Počitniški tabor FLOW RAMPS SUMMER CAMP v Kampu Menina

1

Se mogoče ob koncu šolskega leta sprašujete kako bo vaš otrok preživel počitniške dni? Ali bi mu želeli podariti nekaj nepozabnega, ker se je v letošnjem letu soočil z mnogimi izzivi, dal vse od sebe in uspešno zaključil nekoliko drugačno šolsko leto? Potem je FLOW RAMPS SUMMER CAMP v Kampu Menina prava izbira za vas! Namesto materialnih stvari svojemu mulčku raje podarite nepozabno doživetje, ki združuje urbane športe in športe v naravi.

Flow Ramps Summer Camp je nekaj posebnega, saj je namenjen manjšemu številu otrok in ni kot klasični poletni kampi in kolonije. Veliko dela temelji na individualnem pristopu naših vodnikov, ki ves čas skrbijo za varnost in dobro vzdušje.

Zdrava popularizacija urbanih športov je bilo naše glavno vodilo še preden smo začeli s Flow Ramps. Vsi smo veliki navdušenci in menimo, da sta rolkanje in BMX odlična športa za celostni razvoj posameznika. Oba zahtevata kopico motoričnih spretnosti in spodbujata kreativno razmišljanje. Skoraj ni športa, ki bi se lahko s tega vidika sploh primerjal z njima. Kljub večkrat napačnemu dojemanju, da sta ‘rezervirana’ le za peščico, sta oba športa zelo primerna za vseživljenjsko rekreativno ukvarjanje. Poleg tega pa otroci preizkusijo tudi obilico drugih športov v naravi, kot so rafting, kajaking, adrenalinski park, zip line, monkey climb, kopanje v jezeru, večeri ob tabornem ognju …

Je poletni kamp za otroke, ki ga organizira FLOW RAMPS – potujoče prizorišče in šola urbanih športov, v sodelovanju s Kampom Menina. Kamp se bo odvijal v tednu med 28. junijem in 3. julijem 2020. Poletni kamp združuje: urbane športe (skateboarding in BMX) in športe na prostem (rafting, adrenalinski park, zip-line, SUP).

Ekipo FLOW RAMPS oblikujejo entuziasti, ki se z urbanimi športi ukvarjajo že od otroštva, ko udejstvovanje v tovrstnih organiziranih poletnih aktivnostih ni bilo mogoče – in prav to bi želeli spremeniti za bodoče generacije!

OTROCI

Dobrodošli so vsi otroci, ki se ne bojijo novih izzivov in bi te poletne počitnice želeli preživeti aktivno, v naravi. Sprejmemo lahko največ 30 otrok od 9 do 15 let, v primeru večjega zanimanja za mlajše pa se lahko formira tudi manjša skupina pod 9 let.
Skupine se oblikujejo starostno: 9-11 let 12-15 let
Skupine so oblikovane tako, da nobena ne presega 8 otrok na vaditelja.

Poletni tabor v Kampu Menina

OSEBJE

Ekipa Flow Ramps je prijazna, kompetentna in izkušena (med njimi so trije športni pedagogi in ostali izkušeni športniki). Osebje kampa je, med drugim, licencirano in izkušeno v delu z mladimi, ki nam bo nudilo vso možno podporo, da bodo naše dejavnosti potekale varno in nemoteno.

Ekipa učiteljev in spremljevalcev:

Miha Glavič, prof.šp.vzgoje bmx učitelj
Miha Fištravec, športni pedagog bmx učitelj
Janez Kac, študent fizioterapije skate učitelj
Matic Flajs, študent grafičnega oblikovanja skate učitelj

Med tednom bo z nami tudi fotograf, ki bo dejavnosti fotografiral in snemal, izključno za naše lastne potrebe. Vsak udeleženec bo po koncu tabora prejel digitalne fotografije tedenskega dogajanja za spomin.

LOKACIJA

Varpolje 105, 3332 Rečica ob Savinji, Slovenija
Kamp Menina se nahaja v kotičku čudovite Savinjske doline, odmaknjenem od prometnih poti, obdanim z gozdom, tik ob reki Savinji, s svojim lastnim jezerom. Nastanitev otrok je urejena v mobilnih hišicah, v vsaki hišici so 4 otroci. Cena kampa vključuje polni penzion s prigrizki, sadjem in osvežilnimi pijačami (z možnostjo vegetarijanskega jedilnika).

ZDRAVSTVENA OSKRBA

Sicer lokacija ni znana kot problematična glede razširjenosti klopov, vseeno pa svetujemo, da imajo otroci s sabo zaščitna sredstva, ki odganjajo klope. Učitelji se obvezujemo, da bomo skrbeli, da bodo otroci vsako jutro nanesli zaščito proti klopom, vsak večer pa jih bomo pregledali za morebitne ugrize klopov. V bližini kampa se nahajata dva zdravstvena domova (Nazarje in Mozirje). V obeh so seznanjeni z vsemi aktivnostmi kampa in so, v primeru zdravstvenih težav, pripravljeni poslati reševalno vozilo ter nuditi primerno zdravstveno oskrbo. Otroci morajo obvezno imeti s seboj veljavno kartico zdravstvenega zavarovanja.

DEJAVNOSTI

Vsakodnevno se bo odvijal poln urnik športnih aktivnosti – tako urbanih športov, kot športov na prostem. Glede na zanimanja se bodo oblikovale skupine, ki jih bodo vodili usposobljeni učitelji.

Dobro je, če imajo otroci svojo opremo za urbane športe, vendar nudimo tudi možnost brezplačne izposoje: Na voljo so skate kompleti, BMX kolesa in zaščitna oprema.

URBANI ŠPORTI Vsakodnevne skate in BMX delavnice: – mini ramp – mini skatepark – obisk uveljavljenih imen iz lokalne skate / BMX scene – delo v homogenih skupinah glede na predznanje.

ŠPORTI NA PROSTEM – rafting na reki Savinji – adrenalinski park – zip-line – kopalno jezero – SUP (stand-up paddle surf) – zabavno skupno večerno druženje.

Urbani športi v Kampu Menina

DEJAVNOSTI – Urnik bo skrbno pripravljen za vsak dan posebej.

DNEVNA ČASOVNICA

07:30 prebujanje
08:00 jutranja telovadba
08:30 zajtrk
09:00 – 11:00 program urbanih športov
11:00 – 12:30 aktivnosti ob kopalnem jezeru
12:45 kosilo in počitek
14:00 – 16:30 program športov na prostem
16:30 – 18:00 program urbanih športov
18:30 večerja
19:30 – 21:00 večerni sešen na rampi in poligonu
21:30 – 22:00 druženje pred spanjem
22:00 spanje

PREPOVEDANE DEJAVNOSTI: Vnos in uživanje alkoholnih pijač. Vnos in uživanje tobačnih izdelkov. Vnos in uživanje energijskih pijač.

PAKET – 5x polni penzion

začetek: kosilo v nedeljo, 28.6.2020
konec: kosilo v petek, 3.7.2020
+ prigrizki, sadje in osvežilne pijače,
vsakodnevni program urbanih športov,
vsakodnevni program športov na prostem,
nepozabna dogodivščina v naravnem okolju, z obilico spremljevalnih aktivnosti

330 EUR / osebo *dodatno: če se iz iste družine prijavita 2 otroka, se na obe prijavi obračuna 10% popusta

NAGRADNA IGRA – sodelujte in si priigrajte nagrado.

PRIJAVA: Izpolnjeno prijavnico, ki jo lahko najdete na naši spletni strani: www.flowramps.com nam prosimo pošljite na naš e-mail: info@flowramps.com

Za vsakršne dodatne informacije se prosimo obrnite na nas, z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja: Miha Glavič 040 502 434, info@flowramps.com, www.flowramps.com

Ali pobrskajte po brošuri flowramps summer camp 2020

Ko dobimo vašo izpolnjeno prijavnico, vam pošljemo račun, katerega rok plačila je 15 dni od prejetja.

VESELIMO SE TEGA POLETJA Z VAMI!