Pionirski dom ob 60. letu delovanja podarja predstavo Evolucija

0

Pionirski dom – Center za kulturo mladih v letošnjem letu obeležuje častitljivo obletnico, šest desetletji dejavnosti za otroke, mladino in odrasle. 60 let neprekinjenega delovanja, tudi v turbulentnih časih zgodovine naše države, vse do danes.

Tekom letošnjega leta bo na sporedu več dogodkov, s katerimi bomo počastili jubilej in prvi bo ravno pravi za družinski dan- sobota, 4. 3., bo rezervirana za otroško predstavo Evolucija., cirkuško-akrobatska predstava, ki je koprodukcija Pionirskega doma in Kulturnega zavoda Godot.

Gledališka uprizoritev človeške evolucije, ki zajema več milijonov let, bo predstavljena na zabaven in izviren način, saj se bo oder Festivalne dvorane spremenil v pravo cirkuško prizorišče. Dramski igralec Tadej Pišek in mojstra partnerske akrobatike Mojca Špik ter Inan Du Swami bodo z akrobatskimi in plesnimi vragolijami popeljali skozi sedem milijonov let dolgo pot človeške evolucije. Cirkus človeštva se bo preselil v cirkus na odru!

  • Kdaj: 4.3. 2023 ob 11.00
  • Kje: Festivalna dvorana
  • Za koga: predstava je primerna za otroke od 3. leta dalje in traja 35 minut.
  • VSTOP PROST
Predstava Evolucija., Pionirski dom 4.3.2023

Danes je Pionirski dom – Center za kulturo mladih vodilna institucija na področju izven šolskega preživljanja prostega časa otrok, mladine in odraslih. V šestih desetletjih, odkar Pionirski dom domuje v stavbi, ki jo je Jože Plečnik zasnoval v tridesetih letih prejšnjega stoletja, a zaradi zgodovinskih okoliščin ni bila nikoli dokončana, je bilo v različne programe ustvarjanja in izobraževanja vključenih sto tisoč otrok in mladostnikov. V bogati zgodovini se je v Baragovem semenišču odvilo mnogo raznovrstnih dogodkov, simpozijev, okroglih miz, izobraževanj in srečanj. Skozi desetletja svojega delovanja je pomembno vplival na vzpodbujanje, izobraževanje ter udejanjanje otrok in mladih na kulturno-umetniškem in jezikovno-kulturnem področju. Pionirski dom otrokom nudi več in je v svoji dolgi zgodovini opravil pionirsko delo na področju razumevanja kulture in ustvarjanja, je pionir, začetnik mnogih priljubljenih dejavnosti. Z novim šolskim letom je bil v Pionirskem domu ustanovljen Pionirski teater, ki je namenjen prekarnim delavcem in samostojnim ustvarjalcem vseh žanrov umetniškega ustvarjanja. Je prostor za raziskovanje in predstavitev umetniških del.

Predstava Evolucija., Pionirski dom 4.3.2023

Naš in vaš Pionirski dom praznuje častitljivo obletnico, pridružite se nam!

Več informacij na pionirski-dom.si