Obisk Doživljajskega parka Vulkanija in gradu Grad

10

Že nekaj let si obljubljamo, da bomo obiskali severovzhod naše čudovite države. Ta konec mi je do tega leta predstavljal največjo uganko. Na Goričko smo se odpravili s tremi mulci, in sicer 4-letnikom, 6-letnico, 10-letnikom in babico, ki pozna ta konec.

Lokacija: Pustolovski park se nahaja v kraju Grad. Na njihovi spletni strani so natančna navodila, kako jih najdete. Pri nas se je veliko bolje obnesel zemljevid kot navigacija. Ko enkrat prispete v Grad, pa vas bodo vodile table.

Vulkanija park
Vulkanija park

Dostop: Po avtocesti se pripeljete do Murske Sobote, nato pa nadaljujete v smeri Avstrije. Mi smo se vračali preko Avstrije in Gornje Radgone. V vsakem primeru je okolica tako lepa in razgibana, da so imeli otroci ves čas delo z opazovanjem. Videli smo tudi kar nekaj štorkelj in seveda ogromno kmetijskih strojev. Vožnja iz Ljubljane nam je vzela skoraj natanko dve uri. Ker smo načrtovali celodneven izlet, smo se odločili, da bomo poleg Vulkanije obiskali tudi grad Grad.

Vstopnina: Z vstopnico za Vulkanijo, lahko obiščete tudi Geološki muzej in kamnolom. Mi smo tam preživeli čas, pred ogledom v doživljajskem parku. Odrasli boste za vstopnico odšteli 10,00 €, otroci 6 -15 let 7,00 €, dijaki, študenti, upokojenci 8,00 €, družine (2 odrasla + 2 otroka) 25,00€. Otroci do 5. leta imajo brezplačen vstop.

Za vstopnice, ki omogočajo vstop tudi v grad Grad boste odrasli odšteli 12,00 €, otroci 6 -15 let 8,00 €, dijaki, študenti 9,00 €, upokojenci pa 10,00 €. Družine (2 odrasla + 2 otroka) bodo za vstopnico potrebovale 32,00 €. Otroci do 5 leta (v spremstvu 2 odraslih) imajo brezplačen vstop.

Geološki muzej
Geološki muzej

Primeren čas obiska: Predlagamo, da si na spletni strani ogledate, kdaj so vodeni ogledi oz. odpiralni čas. Lahko pridete prej in ogled začnete v Geološkem muzeju, ali pa ga tam končate.

Priporočen čas obiska: Ker je park v zaprtem prostoru, se boste v vročih mesecih v njem ohladili, v mrzlih pa pogreli. Primeren za ogled skozi vse leto. V kolikor boste nadaljevali izlet v gradu Grad, pa je potrebno poskrbeti za primerno obutev in oblačila, saj se med razstavnimi dvoranami sprehajate po prostem.

Priporočena oprema: Glede na dolgo vožnjo je priporočljivo, da se oblečete udobno. V samem parku ne potrebujete nobene posebne opreme. Čelade za spust v središče vulkana vam bodo priskrbeli tam.

Mi smo pripravljeni :)
Mi smo pripravljeni 🙂

Primerno za otroke: Obisk je primeren za vse starostne skupine. Predlagamo, da so mulci stari vsaj štiri leta, ali pa mlajši in navdušeni nad vulkani. V gradu Grad, pa se tudi najde za vsako starost kaj. Ogled je možen tudi z mulci v vozičkih.

Hrana: V doživljajskem parku in na gradu hrane ni na voljo. Je pa v okolici kar nekaj gostišč, kjer lahko dobro jeste.

DOŽIVLJAJSKI PARK VULKANIJA

V doživljajski park smo prispeli zelo zgodaj. Najprej smo se odpravili v Geološki muzej, ki je s svojo interaktivnostjo in razstavo navdušil najmlajšega in najstarejšo članico naše ekipe. Za vsakega se najde zanimivost. Za starejše otroke so pripravljene zbirke in zapisi, najmlajši nebralci, pa si lahko prikaze ogledajo ali jim prisluhnejo. Skozi celoten ogled nas spremlja krt Oli, ki nas spremlja tudi kasneje v Vulkaniji.

V Geološkem muzeju
V Geološkem muzeju

Z zanimanjem smo se po prostem ogledu odpravili še v doživljajski park (čez dvorišče). Tam smo si spet najprej ogledali nekaj animacij (primernih za različne starosti), nato pa so nas posedli in po kratkem uvodu smo bili pripravljeni, da se spustimo v vulkan. Nadeli smo si še čelade, nato pa nas je čakalo nepozabno doživetje. Na celotni poti smo izvedeli zelo veliko zanimivega, uspelo pa jim je združiti učenje in razlago z atrakcijami, na katerih otroci in odrasli uživajo.

Ogled smo zaključili v njihovi trgovinici s spominki.

Interaktivni prikaz vulkanov
Interaktivni prikaz vulkanov
Interaktiven prikaz vulkanov
Interaktiven prikaz vulkanov
GRAD GRAD

Po ogledu smo se odpeljali nekaj kilometrov naprej do gradu. V gradu nas je pričakala razstava različnih oblik starih obrti in običajev. Grad še obnavljajo, imajo pa tudi nekaj sob, v katerih je možno prespati. Ogled, ki je bil zanimiv in poučen. Zaključili smo v grajskem parku.

fotka 7

Pred gradom Grad
Pred gradom Grad
Maketa gradu
Maketa gradu
V grajskih sobanah
V grajskih sobanah
Lončarjenje na gradu
Lončarjenje na gradu
Zadovoljni po zaključku doživetja
Zadovoljni po zaključku doživetja

Po celodnevnem potepanju smo se odpravili proti domu. Otroci so si zelo veliko zapomnili in navijajo, da se bi na Goričko odpravili še kdaj

Na izlet so se odpravili mamica Živa in očka Aljoša, z njihovimi tremi navihanimi športnimi mulci – Aljažem, Zalo in Ažbetom. Za več informacij o izletu, nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali v komentar.