Nepogrešljivi izdelki za uspešen povratek v vrtec in šolo

0
Pa smo ga počasi zaključili – poletje namreč. Zdaj se vračamo v ustaljen ritem vrtca in šole, obveznosti, pa tudi prijateljev, zanimivih obšolskih in obvrčevskih aktivnosti ter seveda tega, da skupaj še bolj cenimo prosti čas in vikend aktivnosti.

A ker je vračanje v ustaljene tirnice, še posebej za tiste, ki se z vrtcem ali šolo srečujejo prvič, lahko na čase tudi stresno, si vsi želimo, da imamo pri roki pripomočke in izdelke, ki nam povratek kar najbolj olajšajo.
V nadaljevanju vam predstavljamo s strani Kam z mulcem staršev in naših mulcev preizkušene izdelke, ki nam pomagajo prebroditi nekaj stresnih dni, ki zagotavljajo, da smo tudi po 15. septembru še vedno v dobri formi in ki narišejo nasmeh na obraz zjutraj tudi, ko ura prehitro zazvoni.
Kaj priporočamo?

1. Izdelki za ohranjanje zdravja in prva pomoč ob prehladih

Zdravje je prvo, na kar pomislimo ob jesenskih dneh, saj, žal, še prepogosto ujamemo kak prehlad. Zato Kam z mulcem družine vztrajno boostamo naš imunski sistem ter hitro in učinkovito odreagiramo, ko se prikaže bolezen. Zaenkrat uspešno, trkamo!

 • Dvojček za krepitev imunskega sistema 

Že res, da je zdrava in uravnotežena prehrana osnova za dober imunski sistem, vendar si – vsaj v prehodnih obdobjih, a še raje pa kar večkrat letno – pomagamo s preverjenimi prehranskimi dopolnili, za katere vemo, da nam pomagajo ohranjati zdravje. In tole nam je sedaj, ob povratku v šolo in vrtec, ko so ponovno na pohodu različne viroze, ključnega pomena.

Za ohranjanje dobrega imunskega sistema smo sedaj izbrali kar dvojček preverjenih vitaminov in probiotikov. BetterBiotics Junior probiotike smo imeli priložnost sprobati že poleti, ko nas je reševal ob dolgih vožnjah, menjavi okolja in kakšni prehranski pregrehi preveč.  BetterYou Imuno sprej za otroke pa s super kombinacijo vitaminov A, C, D ter selenom in cinkom poskrbi za popolno podporo imunskemu sistemu. Je priročen, z odličnim okusom maline, grozdja in pomaranče in omogoča potrebam primerno prilagajanje dnevnega odmerka. Kaj je otrokom najljubše? Špricka! 🙂

KLIK: Do 3. 9. je dvojček – imuno paket za otroke tudi znižan za 20% . 

Sitis za začetek vrtca
 • Ko se prikažejo prvi znaki bolezni… 

Vsi vemo, da se prehladom v celoti ne bomo mogli izogniti, bodisi najmlajši mulčki, starši, najverjetneje pa kar celotna družina. Pri tem pa je izrednega pomena, da se prehlad ne “razvije” v kaj hujšega z vročino in trdovratnim kašljem.

Da prehlad čim prej zaustavimo, si pomagamo s zdravilnim trojčkom naše najljubše kozmetike ne samo za otroke, ampak za celotno družino – SkinFairytale. Easybreathe, CalmDown in Immuneboost so eni izmed naših prvih Skinfairytalovih izdelkov in ravno njihova uporabnost nas je prepričala, da preizkusimo še ostale.

Za koga in ob kakšnih priložnostih so primerni? Za vse ljubitelje naravne, preizkušene kozmetike, ki bo kožo (in vaše zdravje) ne samo negovala, ampak tudi pomagala, da bo zasijala. Easybreathe uporabljamo ob zamašenem nosku (za lažje dihanje), CalmDown ob suhem in dražečem kašlju, Immuneboost pa nanašamo ob siceršnjih bolezenskih znakih. Trkamo, pomagajo!

Preverjeno odlični pa so tudi drugi SkinFairytale izdelki – poglejte, kateri.

Zdravilni trojček SkiFairytale ob prvih znakih bolezni

2. Nepogrešljiva oprema za vse mulce

Pri tem imamo v mislih predvsem oblačila in obutev, ki so udobni, zračni, lepi in pokrijejo široko paleto priložnosti. Na kaj prisegamo mi?

 • Zračna, udobna in lepa oblačila

Za otroke kupujemo v več trgovinah in različne blagovne znamke, pri čemer so naši fantje zadovoljni predvsem z udobjem in fukncionalnostjo. Za punčke pa rade pobrskamo po spletnem butiku AMAREEN, ki vam ponuja skrbno izbrane izdelke oblačil, dodatkov in obutve za male kraljične.

Amareen oblačila
 • Udobni in varni copati

Ne glede na to, ali vstopajo otroci v vrtec ali čez šolska vrata, udobni, prijetni in predvsem varni copati so osnova. V kolikor pa so zraven še lepi, pa je to še dodatna točka za mulce. Po tem, ko so otroci že nekaj ur v isti obutvi, pa je pomembno, da so copatki tudi zračni. In po nekaj mesecih nošenja, je pomembno, da so trpežni.

Brodi copatki so izdelani iz usnja, krasijo pa jih pisane barve in krasni motivi. Zaradi usnja se prilegajo stopalom malčka in se prilagodijo njegovi obliki, zato so primerni tako za tiste s širšim stopalom, kot tudi za otroke s tankimi stopali.  Na podplatu so opremljeni z gumo, zaradi česar ne drsijo, za mrzle zimske dni pa jih lahko dodatno opremite s krznenim vložkom. Ponašajo pa se tudi z nazivom “izdelek slovenske obrti”. Copatke lahko tudi personalizirajo in dopišejo otrokovo ime.

Pri Brodiju so pa letos naredili tudi posebne pralne copatke Brodike iz inovativnega, antibakterijskega materiala (z Oeko Tex certifikatom),  ki so lahki, zračni, ne vsebujejo materiala živalskega izvora, odporni na znoj in – najpomembneje- pralni.

Ker šolarja že od lani poznata njihove usnjene, bosta nadaljevala s slednjimi, saj smo bili zelo zadovoljni, mlajša mulca pa bosta v vrtcu, kjer je to še zelo pomembno, imela pralne copatke. Win win za vse!

Šolski usnjeni za fanta in pralni za našo mlajšo članico, Brodi copatki
Brodi copati
 • Čevlji, primerni za vse priložnosti

Človeško telo je ustvarjeno za hojo, tek in skakanje bosih nog. Naša stopala so temelj in so sposobna vzdržati telesno težo, absorbirati udarce med gibanjem, zagotavljati ravnotežje ter nuditi oporo in stabilnost celemu telesu, vendar jim moramo pustiti, da se prosto gibljejo.

Ker si vseeno želimo biti zaščiteni pred mrazom in trdo podlago, poleg tega pa je tudi družbeno bolj sprejemljivo, da nekaj nosimo na nogah, lahko naredimo kompromis z bosonogimi čevlji. Barefoot ali minimalistična obutev je oblikovana tako, da čim bolj posnema bosonogo gibanje ter preprečuje morebitne deformacije in bolečine. In nekatere KZM družine smo zveste Vivobarefoot že več let.

Vivobarefoot čevlji so oblikovani tako, da spodbujajo naravno gibanje in pravilen razvoj otroških nog. Edinstvena zasnova čevljev omogoča optimalen čut za podlago, kar pomaga vašim otrokom, da čutijo tla pod seboj, hkrati pa jim nudi potrebno zaščito. Preberite si KZM oceno Vivobarefoot in zakaj so prepričali nas.

KLIK: Trenutno ima Vivobarefoot akcijo “Back to school” s popustom do -30% !

Model Vivobarefoot Primus je res odličen za šolske aktivne mulce
Prenovljena trgovina Lili Jolie na Brnčičevi ulici v Ljubljani s prijaznimi in strokovnimi svetovalkami za bosonogo obutev, Vivobarefoot
 • Vrhnja oblačila za prehodne in deževne dni

Tukaj ni kaj razmišljati. Po nekaj letih prepihanih, premočenih in prehlajenih mulcev, smo investirali v  Didriksons prehodna in dežna oblačila. Res je, da cenovno niso primerljiva z tistimi najcenejšimi verzijami (seveda tudi po kvaliteti ne), a vam zagotavljamo, da se investicija res povrne, oblačila pa so tako trpežna, da bodo zlahka preživela nošenje vsaj 2 otrok!

Njihove vetrovke so idealno vrhnje oblačilo v prehodnem obdobju, pa tudi ob poletnih deževnih dneh (ker so dovolj lahne), ali kasneje, ko mraz nekoliko bolj pritisne (ob primernem spodnjem oblačilu). Odporne na veter, a vseeno zračne, ter 100% vodoodporne. To je vse, kar potrebujemo.

Odlični pa so tudi njihovi dežni kompleti, saj nam končno omogočajo, da smo zunaj v VSAKEM vremenu. Nadenemo jih in edina skrb, ki še ostane, je, kje najdemo prvo lužo, po kateri lahko skačemo. Mokri namreč nismo niti centimetra več!

Didriksons oblačila so trenutno 20% znižana.

KLIK: S kodo “KAMZMULCEM” imate pa do konca septembra še dodaten 20% popust (popusti SE seštevajo) .

Prehodna in dežna oblačila Didriksons – za vse priložnosti in vremenske razmere
Igra na popolnoma mokrem toboganu – s kvalitetnimi dežnimi oblačili ni razloga za skrb

3. Oprema za šolo

Tukaj vemo, kaj je prioriteta, kajne? Nekaj kvalitetnega in trajnega za starše, za mulce pa je važno, da je lepo in uporabno ter takšno, da bodo z veseljem gledali tudi, ko bo čas za nekoliko več učenja.:)

 • Šolske torba in potrebščine

Vsak otrok naj si sam izbere glavne potrebščine, kot so zvezki, puščica, nahrbtnik, saj jih bo potem še veliko raje uporabljal.

Smo pa me resnično navdušene nad grajsko trgovinico Friderik, kjer boste našli tudi lepe motive s Friderikom za vaše šolarje- zvezke, svinčnike, bloke.

Friderik je grajska zaporniška podgana. Čeprav si deli ime s cesarjem Friderikom III Habsburškim, ki je postavil utrdbo na Grajskem griču, tu prebiva veliko dlje. Pozna vse grajske skrivnosti in vsak grajski kamen. Mi ga imamo zelo radi 🙂

Vsi vemo, kako pomembno je za majhne možgane, da so tudi dovolj hidrirani. In za ta namen je najboljša voda, tudi z vidika okoljskega bremena, ki ga za seboj puščajo pijače v embalaži. Zato z veseljem otrokom s seboj spakiramo bidon – a ne kakršnega koli. Steklenička mora biti dovolj velika, a ne prevelika, predvsem pa mora biti odporna na padce in udarce. Vse to smo odkljukali pri stekleničkah iz nerjavečega jekla slovenske blagovne znamke MyEqua, ki jo mame uporabljamo že dolgo časa. Za novo šolsko leto prihajajo pa tudi res ljubki motivi za naše mulce.

KLIK: S kodo “KZM10” imate stalni 10% popust na vse izdelke v trgovini, tudi napitke!

Veselo v šolo in vrtec z najbolj kul Equa flaškami
Equa pa nas že dolgo spremlja tudi na družinskih potovanjih, Equa na Mallorci 🙂
Equa na Parosu, Grčija

4. Ko se vrtec in šola končata…

Vsi vemo, da delo in obveznosti ne morejo trajati v nedogled. Zato priporočamo, da si popoldneve vzamete za sprostitev, pohode v naravi, zabavna družinska doživetja, obšolske dejavnosti ali prosto igro doma. Kam z mulcem ekipa z veseljem priporoča naslednje igračke, ki nam krajšajo prosti čas.

 • Angleški audio učitelj

Predšolsko zabavno igranje in učenje angleščine z audio igračo v obliki okvirčka je res luštna aktivnost za popoldanske ure doma ali na poti na izlet. Z vstavljanjem različnih kartic, okvirček izgovarja besede v angleščini ter posnema tudi zvoke.

KLIK: S kodo “POLETNAANGLESCINA15” imate 15% popust na angleškega audio učitelja.

Angleški audio učitelj Amareen
 • Audio učitelj matematike

Otroci radi posnemajo odrasle in v roke vzamejo otroški kalkulator za učenje matematike. Z otroškim kalkulatorjem Amareen otroci na zabaven način trenirajo učenje osnovne matematike. Zmožnosti uporabe audio učitelja matematike je res veliko: 2 milijona vprašanj, nastavitev razpoložljivega časa za odgovore na vprašanja, poslušanje postopka izračuna, igre s številkami, samodejno preverjanje izračunov, ter posredno učenje angleščine.

Audio učitelj matematike Amareen

KLIK: S kodo “POLETNAMATEMATIKA15” imate 15% popust na audio učitelja matematike.

5. Kam za zaključek lepih poletnih počitnic ali pričetek vrtca in šole?

Predlagamo 2 doživetji, kamor se naši otroci radi vračajo oziroma so skoraj postali že mesečni zmenek v kombinaciji mame-mulci 🙂 In kar je tudi dobra novica za Ljubljančane ali tiste, ki živite v okolici Ljubljane- oboje lahko združite v Supernovi Rudnik!

 • V Cineplexx!

Prvi šolski dan, 1. september 2023, bo za šolarje v Cineplexxu prav poseben! Ob ogledu kateregakoli filma vsak šolar prejme nalepke za na zvezke in učbenike (do razdelitve zalog)!

Čakajo vas hudi filmi! Preveri kateri filmi se bodo vrteli tukaj. Poleg tega pa vas čaka prav posebni MENI PETKA po akcijski ceni 5 €, za srečno šolsko leto s petkami!

Cineplexx- zagotovo najboljši kino za mulce in starše v Sloveniji!

Zakaj mi vedno izberemo kinematografe Cineplexx, pa si preberite v našem članku: Zagotovo najboljši kino za mulce in starše v Sloveniji!

 • WOOP!Fun

WOOP! Fun je prostor, ki nudi varno zabavo za vso družino. V njem najde svoj dom vsakdo, ki potrebuje nekaj, kar ga bo dvignilo iz trdnih tal. Svojim obiskovalcem nudijo nov način druženja, ki je aktiven, zabaven in omogoča razvoj gibalnega spomina. Preverite v našem članku Najboljše atrakcije za otroke, ki jih ponuja WOOP! Fun, kaj vse smo že preizkusili in kaj priporočamo.

WOOP!Fun doživetja

6. Čeprav je počitnic konec, spomini ostajajo.

Skozi poletje je nastalo veliko število čudovitih slik, večina pa jih bo žal obstala le v ogromni galeriji na telefonu ali na računalniku. Kar je škoda – predvsem zaradi otrok, katerim se tako svetijo učki, ko gledajo ujete trenutke. Mi smo leta 2020 pričeli delati CEWE FOTOKNJIGE, saj jih otroci res pogosto vzamejo v roke in prelistajo. Zakaj bi vsaka družina morala shraniti posebne trenutke v obliki fotoknjige? Preberite si naš članek!

Njeni najljubši Cewe fotoknjigi!

Od 1.9. do 2.10. poteka največja CEWE akcija na fotoknjige.

Skoraj dvakrat več strani CEWE FOTOKNJIGE po osnovni ceni! Zdaj lahko svoje spomine shranite na 50 straneh za ceno 26 strani!* Koda kupona: FOTOKNJIGA50

 

7. Kako se mame vrnemo v dnevno rutino 

Vrnitev v šole in vrtce pomeni vrnitev v dnevno rutino tudi za starše. Za mame to pomeni, da ponovno za nekoliko dlje časa odložimo kakšno knjigo, zjutraj pa se vrnemo k redni telovadbi in sprehodom. No, včasih še vedno potrebujemo nekaj motivacije, ki pa jo pridobimo predvsem s kvalitetnimi in lepimi oblačili, vrhunskim treningom in dodatki, ki nas spremljajo.

 • Ne glede na to, ali treniramo v fitnesu ali gremo tečt ali na pohod, rade smo udobno oblečene. Swy Brand je naša top izbira za vse priložnosti in temperature. Njihove pajkice in športni zgornji deli poskrbijo, da treniramo udobno in (ker nam je, priznamo to tudi malo pomembno) – v res lepih oblačilih.
 • Da nam motivacije ne zmanjka, poskrbi tudi naš najljubši Excel Gym. Zveste smo mu že eno leto in čeprav so jutranji treningi ob 6.00 včasih za na Luno, se po njih počutimo kot prerojene, predvsem pa z veseljem pri njih vztrajamo.
 • Med vadbo se dodatno motiviramo z novim napitkom Recharge od MyEqua, po vadbi pa smo namesto kave začele pogosteje posegati po Matcha napitku. S kodo “KZM10” imate stalni 10% popust na vse izdelke v MyEqua trgovini, tudi napitke!
 • Da mišice po vadbi lažje in hitreje okrevajo, predvsem pa da se naslednji dan zbudimo brez bolečin, posegamo po magneziju – v gelu, losjonu, olju ali maslu. Trenutno je magnezij v paketkih tudi znižan – Sitis Better You magnezij.
Najini favoriti- ExcellGym, Swybrand, Magnezij krema ali losjon od Sitis ter izdelki od Equa.

Zbrani so naši predlogi izdelkov in storitev, s katerimi smo izjemno zadovoljne že dlje časa in nam ne lajšajo samo prvega šolskega dne, ampak celo leto. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.