Pionirski dom v okviru Pionirskega teatra z marčevskimi predstavami za naše najmlajše

0

Pionirski teater v marcu posebno pozornost namenja otrokom in malčkom.

  1. V soboto, 9. 3., bo ob 11. uri v Dvorani Jenko na sporedu Vitez zmaj in jezero.

Gledališko – glasbena pripovedka ima elemente kabareta in kamišibaja. Kamišibaj (izvira iz Japonske in pomeni kami: papir, šibaj: gledališče) je svojevrstna oblika pripovedovanja zgodb ob uokvirjenih slikah.  Pravljičar ob pripovedovanju menja slike in plete zgodbo. Besedilo predstave je nastalo na podlagi mitov ter legend o nastanku mesta Kamnik in je pisano deloma v verzih. Predstava v svoji zgodbi nosi močan ekološki pečat.

  … Pred davnimi časi, ko mesta Kamnik v današnji obliki šeni bilo, je med gorami živela zmajkla,

nič kaj strašna, a čisto čisto plašna…

Živel takrat je tudi vitez Vrtomir, strah in trepet vseh pošasti…

in tam, kjer sedaj teče rečica Nevljica, je

ležalo skrivnostno jezero…

2. Teden kasneje, v soboto, 16. 3., bo ob 17. uri lutkovna predstava Povodni mož, ki črpa navdih v ljudski pravljici iz Prekmurja.

Ob reki živi deček, ki najraje od vsega na svetu v reki plava. Ko po hudem neurju reka močno naraste, se deček ne more upreti in se kljub nevarnosti požene v globoko vodo. V reki prebiva Povodni mož, le kakšen bo razplet? Predstava je prilagojena za današnji čas, ko je skrb za okolje zelo aktualna tema. Povodni mož je nastal v sodelovanju lutkovnih ustvarjalcev Gledališča Lalanit, Gledališča za luno in KUD Žebelj.

Vstopnice za vse predstave so na voljo uro pred pričetkom na blagajni pred Dvorano Jenko, cena posamezne vstopnice je 5 eur.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime