Pastirska doživetja v Slovenia Eco Resortu in družinski okoliški izleti

1

Vikend obisk doline Kamniških Alp z bivanjem v čudovitem, pastirskem in z doživetji polnem Slovenia Eco Resortu ter obisk okoliških izletov po dolini Kamniške Bistrice je prava kombinacija družinskega razvajanja in aktivnega preživljanja prostega časa.

 • Nastanitev: Slovenia Eco Resort – velika pastirska hiša z lastno kuhinjo (polno opremljeno) ter kopalnico.
  Slovenia Eco Resort
  Ribnik v središču resorta z recepcijo
  • Hrana: Samopostrežni zajtrk 8:00 – 10:00 v glavni hiši / kozolcu resorta. V manjših glamping hišicah, kjer ni kuhinje, je zajtrk vključen v ceno. V večjih pastirskih s kuhinjo in kopalnico pa se posebej dogovorite za zajtrk ob prihodu v recepcijo. Doplačilo za zajtrk je 8 €/ osebo. Za manjše otroke: za ceno enega zajtrka jesta dva. Posebej vas povprašajo, če bi želeli sveža jajčka na oko ali vmešana.
  Samopostrežni zajtrk v glavni hiši resorta
  Jedilnica
  • V resortu sta tudi restavracija in bar, kjer lahko pojeste kosilo ali večerjo. V nizki sezoni restavracija obratuje le za vikende (petek, sobota, nedelja) od 12:00 do 21:00 ure. Resort se lahko pohvali tudi z eno večjih odprtih kuhinj.
  Velika odprta kuhinja
  • Dodatna oprema: Vse nastanitve imajo tudi ležalnike, za svoj žar pa povprašajte v recepciji in vam ga posodijo.
  Žar
  Tudi metla, da pometemo pred svojim pragom 🙂
  • Ogrevanje: V hladnejših mesecih so hišice ogrevane.
  • Psi dovoljeni: Ja. Doplačilo za hišnega ljubljenčka je 7 €/noč.
  Razgibana lesena notranjost hiške, kjer so psi dovoljeni
  • WiFi je brezplačen po celotnem resortu, zato prosite na recepciji za geslo.

  12 razlogov zakaj v družini in psom prijazen Slovenia Eco Resort za dan, vikend oddih ali cel teden:

  1. Bivanje v resortu v velikih pastirskih ali manjših glamping hiškah 

  V čudovitem eko resortu v Stahovici pri Kamniku, ob vznožju Kamniških Alp, stojijo lesene hiške – velike pastirske in majhne glamping, ki pričarajo pravo planinsko vzdušje. Resort je za svojo podobo uporabil kar Veliko planino, le da je tukaj naselje prepredeno z urejenimi potočki in hribčki, ki se vijejo med hišami.

  Del Slovenia Eco Resorta z večjimi pastirskimi hiškami, kjer smo bivali

  Z otroki in psičko smo bivali v veliki pastirski leseni hiški, ki vsebuje kuhinjo s z vso opremo (tudi grelnikom za čaj) in pomivalnim strojem, z jedilnim in dnevnim kotičkom, spalnico ter kopalnico. V zgornjem nadstropju, do katerega dostopate po stopnicah, je ležišče za dve osebi. Zgornji del sta si takoj rezervirali mulki, ki sta se zgoraj radi igrali vsako jutro in večer. Kopalnica vsebuje vse kar potrebuje družina za počitnice, tuš kabino, umivalnik in stranišče. Pred hišo je večja miza z dvema klopema za zajtrke ali le sproščanje. Ob naši hiški je tekel tudi potoček, ki je ustvarjal res čarobno vzdušje in bil vir igre za hčerko in psičko.

  Naša pastirska hiška ob potočku
  Za otroke vsekakor najljubši del hiške
  Del resorta z manjšimi glamping hiškami
  Slovenia Eco Resort v Stahovici pri Kamniku

  2. Mini ZOO

  Vsak dan v jutranjih urah od 8:00 do 8:30 ure poteka vodeno hranjenje živali. “Domačinke” resorta so račke v urejenem ribniku, kjer so tudi postrvi, pri vstopu v resort nahranite osle, ovce in koze (v bližini male lesene cerkvice), nato sledi hranjenje družine udomačenih damjakov, nadaljuje se pri kokoškah in petelinih potem pa pridejo na vrsto tudi zajci. Živalim se vidi, da so družbe gostov vajene in so se nam zaupljivo približale, ko smo prišli do njih. Vsekakor doživetje za mulce vseh starosti 🙂

  Pri hranjenju pavov
  Družina damjakov
  Pri hranjenju račk in velikih postrvi
  Nočno bivališče račk

  Urejen ribnik
  Hranjenje para osličkov
  Pri osličkih

  3. Domač zelenjavni vrt

  Resort ima čisto svoj velik in zelo raznolik zelenjavni vrt – poleg zelenjave si lahko natrgate ali narežete tudi zelišča in čili. V času bivanja v resortu ga imate na voljo za kuhanje lastnih obrokov. Še posebej “udobno”, za obiskovalce z otroki, ki želijo doma kuhane jedi.

  Izbiranje zelenjave za naslednjo večerjo, prosto za goste
  Rdeča paprika z domačega vrta
  Domači vrt leži v bližini bivšega pašnika za ovce, koze in osle

   

  Mi z nabranimi cvetovi buče, ki smo jih skuhali doma

  4. Lovska opazovalnica

  Lovska opazovalnica je odprta skozi celo leto, s katere je prelep razgled na resort, spodaj ribnik ter okoliško Kamniško hribovje. Na vrhu vas čakajo tudi ležalniki, kjer se v miru spočijete in se sproščate.

  Lovska opazovalnica, s katere si lahko ogledate celoten resort pa tudi okoliške hribe

  5. Bazen in naravno kopališče

  Resort se lahko pohvali tudi z manjšim bazenom, v katerem se gosti lahko okopajo v toplejših ali tudi hladneših mesecih, saj ga redno čistijo.

  Potoček, ki se vije po resortu mimo bazena in na koncu urejenega ribnika

  Tik ob resortu teče tudi reka Kamniška Bistrica, katere breg je lepo urejen. V vročih mesecih je super za osvežitev, a temperatura reke stalno zelo nizka. To je namreč reka, ki izvira v gorah, hkrati pa resort ne leži daleč od njenega izvira.

  Breg Kamniške Bistrice tik ob resortu (poleti, vir: Slovenija Eco Resort)

  6. Wellness s savno in masažo

  Savna, ki se nahaja v eni izmed pastirskih hišk,je odprta vsak dan/cel dan. Savna je vključena v ceno bivanja in si jo lahko rezervirate za privat uro ali več, če ni velika zasedenost. Ker smo imeli s sabo tudi psičko, smo si doživetje pustili za prihodnji obisk. Med bivanjem pa seveda lahko hišnega ljubljenca tudi pustite v hiški. Ob vikendih je savna polno zasedena, zato vam priporočamo, da si svoj termin rezervirate čimprej. Gostje resorta imajo seveda prednost pri rezervaciji savne ali masaže, a lahko masažo koristijo tudi zunanji gostje.

  Ena od večjih pastirskih hiške je tudi wellness s savno

  7. Brezplačna izposoja koles

  V okviru svojega bivanja si lahko brezplačno izposodite tudi kolesa. Mi smo imeli tokrat v planu pohodniške izlete po bližnjih Kamniških Alpah, a jih vsekakor kmalu preizkusimo. Sploh v toplem vremenu. Za nasvete za kolesarske poti in izlete povprašajte na recepciji ali TIC Kamnik.

  8. Popust na vstopnice Term Snovik

  Za goste resorta so karte bližnjih Term Snovik po znižani ceni. Več o doživetju v Termah si preberite: 7 razlogov za aktiven družinski oddih v Termah Snovik.

  Kopanje v Termah Snovik

  9. Lesena cerkvica ob vstopu v resort

  Ob vstopu v resort poleg ovc in koz v ogradi ugledate leseno cerkvico, ki je takoj vzbudila zanimanje. Ker resort nudi tudi možnost poroke, cerkvico v veliki meri koristijo predvsem za to.

  Lesena cerkvica v resortu

  10. Otroško igrišče

  Kot vsaka družini prijazna destinacija, ima tudi Slovenia Eco Resort svoje otroško igrišče v bližini restavracije in bara, zato ju vsekakor uvrščamo v družini prijazni lokal ali restavracija.

  Otroško igrišče poleti, vir: Slovenia Eco Resort

  11. Urejeno za odpadke

  Slovenia Eco Resort se ravna po načelih ekoloških nastanitev. V veliki meri restavracija nakupuje od lokalnih ponudnikov.

  Urejeno ločevanje odpadkov

  12. Bogata zakladnica izletov po Kamniških Alpah:

  Pot po rečni strugi na slap Orglice
  • Izlet na Veliko planino z nihalko. Tudi to smo že obiskale in bi jo lahko kadarkoli. Zaradi številnih drugih možnosti izletov in meglenega vremena smo jo tokrat izpustili ali si o izletu z otroki lahko preberete v članku Ko zmanjka idej v dolini, je čas za Veliko planino.
  Na Veliki planini
  • Gozdna krožna pot od lovskega doma, mimo Plečnikove hiše Aleksandra, po gozdni poti, ki je v jesenskem času polna gobic, čez Krkavški most naprej do izvira Kamniške Bistrice in Planinskega doma Kamniška Bistrica.
  Položna krožna pot do Planinskega doma Kamniška Bistrica
  Izvir Kamniške Bistrice pri istoimenskem planinskem domu
  Stari grad nad Kamnikom
  Sv. Primož
  Ostali družinski izleti v okolici so seveda pod okriljem @Visit Kamnik in @Visit Savinjska:
  • družinski obisk starega mestnega jedra Kamnika. Iz resorta se odpravite kar ob Kamniški Bistrici, ki vam ob zmerni hoji pripelje do cilja v 30-40 minutah. Z avtom pa le 5 min.
  • v zimski sezoni pa se zdi ponudba še pestrejša – obisk smučišč in sankališč na Krvavcu, Veliki Planini, na Golteh itd (od 30 min do ure oddaljenosti).

  Slovenia Eco resort poleg ponudbe za družine in pare ponuja še:

  • kung-fu na prostem s trenerjem
  • teambuildingi
  • poroke
  • rojstni dnevi
  • koncerti
  • tekmovanja

  V Slovenia Eco Resortu smo z družino oglasili na njihovo povabilo, a je bila izkušnja zares prijetna, s prijaznimi gostitelji, kot tudi domačini po dolini Kamniške Bistrice. Za več informacij in izkušenj z vikend oddiha nam pišite na info@kamzmulcem.si.