Po počitniško zabavo v Domžale – Žive(le) počitnice!

0

Medtem ko en del Slovenije že zaključuje počitnice, je pred zahodno polovico zabaven in veselja poln teden. V Domžalah so se še posebej pripravili na ta čas in vas vabijo, da se jim pridružite na dogodkih in delavnicah, ki vas bodo kulturno obogatili in kjer se boste naučili veliko novega. Tokrat sicer v nekoliko drugačni obliki, a vseeno z obilo zabave in zanimivih doživetij.

Kaj so nam torej pripravili za prihodnji teden?

DOSTOPNO CEL TEDEN MED 22. IN 25. FEBRUARJEM

1.»KUL« kultura, spletna stran Knjižnice Domžale
V projektu družinskega branja »Kul« kultura lahko sodelujejo vsi člani družine. Zaželeno je, da je vsaj en otrok, ki sodeluje v projektu, star med 9 in 15 let.

2. MEGA kviz – Slovenski knjižnično-muzejski mega kviz, spletna stran Knjižnice Domžale

Slovenski knjižnično-muzejski MEGA kviz je moderna oblika knjižnično-informacijskega opismenjevanja. Primeren je predvsem za učence drugega in tretjega triletja osnovne šole.

PONEDELJEK, 22. FEBRUAR

  1. Animirani film Pikica, Koko in Divji nosorog, od 9.00 do 20.00, spletna dvorana Mestnega kina Domžale (sinhronizirano, 4+)

Pikica je majhna deklica, ki si zelo želi imeti najboljšo prijateljico. Koko je deklica, ki že vse življenje živi narisana na kartonski škatli od kakava. Nekega dne pa skoči s škatle in vstopi v Pikin svet. Film o tem, kako je biti majhen, pa tudi o prvih preizkušnjah prijateljstva.

2. Pravljična urica Nekoč, nekje … Medved in čebele, cel dan na spletni strani Knjižnice Domžale (priporočena starost: 2+)

3. Brihtologi & brihtarije / poklic: zdravnik, cel dan na spletni strani Knjižnice Domžale

4. Video recept: Slastni brownieji, od 9.00, spletna stran Centra za mlade Domžale

Bi rad/a izdelal/a kaj sladkega? Mi ti predlagamo slastne brawnieje. Video recept bomo delili na Facebook profilu, Instagramu in spletni strani Centra za mlade Domžale.

5. Lov na CZM-jčka, od 10.00 do 20.00, v živo, lokacije po Domžalah

Vsak dan bo skritih 5 značk na različnih kotičkih po občini Domžale, točne lokacije bodo razkrite zjutraj, ob 10. uri, na Facebook profilu, Instagramu in spletni strani Centra za mlade Domžale. Značko prinesi v CZM in dobiš nagrado! Na lov se lahko podate sami, z družino ali prijatelji. Želimo vam uspešen lov!

6. Počitniški kviz: Živali, od 12.00 do 21.00, spletna stran Centra za mlade Domžale

Vsak dan ob 12. uri bo objavljen počitniški kviz, ki bo odprt do 21. ure istega dne.  Ste pripravljeni na počitniški izziv?

TOREK, 23. FEBRUAR

  1. Lutkovna predstava Po pesmih Otona Župančiča: Diči diča, od 9.00 do 20.00, spletna dvorana KD Franca Bernika  (primerno za 1,5+)

V svoji sobi je deklica. Osamljeno se prestopa po sobi, dokler ne zagleda zelene vrvice, ki visi iz njenega zabojčka za igrače. In na koncu vrvice je privezan majhen lesen konjič. Kar naenkrat se konjiček začne gugati sam od sebe, zelena vrvica pa na steni izrisuje neznano, čarobno pokrajino.

2. Poigrajmo se preko spleta, cel dan na spletni strani Knjižnice Domžale

Zabavne miselne igre, da razgibate možgančke in se zabavate z reševanjem kvizov, skrivank, labirintov, ugank, premetank … za vse starosti!

3. Brihtologi & brihtarije / poklic: policist, cel dan na spletni strani Knjižnice Domžale

4. Lov na CZM-jčka , od 10.00 do 20.00, v živo, lokacije po Domžalah

5. Počitniški kviz: Risanke, od 12.00 do 21.00, spletna stran Centra za mlade Domžale

6. Čveketalnica, od 17.00 do 18.30, v živo na Zoomu / obvezna prijava

Pogrešaš dober klepet? Na počitniški torek bomo prek ZOOM-a čvekali in klepetali o čustvih in občutkih. Obvezne so predhodne prijave na info@czm-domzale.si

7. Pilates, od 18.00 do 19.00, v živo na Zoomu / obvezna prijava

Vadba pilatesa prek ZOOM-a z inštruktorico Saro Jeromel. Obvezne so predhodne prijave na info@czm-domzale.si. Vadba je namenjena mladim med 15. in 30. letom.

8. Predavanje za starše: Sam doma, od 18.00 do 19.00, v živo na Zoomu / obvezna prijava

Interaktivno predavanje in priporočila za starše glede varne in uravnotežene uporabe računalnikov, pametnih telefonov, tablic. Predavanje bo potekalo prek aplikacije ZOOM. Obvezne so predhodne prijave na info@czm-domzale.si.

SREDA, 24. FEBRUAR

  1. Igrani film Učitelj Žaba, od 9.00 do 20.00, spletna dvorana Mestnega kina Domžale (primerno za 6+ let)

Gospod Franc pač ni navaden učitelj. Če deklici Siti poči guma, jo v šolo odpelje na balanci. Zgodi se mu, da med poukom zbeži na stranišče in ga ni več nazaj. V razred včasih vstopi blaten, moker in strgan, potem pa mu učenci pomagajo, da se preobleče v roza trenerko. In … kdaj pa kdaj tudi kvaka. Zakaj vse to? Ker se učitelj spreminja v žabo.

2. Sprehod po domžalsko,ob 11.00, zbirno mesto pred Slamnikarskim muzejem / obvezna prijava (sprehod v spremstvu vodiča / primerno za družine oz. udeležence starosti +9 v spremstvu odrasle osebe) 

Vabljeni na urbani sprehod po Domžalah s prikazom, kako se je mesto spreminjalo skozi čas.

3. Delavica miniGALERIJA: Lisice in druge zverine, ob 17.00, v živo na Zoomu / obvezna prijava (od 5 let dalje) 

Na delavnici  se bomo lotili ustvarjanja likovnih pripovedk in šal. Lisicam se bodo pridružile še druge gozdne živali, mi pa se bomo naučili kako zgolj s svinčnikom in papirjem ustvariti razgibane in zabavne risbe.

4. Igračarije – Jakobova lestev, cel dan na spletni strani Knjižnice Domžale
Na delavnici bomo spoznali, kako izdelate igračo iz predmetov in materialov, ki jih najdete doma: papir, lesene paličice, vžigalice, zobotrebci, vata, škatlice, kolaž, vrvice, ostanki volne, blaga, tulci …

5. Brihtologi & brihtarije / poklic: knjižničar, cel dan na spletni strani Knjižnice Domžale

6. Lov na CZM-jčka, od 10.00 do 20.00, v živo, lokacije po Domžalah

7. Počitniški kviz: Družabne igre, od 12.00 do 21.00, spletna stran Centra za mlade Domžale

8Joga, od 19.00 do 20.00, v živo na Zoomu / obvezna prijava

Vadba joge prek ZOOM-a z učiteljico hatha joge Špelo Kren. Obvezne so predhodne prijave na info@czm-domzale.si. Vadba je namenjena mladim med 15. in 30. letom.

ČETRTEK, 25. FEBRUAR

  1. Lutkovna predstava Ela Peroci : Muca Copatarica, od 9.00 do 20.00, spletna dvorana KD Franca Bernika (primerno za otroke 2+)

Priljubljena pravljica o muci, ki nerednim otrokom odnese copate. Otroci sklenejo poiskati mucin dom in svoje copatke. V gozdu pa srečajo mnogo živali, ki muco tudi poznajo. S skupnimi močmi najdejo njeno hišico. Kdo ve, ali bo muca otrokom vrnila njihove copatke …?

2. Pravljične urice – kako sta Bibi in Gusti preganjala žalost, cel dan na spletni strani Knjižnice Domžale (priporočena starost: 4+)

Vabimo vas, da se nam pridružite na popotovanju v svet pravljičnih junakov in ustvarjanj.

3. Brihtologi & brihtarije / poklic: gasilec, cel dan na spletni strani Knjižnice Domžale

4. Video recept: Hrustljavi kruhki, od 9.00, spletna stran Centra za mlade Domžale

Peka kruha je lahko tudi preprosta. Na  Facebook profilu, Instagramu in spletni strani Centra za mlade Domžale bo objavljen video recept za pripravo majhnih kruhkov v obliki živali.

5. Lov na CZM-jčka, od 10.00 do 20.00, v živo, lokacije po Domžalah

6. Počitniški kviz: Domžale, od 12.00 do 21.00, spletna stran Centra za mlade Domžale

PETEK, 26. FEBRUAR

  1. Animirana pustolovščina Slavna medvedja zasedba Sicilije, od 9.00 do 20.00, spletna dvorana Mestnega kina Domžale (primerno za otroke 6+)

Za tiste, ki imajo radi smeh, solze, legende in dogodivščine, Gedeone, pripovedovalec in glasbenik, ter njegova pomočnica, deklica Almerina, pripovedujeta zgodbo: Sicilija pred davnimi časi, ko so na planinah živeli medvedje. Kralj medvedov, Léonce, se v reki igra s sinom Toniem. Mladiček Tonio naenkrat izgine, ugrabijo ga lovci. Medvedje ga iščejo in zasedejo dolino, kjer živijo ljudje. S pomočjo čarovnika in medvedov Léonce končno najde svojega sina in prevzame vodenje človeške dežele. Toda kmalu spozna, da medvedje ne morejo živeti v deželi ljudi.

2. Igrarije – spomin, cel dan na spletni strani Knjižnice Domžale 

Spletna delavnica izdelovanja otroških iger.

3. Sladkajmo se skupaj, od 11.00 do 12.30, v živo na Zoomu / obvezna prijava

Ob skupnem druženju prek ZOOM-a bomo pripravili sladke kokosove in čokoladne kroglice. Obvezne so predhodne prijave na info@czm-domzale.si. Ob prijavi boste prejeli seznam sestavin, ki jih potrebujete.

4Lov na CZM-jčka, od 10.00 do 20.00, v živo, lokacije po Domžalah

5. Počitniški kviz: Po Sloveniji, od 12.00 do 21.00, spletna stran Centra za mlade Domžale

6. Pilates, od 16.30 do 17.30, v živo na Zoomu / obvezna prijava

Vadba pilatesa prek ZOOM-a z inštruktorico Saro Jeromel. Obvezne so predhodne prijave na info@czm-domzale.si. Vadba je namenjena mladim med 15. in 30. letom.

SOBOTA, 27. FEBRUAR

Lov na CZM-jčka, od 10.00 do 20.00, v živo, lokacije po Domžalah

 

Vse dejavnosti so brezplačne, na voljo pa bodo na internetnih straneh Centra za mlade Domžale, Knjižnice Domžale, Kulturnega doma Franca Bernika Domžale ter Domžalca in Visit Domžale.

Velika večina dogodkov je spletnih in so na voljo ob označenih urah. Na dogodke, ki bodo potekali preko Zooma, se je potrebno prijaviti na elektronski naslov, ki je naveden ob dogodku. Pri dogodkih, ki bodo potekali v živo, organizatorji prosijo, da upoštevate varnostna navodila NIJZ-ja, nosite zaščitno masko in držite varno medsebojno razdaljo.

Pripravo članka je podprla Občina Domžale. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime