Opatija z mulci – po 12 km dolgi obalni poti Lungomare

2

Če ste ljubitelji sprehodov ob morju, je t.i. Lungomare, 12 km pot po obali Opatije, “must do” 🙂 To čudovito obalno sprehajališče, Volosko- Opatija- Lovran, je skrbno urejeno že od leta 1911.

Čas obiska: oktober 2015

Starost otroka: 3 leta; 6 mesecev

Primerno za otroke: dojenčki, malčki, predšolski in šolarji

Raj za: vse, ki ljubijo sproščujoč sprehod ob morju, in tiste, ki radi uživate v dobri hrani in vinu

Pred odhodom preveri: Vreme.

Primeren letni čas obiska: vsi letni časi, vendar je najlepši čas za sprehajanje pomlad in jesen. Poleti je v Opatiji gneča, pozimi pa velika verjetnost oblačnega vremena.

Pogled na Opatijo
Pogledi z obalne poti Lungomare, Opatija

 

Mi smo sprehajališče Lungomare le delno prehodili na prelep, poznojesenski sončni dan. Najmlajši član je dan preživel v mirni vožnji v vozičku, tri letna mulka pa je uživala v tekanju ob morju, hranjenju ribic, barantanju na štantku, obisku Opatijske tržnice, grajenju gradov v pesku, metanju kamenčkov v morje in igranju na igralih, ki se kar vrstijo ob poti.

štanti ob poti Opatijs
Štanti ob poti Lungamare, Opatija
Opatija
V Opatiji boste našli več čudovitih parkov

Z možem sva se med tem navduševala nad arhitekturo razkošnih vil, prelepimi vrtovi in kavarnami v čudovitem okolju s pogledom na morje. Najbolj znani sta kavarna v hotelu Continental in kavarna Wagner v hotelu Milenijum, kjer smo se tudi sami ustavili na kavici in babyčinu med palmami.

kavarna wagner
Čudovita kavarna Wagner, Opatija

Sicer je lahko kavarna Wagner tudi odlično izhodišče proti vasi Volosko, kjer je tudi največ dobrih restavracij za okrepčilo po dolgem sprehodu. Mi smo se odločili za kosilo v konobi Valle Losca. Konoba se nahaja čisto na koncu poti, ko se ta prelevi že v cesto in zavije navkreber. Najdete jo takoj za dolgim ovinkom. Na meniju je le par jedi, so pa tiste res vrhunske. Hišna tagliata je bila ena najboljših jedi, kar smo jih kdajkoli okusili. Lastnik vas bo sprejel z velikim nasmeškom in vam povedal tudi kakšno prigodo svojih mulcev. Izven sezone so v konobi na voljo le štiri mize, tako da je v času kosila oziroma večerje priporočljivo rezervirati. S seboj imejte kakšno igračo ali barvice, da ne postanejo igrače številne domače žganice na šanku 🙂

otroško igrišče
Ob poti boste našli tudi otroško igrišče (Opatija)

Če bi želeli ostati v Opatiji še kak dan več, si lahko izven sezone privoščite tudi razvajanje v enem od Opatijskih hotelov s 5* po sprejemljivi ceni.

Idejo za odličen izlet je napisala Petra. Mamica nadobudne 3 letnice in 6 mesečnega fantka. Za več informacij o izletu nam pišite na info@kamzmulcem.si ali v komentar pod člankom.