Pionirski dom s ponovitvijo glasbeno-gledališke predstave A ME SLIŠIŠ?!?

0

Po uspešni premieri in dober odzivu, ponovno na sporedu mladinska, glasbeno-gledališka predstava A me slišiš?!? Tokrat bo predstava del dogajanja “Ta veseli dan kulture”. Ta veseli dan kulture na pobudo Ministrstva za kulturo praznujemo vse od leta 2000, ko smo obeležili 200 let od rojstva pesnika Franceta Prešerna.

Predstava A ME SLIŠIŠ?!? je primerna za mlade med 10. in 14. letom. Ukvarja se s še kako pomembnim vprašanjem o prednostih in pasteh uporabe digitalnih orodij za komunikacijo.

Interaktivna glasbeno – gledališka predstava A ME SLIŠIŠ?!? je pomoč pri pedagoškem delu in poučevanju mladih o komunikaciji v digitalnem okolju, vrstniškem nasilju in spodbujanju pozitivne samopodobe. V predstavi nastopata Anja Strajnar, karizmatična glasbenica in pedagoginja ter dramski igralec Gregor Podričnik.

  • Ponovitev predstave A ME SLIŠIŠ?!? bo v nedeljo, 3. decembra, ob 15. uri v ljubljanski Festivalni dvorani. Vstop na predstavo bo prost. 
  • Predstava A ME SLIŠIŠ?!? traja 1 šolsko uro in je prirejena tudi za gostovanje na vaši šoli.
  • Več informacij: A ME SLIŠIŠ?!? (pionirski-dom.si)

Predstava s komičnimi in dramatičnimi prizori izpostavlja problematiko komunikacije z digitalnimi orodji. Pri mladih izzove kritično razmišljanje, ki jih opolnomoči, da se v življenjskih preizkušnjah ne pustijo zavesti vrstniškim pritiskom. Za svoja dejanja in besede prevzamejo odgovornost, se prilagodijo situaciji in se tako vedejo bolj solidarno in zrelo.

Predstava prikaže, kako otroci in odrasli pri digitalni komunikaciji pogosto pozabijo, da je na drugi strani sporočila človek, senzibilna oseba. Izpostavlja, da se s taksnim sporazumevanjem izgubijo vsebinski in čustveni poudarki, očesna komunikacija, stavčna intonacija in celotni spekter neverbalne komunikacije.

Režija: Yulia Roschina
Besedilo: Kim Komljanec
Glasba: Juan Zuleta
lgrata: Anja Strajnar in Gregor Podričnik
Produkcija: Pionirski dom – Center za kulturo mladih

Ponovitev predstave A ME SLIŠIŠ?!? bo v nedeljo, 3. decembra, ob 15. uri v ljubljanski Festivalni dvorani. Vstop na predstavo bo prost.