposodijo SUP-e in veslajo po jezeru.

šobwc
Del bajerja je oblikovan v vodni park za mulce, Vir: http://sobec.si/slo/galerija-slik/ (Foto: Rožle Bregar) 
IMG_0375
Vstopi v vodo so primerni tudi za najmlajše

 

2. Razgibana otroška igrišča

Poleg zabave v vodi pa je v kampu Šobec poskrbljeno tudi za zabavo na suhem. Tu najdete veliko razgibano otroško igrišče, ki leži nekaj metrov stran od bajerja. Ob igrišču pa so na voljo tudi košarkarsko in več teniških igrišč, igrišče za odbojko na mivki in mini golf. Zato priporočamo, da za najmlajše s sabo prinesete žogo ali loparje. Nekaj igral pa je postavljenih tudi ob glavni kamp restavraciji – Restavraciji Šobec.

Šobec, otroško igrišče
Razgibano otroško igrišče, Šobec. Vir: http://sobec.si/slo/galerija-slik/ (Foto: Rožle Bregar)
IMG_0368
Igrala ob restavraciji Šobec

 

3. Visoka drevesa nudijo dovolj sence

Kamp Šobec je v poletnih dneh tudi odlična izbira za spremembo izletnega načrta s ciljem kopanja na Bledu ali v Bohinju, ko je tam (pre)več obiskovalcev. Namreč presenetilo nas je, da kljub vikend gneči proti Bledu, v Šobcu ni bilo gneče in si še našel prostor v senci. Če želite več sence, predlagamo, da si najdete prostor na bregu bajerja, kjer ni prikolic (na levi strani, ko prispete do bajerja iz smeti glavnega vhoda- greste čez majhen lesen mostiček).

IMG_0361
Bajer, ki je obdan z drevesi, nudi dovolj sence

 

Za starše:

  • Parkirate na parkirišču kampa Šobec, na prostoru za obiskovalce, cena 4 EUR nad dan, pri čemer dobite tudi eno odraslo vstopnico za kamp. Parkirišče je oddaljeno 3 minute hoda do jezera.
  • Restavracija Šobec (oddaljena par metrov od bajerja) nudi pester izbor jedi: žar, ribe, juhe, testenine, solate, čorbe itd. tako da se najde za vsak okus nekaj. Ob samem jezeru pa se lahko okrepčate v manjšem gostinskem lokalu.
  • Kopališče Šobčev bajer se uradno odpre 20.6.2015, kopalna sezona pa traja do 23.8.2015.
  • Cena za enodnevno vstopnico: odrasli 4 EUR, otroci 2 EUR.
  • Več o kampu Šobec si preberite na spletni strani: http://sobec.si/slo/

Priporočamo, da si preberete tudi naš post 12 naravnih kopališč v Sloveniji primernih za zabavo in osvežitev z mulci, kjer boste našli veliko idej za ohladitev v vročih dneh povsod po Sloveniji. Preberite pa si tudi, kako smo se imeli v Šobcu pozno jeseni: Z vlakom do Lesc in naprej do velikega igrišča v kampu Šobec.

Ostale zanimivosti v bližini:

  • Izlet na Bled ali v Bohinj;
  • obisk jezera Ribno pri Bledu, kjer se tudi lahko kopate;
  • letališče Lesce z ogledovanjem letal;
  • sprehod po Pokljuki;
  • Radovljica s svojo bogato zgodovino.

Preden se odpravite na kopanje na divja in urejena kopališča priporočamo, da si preberete nekaj zelo uporabnih nasvetov, kako poskrbeti za svojo varnost in varnost otrok, ki jih je pripravila policija: NASVETI.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice s svojo družino. Za več informacij o potovanju nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si