Obisk Ledene fantazije z otroki – nasveti za starše

0
Drsališče Ledena fantazija, Kongresni trg (vir: www.ledenafantazija,si)

Letošnjo zimo sta Ljubljano razveselili kar dve novi drsališči. Na Kongresnem trgu se nahaja Ledena fantazija, pri glavni železniški postaji pa i- Lucky Land. Ker naj bi Ledeno fantazijo zaprli takoj po praznikih, smo najprej obiskali to drsališče. Zaradi velikega zanimanja pa so obratovanje podaljšali kar do 18. februarja 2018.

Drsališče smo tako s 5-letnim “nedrsalcem” obiskali med novoletnimi  prazniki. Verjetno je ravno izbor dneva poskrbel, da smo se soočili z ogromno gnečo in verjetno Ledeno fantazijo obiskali v najbolj neprimernem času. Škoda, ker smo šele na blagajni izvedeli, da so obratovanje podaljšali do 18. februarja (prvotno naj bi delovala le do 8.1.), saj bi drugače obisk zagotovo prestavili na ugodnejši termin. Smo pa zato izbrali termin med 16:00 in 17:00, ko se ravno večeri in smo tako del drsanja uživali tudi v soju lučk in s posebnim razgledom na okrašeno Ljubljano. Občasno pa se nam je pridružil tudi Dedek Mraz.

V prazničnem času so otroci lahko drsali tudi z dedkom mrazom
V prazničnem času so otroci lahko drsali tudi z Dedkom Mrazom (Ledena fantazija, Ljubljana)

Gneča je bila očitno moteča bolj za starše, kot za mulca. On namreč pravi, da bi šel spet. Všeč mu je bila predvsem krožna pot, ki se vije okrog Kongresnega trga. Še posebej tisti del, ki se narahlo spušča v dolino in zato drsalci dosegajo kar lepe hitrosti 🙂  Sigurno pa naslednjič to drsališče obiščemo v bolj neobljudenem terminu.

Okrog Kongresnega trga na drsalkah je posebno doživetje (Ledena Fantazija, Ljubljana)
Okrog Kongresnega trga na drsalkah je posebno doživetje (Ledena Fantazija, Ljubljana)

KJE: Kongresni trg, Ljubljana

KDAJ: vsak dan od 9:00 do 24:00. Obratuje do 18. februarja 2018

SPLETNA KAMERA: tukaj

IZPOSOJA: cenik izposoje si oglejte tukaj

ŠOLA DRSANJA:  Ponujajo zasebne, skupinske in posebne team building učne ure. Za več informacij pišite na sola@ledenafantazija.si.

CENA: cenik si lahko ogledate tukaj. Otroci letnik 2011 v spremstvu odrasle osebe in mlajši drsajo brezplačno. Preverite tudi cene družinskih vstopnic. Bodite pozorni na izbiro terminov, saj se cene in čas terminov razlikujejo.

POZOR: Ledena fantazija deluje po sistemu terminov, ki trajajo od 60 do 180 minut (podrobnejše termine si lahko ogledate tukaj). To pomeni, da kupite vstopnico točno za določen termin. Po koncu termina morajo vsi zapustiti led, čemur sledi 30 minutna pavza, med katero očistijo led.

Naši nasveti za starše, če se odločite za obisk Ledene fantazije:
 • Vstopnico kupite prek interneta in se tako izognite gneči na blagajni. Pri nakupu bodite pozorni na pravilno izbiro termina.
 • Preverite, če se vam bolj splača nakup družinske vstopnice. Več informacij o družinskih vstopnicah najdete tukaj.
Gneča na blagajni Ledene fantazije med novoletnimi prazniki
Gneča na blagajni Ledene fantazije med novoletnimi prazniki (Ljubljana)
 • Pred vstopom obvezno obiščite WC! Največja pomanjkljivost Ledene Fantazije je namreč dejstvo, da ko enkrat vstopite na drsališče nimate ravno praktičnega dostopa do WCja. WC se namreč nahaja v Parkirni hiši Kongresni trg, pri dvigalu pri vhodu Bukvarna. Priporočamo, da WC z otroki obiščete, preden si nadanete vso opremo.
 • Priporočamo topla športna oblačila. Za mulce bodo najbolj primerne smučarske hlače in bunda. Ne pozabite rokavic!
 • Otroci, ki drsanje že obvladajo se bodo v uri norenja po ledu verjetno spotili, zato imejte s seboj tudi rezervna oblačila, da se bodo po koncu lahko preoblekli.
Na izposojo so drsalke od številke 25 naprej (Ledena fantazija, Ljubljana)
Na izposojo so drsalke od številke 25 naprej (Ledena fantazija, Ljubljana)
 • Pridite vsaj 30 minut pred izbranim terminom, da boste imeli dovolj časa za nakup karte, izposojo drsalk in ostale opreme.
 • Vsak otrok ob izposoji drsalk dobi čelado gratis. Če imate svojo čelado, priporočamo da jo vzamete s sabo.
 • Drsalke so na voljo od številke 25 dalje.
Ob izposoji drsalk je čelada za otroke gratis (Ledena fantazija, Ljubljana)
Ob izposoji drsalk je čelada za otroke gratis (Ledena fantazija, Ljubljana)
 • Pingivine, delfine in ostale pomagače morate rezervirati in plačati skupaj z ostalo opremo, na blagajni. Najem stane 3,25€.
 • Na voljo so garderobne omarice, kamor lahko shranite vaše stvari. Za tiste s svojo opremo je najem v višini 1 € obvezen.
Pingivine in ostale pomagače prevzamete na ledu, plačate pa že na blagajni (ledena fantazija, Ljubljana)
Pingivine in ostale pomagače prevzamete na ledu, plačate pa že na blagajni (Ledena fantazija, Ljubljana)
 • Če boste drsališče obiskali z otrokom, ki se drsanja šele uči, predlagamo, da se na led odpravite med zadnjimi. Ob našem obisku so namreč obiskovalce na led spustili kakšnih 10 minut pred začetkom termina. Vendar je takrat odprt samo začetni prostor, kjer se, če je gneča, nabere veliko ljudi. Če niste vešči drsanja je tako bolje počakati, da odprejo še ostale poti in da se prvi del izprazni. Tako boste lahko v miru vadili vašo drsalno tehniko, preden se boste podali na ostale ledene površine.
Preden se odpravite okrog Kongresnega, povadite tehniko na začetnem drsališču (Ledena fantazija, Ljubljana)
Preden se odpravite okrog Kongresnega trga, povadite tehniko na začetnem drsališču (Ledena fantazija, Ljubljana)
 • Na progi je bilo kar nekaj redarjev na drsalkah, ki so skrbeli za to, da se drsalci niso ustavljali na nevarnih odsekih.
Za red na drsališču Ledena fantazija skrbijo redarji (Ice patrol).
Za red na drsališču Ledena fantazija skrbijo redarji (Ice patrol).
 • Če kateri od staršev ne drsa, lahko počaka na vroči čokoladi nad vhodom, kjer ima lep razgled na drsališče.
 • Če boste starejše otroke na drsališče pustili same, imejte predvsem v gneči v mislih, da jih počakate pri vratih na izhodu. Vhod in izhod sta namreč ločena.
 • Če se vaši malčki drsanja šele učijo, predlagamo da najprej obiščete katerega od manjših in predvsem cenovno ugodnejših drsališč. Nekaj idej dobite v članku Kam peljat mulca na drsanje v Ljubljani in širše.
Ledeno fantazijo priporočamo izkušenejšim drsalcem
Ledeno fantazijo priporočamo izkušenejšim drsalcem

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživele z družino. Za več informacij mi pišite na info@kamzmulcem.si ali v komentar.

Vir naslovne fotografije: Ledena fantazija