Po konjeniške radosti na hijahop.si

0

Spoznajte prvi vseslovenski konjeniški spletni portal, ki na enem mestu nudi najboljšo konjemanijo. Hijahop.si predstavlja konjeniške točke širom celotne Slovenije, ponuja posebne darilne bone konjeniških doživetij in v njihovi spletni trgovinici najdete izbrane igrače za male jahače. Preizkusite pa lahko tudi izvirne ustvarjalne ideje, seveda konjeniško obarvane.

Interaktivni zemljevid konjeniških točk

Na vstopni strani se nahajajo lokacije konjeniških točk, označene na interaktivnem zemljevidu, ki vam omogoča poiskati vašemu domu najbližjo jahalno šolo ali preveriti, kje v bližini načrtovanega izleta je jahalna točka, ki bi jo lahko obiskali kot ljubitelji konj.

Interaktivni zemljevid prikazuje lokacije konjeniških točk širom cele Slovenije

Interaktivni zemljevid pa omogoča še veliko več! Izberite poljubno kategorijo in preglejte npr. kje vse lahko praznujete rojstni dan, jahate ponija ali se odpravite na terensko jahanje. Preverite kje imajo pokrito jahališče, da vam tudi deževen dan ne bo preprečil rekreacije v sedlu. Z izbiro kategorije »Aktualne aktivnosti« se bodo prikazale konjeniške točke, ki ponujajo počitniške tabore, raznorazne delavnice in druge konjeniške dogodke. Več o njih izveste na povezavi AKTUALNE AKTIVNOSTI & INFO, ki jo najdete v oblačku posamezne konjeniške točke.

Kategorija interaktivnega zemljevida »Aktualne aktivnosti« prikaže konjeniške točke, ki ponujajo aktualne počitniške tabore in druge konjeniške aktivnosti

Najobsežnejši seznam konjeniških točk v Sloveniji

Ste vedeli, da so pri Hijahop.si za vas na enem mestu zbrali preko 150 konjeniških točk v Sloveniji? Vse so pregledno urejene po 12 regijah. Predstavitve konjeniških točk so v seznamu opremljene z glavnimi podatki, ki vam bodo v pomoč pri iskanju za vas najzanimivejše točke. Silno priročno, če npr. iščete primerno okolje za prvi spoznavni stik vašega malčka s poniji in konji.

Pregleden seznam, urejen po regijah Slovenije ponuja predstavitvene opise konjeniških točk

Univerzalni konjeniški darilni bon

Darilni bon, ki so ga zasnovali pri Hijahop.si je edinstven bon v Sloveniji, saj omogoča njegovemu imetniku doživetje čarobnega druženja s konji na lokaciji, ki si jo sam izbere iz seznama ponudnikov – rančev in konjeniških klubov po vsej Sloveniji. Da pa je darilni bon, ki je pripravljen za tiskanje in posledično na voljo takoj, še bolj poseben, je oblikovan za origami zgibanje v podobo konjička.

Zvočne podkve

V Hijahopovi spletni trgovinici najdete izbrane igrače za male jahače, od konj na palici (hobbyhorses) do raznih dodatkov kot je vedro z volnenimi konjskimi kakci, ki jih otroci oblikujejo sami. Igrače so kvalitetne, večinoma narejene iz lesa in zasnovane, da razvijajo otrokovo odgovornost in spodbujajo njegovo domišljijo. Med njimi izstopajo t.i. Zvočne podkve, narejene iz slovenskega lesa jelše. Gre za prave konjske podkve, pritrjene na akustično oblikovano leseno kopito, ki jih otrok obuje s pomočjo vrvi iz naravne konoplje in nato ustvarja realističen zvok konjskega kopitljanja. Otroci se z njimi lahko odpravijo povsod – na tržnico, v vrtec ali šolo, na sprehod po morski mivki, peščeni poti ali zasneženi ulici. Z njimi boste na zabaven način spodbujali zdravo gibanje na prostem!

V spletni trgovinici najdete tudi majčke s potiskom konjičkov slovenskega dizajna. Cirkuški Kiki, viteški Boba in mestni Iks so kot nalašč za popestritev vsakdana.

Majice z navihanim potiskom konjičkov radi nosijo otroci in odrasli.

Blog ustvarjalnih idej (naredi sam)

Pri Hijahop.si so prepričani, da je ena izmed pomembnejših popotnic, ki jih lahko damo otrokom tudi skupno kovanje in uresničevanje kreativnih idej. Svoje zamisli predstavljajo v blogu, ki so kakopak, vedno tematsko konjeniško obarvane.

Ideja kako iz jajčne embalaže oblikovati sedla za velikonočne pisanice.

Konjeniško adventno abdarovanje

Praznični december je od lani še bolj vesel za ljubitelje konj, saj so pri Hijahop.si uvedli konjeniško adventno obdarovanje. V sodelovanju z ranči, konjeniškimi centri, klubi in društvi iz cele Slovenije so ves december podarjali ure jahanja konj in ponijev, terapevtsko jahanje za osebe s posebnimi potrebami in celo konjeniški poletni tabor. Podobno razveseljevanje, v še večjem obsegu načrtujejo tudi za konec letošnjega leta.

Prijavite se na Hijahop.si e-novice, da vas bodo lahko pravočasno povabili k tradicionalni praznični igri.

Tudi vaš dom je lahko na konju

Da je spletni portal Hijahop.si prijeten na pogled, vsebina domiselna in ideje kreativne skrbi idejna vodja in glavna urednica Raša Böhm Vidmar, ki je pravzaprav arhitektka. Zato ji lahko pišete na rasa@hijahop.si tudi vsi tisti, ki bi radi v svoj dom vnesli brezčasnost, unikatnost in igrivost. Pomagala bo uresničiti želje odraslih in otrok, saj kot pravi sama, je potrebno spodbujati kulturo v najdragocenejšem razvojnem obdobju: »Sem mnenja, da pri razvoju otrok ne gre zanemarjati vpliva okolja tudi iz estetskega vidika, ki lahko krepi posameznikove sposobnosti in bogati otrokovo izražanje.«

Arhitektka Raša Böhm Vidmar v oblikovanje prostora spretno vtke naročnikove želje, tudi če vključujejo motive konj.

Praznujmo skupaj!

Skoraj že diši po začetku šolskih počitnic in pri Hijahop.si že praznujejo prihod nepozabnih doživetij. Zato bodo v sodelovanju z Rančem Islander-Vransko podarili 10 ur jahanja!

 V nagradni igri za brezplačne ure jahanja sodelujete tako, da sledite in všečkate FB stran @hijahop.si in sporočite svoj kontakt na hi@hijahop.si.

25. maja 2022 bodo znani srečni izžrebanci, ki bodo prejeli e-darilni bon za jahanje na Ranču Islander-Vransko!

Na Ranču Islander-Vransko nudijo terensko jahanje islandskih konj, kjer lahko jahajo otroci od 2 let naprej in odrasli.

 

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime