Naši prvomajski in poletni počitniški načrti

0

Še nedolgo nazaj smo načrtovale zimske počitnice, sedaj pa smo tik pred prvomajskimi in z glavo napol že pri poletnem dopustu, vikendih in oddihih. Čas res hitro teče, a lepi dnevi ponujajo številne priložnosti za aktivni oddih, ki jih z veseljem izkoristimo.

Kaj torej načrtujemo za naslednje mesece?

NA DOPUSTU ZDRAVI IN Z UREJENO PREBAVO – S PROBIOTIKI BETTER BIOTICS

Saj vsi poznamo situacijo, ko na dopustu nekaj ni OK s prebavo, kajne? Žal se to zgodi precej pogosto, kot posledica predolgih voženj (roadtripi, dolga vožnja do destinacije), potovanja z letalom, slabih higienskih standardov v državi, nepravilne prehrane ali, preprosto, sprememb… Tovrstne prebavne težave povzročajo neprijetnost, pogosto pa tudi vplivajo na potek dopusta oz. zahtevajo tudi zdravniško zdravljenje.

Da poteka vse tako kot mora, bomo smo se vse Kam z mulcem družine oborožile z ustreznimi probiotiki, ki jih jemljemo vsakodnevno. Za otroke imamo Sitisov Better biotics Junior, ki ima na žličko 3 milijarde živih kultur iz 11 različnih sevov. Otroci ga pojedo v prahu ali ga zmešamo v tekočino.

Odrasli se poslužimo Better biotics strong kapsul, ki vsebujejo 15 milijard živih kultur iz 6 različnih sevov oz. v primeru, da pride do morebitnih težav ali se odpravljamo v državo, kjer jih lahko pričakujemo, Better biotics extra strong kapsul.

Sitis praznuje 25 let. Koda HVALA25 prinaša 25% popusta za izdelke.

IVA Z DRUŽINO

 • Prvomajske počitnice: Zelo se že veselijo ponovnega roadtripa po Nemčiji. Tokrat se bodo preko Črnega gozda podali do enega boljših zabaviščnih parkov v celi Evropi – Europa parka.
 • Glavni dopust poletje: vračajo se na Paros, ki jih vsako leto znova očara. Popolna kombinacija kajtanja, morskih užitkov, hrane, sonca in miru.
 • Poletni vikendi in krajši oddihi: Že junij bo pester. Še zadnje leto izkoriščajo vrtčevsko brezskrbnost pri mlajši mulki in se podajajo v kombinaciji 3 generacij (babi-mami-mulka) na roadtrip v Apulijo. Tega dela Italije še niso obdelali, komaj pa že čakajo odlično hrano in zgodnje poletje na jugu. Zaključek šole bo potekal tradicionalno v hrvaški Istri. Avgustovski vikendi bodo v znamenju njim ljubih oddihov po Sloveniji – načrtujejo vikend v Beli Krajini, na kmetiji Pomona ter aktivni vikend na Rogli.

URŠA Z DRUŽINO

Kakšni so načrti v prvi polovici 2024?

 • Prvomajske počitnice: Ker so mulke postale prave kolesarke z dovolj kondicije, so v iskanju kolesarskih počitnic izbrali Istro z bogato izbiro kolesarskih poti. Prejšnje leto, ko so bili na otoku Rab, so se take počitnice izkazale kot super ideja.
 • Glavni dopust poletje: Razmišljajo, da rentajo avtodom in se podajo na roadtrip po avstijskih jezerih. Kak nasvet bomo izbrskali na naših straneh, saj jih je naša Eva že precej raziskavala. Drugače pa zopet na otok Cres v kamp, katerega zaenkrat še ohranjano skritega 🙂
 • Poletni vikendi: Bodo za izletnikovanje – ogled podmoli in naravnega mosta pri Sočergi, pohod do slapa Virje, ogledati si velika korita Soče. Ponovno želijo obiskati Cerkniško jezero, ko bo presahlo, saj je razkrit “podvodni svet” vreden ogleda. S seboj bodo vzeli svojo kamping opremo in si privoščili vikend kampiranje v naravi, da bo poletje bolj sveže.
Razgledi na Goli otok

EVA Z DRUŽINO

 • Prvomajske počitnice: Za prvi maj bodo uresničili željo, ki tli že nekaj časa, in se podali v Albanijo. Upajo, da jo ujamejo še dokaj prazno, predno jo poleti napadejo turisti. A ker niso ravno za klasične “plažne” destinacije, bodo naredili kar roadtrip po celi Albaniji in tako vključili nekaj nacionalnih parkov, dobre hrane, kulture in morja.
 • Glavni dopust poletje: Že dve poletji zaporedoma uživajo z avtodomom, zato bo tudi letos enako. Destinacijo še izbirajo, a bo zagotovo  sever, ki omogoča raziskovanje, dolge dneve, krasno naravo, odlične kampe oz. spanje v naravi in še kaj. Švedska ali Norveška sta v igri.
 • Poletni vikendi in krajši oddihi: V načrtu je Valencia z babi in mlajšim mulcem, klasičen podaljšan vikend v hrvaški Istri, obisk kakšne turistične kmetije in vikend v Kranjski Gori ali kje drugje v gorah.

TINA Z DRUŽINO

 • Prvomajske počitnice: Pri Tini in njenih fantih je vse v znamenju kolesarjenja. Za prvi maj bodo uživali lepote Toskane – kako drugače kot na kolesih. Morda malenkost tudi ob odlični hrani in dobri kapljici :).
 • Glavni dopust poletje: Julija bodo mulci uživali v Červarju, na skupni dopust pa se podajo na Pelješac, kjer bo na sporedu vse – od kajtanja, plavanja, snorkljanja, iger z žogo… klasičen aktiven dopust.
 • Poletni vikendi: Tudi vikendi bodo več ali manj na kolesu. Načrtujejo bajk vikend v Mariboru, na Koroškem in Gorjancih, s podaljškom in skokom v Kolpo. Kolo bo v planu tudi pri podaljšanih skokih čezv mejo – v začetku julija in v začetku avgusta jih čakata dve avstrijski destinaciji- Wexl in Leogang.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime