Nazaj v šolo: Tokrat zabavno in brez nepotrebne teže

0

Nezadržno se bliža pričetek pouka in Kam z mulcem družine, ki imamo kar 5 šolarjev (in še nekaj podmladka na dobri poti, da to kmalu postanejo), se že s polno paro pripravljamo. Jasno, najprej z osnovnimi šolskimi potrebščinami, kjer pač ni veliko za zgrešiti, saj so več ali manj predpisane. Zato pa si “damo nekoliko duška” pri šolskih torbah. Tukaj je izbire res veliko, a ne glede na pisane barve in motive, ki so mulcem seveda prva izbira, je nam mamam prva skrb: kako jo bodo mulci in mulke nesli? Dejstvo je namreč, da so torbe vse težje in težje, saj je potrebščin vedno več. Razen če mulci ravno vstopajo v 1. razred, ko načeloma potrebščine še puščajo v šoli, se mame preostalih šolarjev verjetno vsaj za trenutek vprašamo, kako zagotoviti, da težka šolska torba ne bo obremenjevala hrbtenice in slabo vplivala na držo.

Mulci se šole veselijo, a veliko potrebščin hkrati prinese veliko obremenitev za hrbtenico.

Zato smo letos vesele, da smo odkrile veliko boljšo možnost in “ubile dve muhi na en mah” – razbremenile hrbtenico, saj mulcem šolsko torbo nosi RollJet ,  hkrati pa prinaša tudi veliko zabave. RollJet je namreč ergonomska šolska torba in skiro v enem. Gre za slovenski izdelek in rezultat dolgoletnega razvoja in znanja, z mislijo na bodoče, napredne in radovedne generacije.

Razbremenitev mulcev in dodatna zabava – win win kombinacija.

ZAKAJ NAM JE ROLLJET VŠEČ?

 • v prvi vrsti, ker res razbremeni hrbtenico.  Slednje je še posebno pomembno od 2. razreda naprej, ko se potrebščine kopičijo, in je obremenitev lahko velika.
 • ker omogoča zabaven prihod v šolo. Varnost je seveda vedno na prvem mestu, a mulci se bodo zjutraj in po pouku tudi ob tem fino razgibali. Za varnost poskrbi skiro, ki ima 3 kolesa, kar omogoča stabilnost in poseben krmilni sistem za boljši nadzor.

 • še posebej za starejše mulce in vozače: ker niso vezani na šolski/mestni prevoz ali starše, ampak se lahko v šolo in iz šole pripeljejo sami.
 • Če bi mulci raje hodili peš in vozili torbo s seboj ali pa tudi v primeru dežja, se skiro zloži, torbo na kolescih pa mulci vlečejo za seboj.
 • Ker je različnih modelov in motivov torbe res velikoTorba air za prvo triado (set) je namenjena za otroke od 7 do 12 let. Šolska torba D-bag za drugo triado je primerna za šolarje od 3.razreda dalje.
V primeru slabega vremena ali če mulci raje hodijo – torbo se da peljati za seboj in še vedno ne obremenimo hrbtenice.
Le delček velike izbire torb.
 • Ker so torbe vzdržljive in iz vodoodpornih materialov, s plastičnim dnom za stabilnost in vodoodpornost.
 • Lastniki in izzumitelji RollJeta vedo, kaj delajo: njihov proizvod je tudi stol SpinaliS, ki je prav tako oblikovan z mislijo na ohranjanje zdrave hrbtenice in aktivnih hrbtnih mišic  ob dolgotrajnem sedenju.

 KAJ PA MOREBITNE DILEME:

 • Teža celotnega kompleta: torbe so lahke in tehtajo med 1-1.4kg (odvisno od modela). Skiroji so različne velikosti, RollJet Mini,  ki je ustrezen za uporabnike višine od 110 do 175cm, tehta 2,7 kg, RollJet City  za uporabnike, med 130 in 190cm, pa 3,4 kg. Dejansko torej ni velike dodatne teže. Za morebitno prenašanje po stopnicah se skiro sname ali uporabi dodaten trak, ki se ga pripne na torbo za lažje prenašanje.
 • Cena: Cena je, iskreno, višja, a je hkrati potrebno upoštevati, da ob nakupu šolske torbe (ki se sama po sebi cenovno ne razlikuje od drugih ergonomsko oblikovanih torb) dobimo tudi skiro, ki se ga lahko uporablja tudi v prostem času. Slednji je narejen iz dobrih materialov, deska je lesena in ojačana, uporabljeni so odsevni materiali.
 • Sestavljanje in zlaganje: Tudi za popolnoma neizkušene, se skiro zloži ali razstavi v 5 sekundah, ob vaji pa še hitreje. Naši mulci že obvladajo:).
 • Kam s skirojem v šoli: V primeru lepega vremena se ga (z uporabo ključavnice) pusti pred šolo, je pa tudi dovolj majhen, da se ga pusti v garderobi ali šolski omarici.

Če smo imele morda še kakšno dilemo – nimamo jih več. Mulci pa so tako ali tako bili že od začetka popolnoma navdušeni:)).

Sreča mulca, predvsem na račun skiroja:).

Članek je nastal v sodelovanju z RollJet, a smo Kam z mulcem mamice in mulci dodali svoj pogled na kvaliteten izdelek. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime