Ne veste, kje najti dobro varuško? Obrnite se na Akademijo za varuške!

0

Aprila bo v Javnem zavodu Cene Štupar v Ljubljani potekala prva Akademija za varuške. Namenjena je vsem, ki se ukvarjajo z varstvom otrok ali s tem šele začenjajo, ne glede na spol in trenutno izobrazbo. Vzgojitelji, učitelji in drugi strokovni delavci v vzgoji in izobraževanju lahko z udeležbo uveljavljajo točke za napredovanje v nazive.

Bogat program, Akademija za varuške

5-dnevno izobraževanje bo potekalo v dveh sklopih (14.-16.4. ter 22.-23.4.2023) in bo zajemalo splošne teme o varstvu otrok, kot tudi specifične vsebine za delo z dojenčki, malčki in otroki. Poleg tega bodo predavatelji izpostavili razumevanje poporodnega obdobja, sodelovanje s starši, ideje za preživljanje prostega časa doma in zunaj, zakonodajo ter prvo pomoč.

Na Akademiji sodeluje 13 uveljavljenih predavateljev: Mojca Košič, Jasna Trapečar Pavšič, Urša Plešnar, Manca Sever Žumer, Maja Koprivnikar, Marša Jovič, Nina Ribič, Petra Počkaj Rosa, Tamara Teršič, Nina Oblak, Maja Novak, Tjaša Kenda in Nejc Petrinčič. Vsi predavatelji so predstavljeni skozi kratke video pogovore, ki so objavljeni na družbenih omrežjih Akademije za varuške (Facebook in Instagram).

Akademija je prava odločitev za vse, ki:

  • So zaključili srednjo vzgojiteljsko šolo ali celo univerzitetni program, saj bodo s pomočjo Akademije za varuške na tekočem glede aktualnih smernic v vzgoji in bodo tako svoje znanje še nadgradili.
  • So se izobraževali v kateri koli drugi pedagoški smeri, saj bodo v programu Akademije za varuške, poleg aktualnih smernic o vzgoji, izvedeli tudi vse o negi in razvoju dojenčkov, malčkov in otrok.
  • Se njihovo dosedanje izobraževanje ni dotikalo pedagoških tem, saj bodo na Akademiji predelali vse, kar morajo vedeti, da se lahko tudi profesionalno začnejo ukvarjati z varstvom. Akademija za varuške je najhitrejši in najugodnejši način, da pridobijo potrebno znanje o otrocih.

(Bodoče) varuške se lahko prijavite na https://akademijazavaruske.si/prijava-na-akademijo ali prijave@akademijazavaruske.si.

Glavni cilj Akademije za varuške je ločiti profesionalne varuške, ki se za delo z otroki izobražujejo in so na tekočem z aktualnimi vsebinami, ter tiste, ki otroke varujejo zgolj ljubiteljsko. Posledično je cilj ustanoviti mrežo kompetentnih varušk, ki bodo nudile kvalitetno varstvo otrok na domu, po drugi strani pa varuške povezati z družinami, ki jim lahko nudijo večjo varnost in bolje plačana dela.

Namen Akademije za varuške je tudi ozaveščanje o tem, da morajo starši poskrbeti za svoje zdravje in dobro počutje, kar med drugim dosežejo tako, da najamejo pomoč (npr. varuško). Imeti varuško ni samo normalno, ampak celo potrebno – žal pa veliko staršev ne ve, kje poiskati zanesljivo in kompetentno osebo, ali pa se jim zdi postopek predolg in prezahteven. S pomočjo Akademije bo iskanje varuške lažje, saj bodo imele družine možnost izbirati med samimi dobrimi kandidatkami.

IMATE VARUŠKO? Delite svojo izkušnjo na prijave@akademijazavaruske.si in z malo sreče prejmite brezplačno vstopnico za vašo varuško.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime