Po poti skrivnega zaklada v Kranjski Gori

2
Nekatere Trip in the bag uganke so mulca kar namučile, a spoznal je veliko novega.

Kranjska Gora je ena tistih destinacij v Sloveniji, ki omogoča aktiven oddih za vso družino, ne glede na starost njenih članov. Lepa narava in številne možnosti preživljanja prostega časa v vseh letnih časih poskrbijo, da čez vikend ali kar cel teden zagotovo ne bo dolgčas. Podaljšan vikend ob koncu šole smo izkoristili in se podali tudi po poti skrivnega zaklada Trip in the bag“- mešanice interaktivne igre, reševanja ugank ter spoznavanja najbolj znanih kotičkov Kranjske Gore in okolice.

  • Spletna stran za več info: https://tripinthebag.si/
  • Primeren čas obiska: pomlad, poletje, jesen
  • Primerno za vreme: suho vreme
  • Priporočen čas obiska: menda je mogoče pot opraviti v 3-4 urah, a priporočamo, da si vzamete ves dan. Tako ne boste pod časovnim pritiskom, hkrati pa več časa omogoča, da res užijete vsak trenutek in kraj.
  • Primerno za otroke: vse starosti, a najbolj bodo uživali 7+ (da bodo lahko vsaj delno sami prebrali in rešili uganke).  Za mlajše od 2 let je prehiter tempo lahko malenkost naporen, zato res priporočamo, da si rezervirate ves dan.
  • Primerno za vozičkarje: delno (del poti ni dostopen z vozičkom, zato priporočamo nosilko ali nahrbtnik za malčke).
  • Dostop: Pot je mogoče opraviti z avtomobilom ali kolesom, delno pa obvezno peš. Pot s kolesom je (v celoti) priporočljiva za večje mulce, ki so sposobni prekolesariti vsaj cca 20km.
  • Oprema: priporočamo lahko pohodno obutev, vodo in malico, nahrbtnik/nosilko za mlajše od 3 let.
  • Cena: 59 EUR na paket za celo družino (vključuje tudi kupon s popustom za prigrizek in napitek na začetku ter manjšo malico na koncu).

Zakaj nam je bilo všeč takšno spoznavanje Kranjske Gore?

1. “Vodeno” spoznavanje najlepših kotičkov v lastnem ritmu

Nam najlepši del vsega je bil, da najbolj znanih kotičkov Kranjske Gore in okolice nismo spoznavali na turističen način, v veliki skupini ljudi, ampak v ritmu, ki je ustrezal nam. Kljub temu pa smo pri tem imeli vse pripomočke za celovito spoznavanje, kraji pa so bili predstavljeni razumljivo in na mulcem zanimiv način. Ker je celotna zadeva brez časovne omejitve, nam je to tudi omogočalo, da se prilagajamo vsem članom družine in npr. vmes, v času opoldanskega počitka mlajšega mulca tudi skočimo domov, popoldne pa nadaljujemo z aktivnostmi.

Dodaten plus je, da prevozno sredstvo lahko izbirate sami – če vam bolj ustreza kolesarjenje, lahko celotno ali del poti opravite s kolesom. Avtomobil je hitrejša in udobnejša varianta predvsem  za mlajše mulce. Za zanimiv, a hkrati ne prenaporen dan priporočamo kombinacijo obojega.

Mi smo izkoristili lepo urejene kolesarske poti in del poti prekolesarili.
Ob poti se nahaja ogromno pašnih živali, kar je bilo zelo zanimivo tudi za mlajšega mulca.

2. Igrivo odkrivanje

Ta del je bil najljubši našemu starejšemu mulcu. Ker je dovolj star, da je lahko sodeloval pri branju ugank, je še toliko bolj užival v odkrivanju napotkov in ugotavljanju naslednjih korakov, hkrati pa se veselil vsakega novega mejnika. Dodaten plus je, da so uganke povezane z znanimi knjižnimi junaki, kar bo mulce še bolj pritegnilo.

Starejši mulc je z veseljem odpiral kuverte in sodeloval pri reševanju ugank.
Uganke vključujejo tudi zapisovanje besed in prebiranje skrivnih zapisov.

3. Učenje ob odkrivanju novih krajev in znamenitosti

Čeprav smo ravnokar zaključili s šolo in v času počitnic skušamo ne preveč obremenjevati mulca, si vseeno želimo, da naš prosti čas vsaj deloma prinaša tudi nova znanja in odkritja.  Uganke in napotki so speljani tako, da celotna družina pridobi ogromno novih informacij o znamenitostih, živih bitjih, knjižnih in filmskih junakih Kranjske Gore in okolice na zanimiv in igriv način. Zmaga v vse smeri!

Ob aktivnostih smo imeli čas, da si ogledamo tudi manjši učni park.
Zelenci

4. Dovolj časa za druge aktivnosti

Za družine z mlajšimi mulci je pomembno, da so aktivnosti razporejene na način, da niso preveč obremenjujoče. Ker smo si za dokončanje ugank vzeli cel dan, smo tako imeli dovolj časa za vmesni počitek doma. Lasten ritem pa omogoča tudi druge poljubne postanke, npr. za prigrizke, obisk otroških igrišč na poti ipd., kar je bilo najbolj všeč predvsem našemu mlajšemu mulcu.

Ker smo igro zastavili kot celodnevno aktivnost, smo imeli dovolj časa tudi za ogled živali….
… in igrišče, kar je zelo razveselilo oba mulca.

je nov, inovativen način potovanja in odkrivanja destinacij ter mest. Način potovanja je namenjen popotnikom, ki želijo več svobode in pravo lokalno izkušnjo. Obiščite preverjene lokacije, restavracije in atrakcije. Ne izgubljajte časa ob za vas nepomembnih rečeh.

Trip in the bag – igrivo raziskovanje in odkrivanje naravnih in kulturnih vrednot Kranjske Gore in okolice smo spoznale in opisale skozi uporabo izletzniškega paketa Trip in the bag in odraža osebne izkušnje in doživetja razširjene ekipe Kam z mulcem, naše Eve. Za več informacij nam pišite  na info@kamzmulcem.si ali v komentar.