Po razgibani učni poti Uršula

0

Razgibana, nezahtevna in poučna pohodna pot na območju Dramelj nas je poklicala na sončen spomladanski dan. Čeprav sonček ni pogoj, je tu izredno lepo spomladi opazovati prebujanje narave, tako rastlin, kot marsikatere gozdne in travniške živali.

  • Primeren letni čas obiska: kadarkoli skozi celo leto
  • Priporočen čas obiska: brez postankov, hodite slabo uro. Mi smo vmes še malicali, se ustavljali skoraj na vsakem kotičku, tako da nam je celotna pot od začetka do konca vzela dve uri.
  • Primerno za otroke: dojenčki, malčki, predšolski in šolarji (neprimerno za otroški voziček, za mlajše priporočamo nahrbtnik ali nosilko).
  • Primerno za pse: da
  • Vreme: izlet priporočam kadarkoli, ko ne dežuje.
  • Izhodišče: Izberemo izvoz za Dramlje, se peljemo proti Dramljam vse do cerkve sv. Ilije na desni strani. Parkiramo v bližini cerkve, pri trgovini ali pri Osnovni šoli Dramlje. Vrnitev na izhodišče je možno po isti poti ali po cesti.

  • Gostinska ponudba: Je ni na izletniški poti, zato poskrbite za malico. Ima pa polno kotičkov za piknik, še posebej del poti, kjer prečkamo velik travnik.
Po nezahtevni učni poti Uršula smo spoznavali kraj Dramlje in njegove naravne značilnosti, zgodovinske značilnosti posebnosti na poti – geološko zgradbo, vodne vire ter posebnosti območja Nature 2000. Za celo družino bo zanimiva predstavitev rastlin in živali, ki jih srečamo na tem območju.

Takoj v začetku poti smo si privoščili prelep panoramski razgled. Nato pa nadaljevali pot levo od cerkve sv. Ilije.

Začetek poti gre levo, mimo cerkve sv. Ilije
Učenje o fauni in flori tega območja

Pri snovanju učne poti je poleg PD Dramlje sodelovala tudi OŠ Dramlje, kar je vidno iz izobraževalnih tabel prilagojenih za najmlajše.

Prikaz in opisi prilagojenim tudi mlajšim mulcem

Nujno si s seboj na pohod vzemite prigrizek in tekočino, saj na poti ni gostiln, koč ali okrepčevalnic. Je pa zato toliko več priložnosti za piknik postanek v gozdu, na travniku ali ob potočku na koncu poti.

Na učni poti ni gostinske ponudbe, zato smo malico kar na piknik dekici v gozdu.
Gozdni del učne poti Uršula
Del poti poteka po poti ob velikem travniku
Mi smo na poti srečali tudi slepca in se ga zelo razveselili 🙂
Nadaljevanje učne poti prepoznamo tudi po večjih izobraževalnih tablah
Na učni poti smo se povzpeli tudi v lovsko opazovalnico
Zadnji del učne poti ob pravljičnem potočku polnem rastja

Več o poti si preberite na spletni strani PD Dramlje.

Prispevek je napisan na podlagi izklušenj ekipe mamic Kamzmulcem. Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si.

Sem mamica navihane triletnice, skrbnica dveh prisrčnih psičk, punca, raziskovalka na projektih o velikih zvereh, podiplomska študentka in predvsem velika ljubiteljica narave ter vsega živega v njej.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime