Naši plani vikendov, mini oddihov in potovanj v 2023 – 1. del

0

Novo leto, novi načrti. Tokrat ponovno brez (večjih) omejitev, a z zavedanjem, da so krasne destinacije tudi doma in v naši bližini, zato jim moramo vedno znova dati priložnosti.

In kakšne so torej naše želje za 2023? Seveda, da smo čim bolj aktivni in da pokrijemo vse – tako slovenske biserčke , kakor tudi, da si privoščimo še kaj bolj eksotičnega. Lansko leto nam je dalo zagon, da se da, zato smo letos že polni načrtov.

IVA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v preteklem letu (in priporočajo)?

Ivino leto 2022 je bilo zopet zelo polno raziskovanj. Spomladi so odkrivali nove top družinske destinacije v Sloveniji, kot so Bajsova domačija ter Kozjansko, se kar dvakrat vrnili na kmetijo Pomona in raziskovali Rogaško Slatino ter Podčetrtek. Prvi maj so se ponovno vrnili v Salzburg, ki so ga tako vzljubili, da je na njihovem letnem koledarju postal kar stalnica. Poletje so odprli na Pagu, se ponovno vrnili na Kolpo in Roglo ter vikende radi raziskovali Ivančno Gorico, ki res ponuja raznolike aktivnosti za vso družino. Leto pa so zaključili na rajskem Barbadosu, kamor so se ponovno vrnili po 7 letih.

Untersberg in čudoviti razgledi, Salzburg

Kakšni so načrti v prvi polovici 2023?

 • Vikend izlet: povratek v Idrijo ter v Hiško na griču, ki je navdušila celo družino poleti 2021, še vedno upamo na vikend smučanje na Rogli ter se že veselimo KZM vikend smučanja na Kopah. Spomladi bomo obiskali ter raziskovali Slovenj Gradec z okolico, ponovili kolesarjenje v Rogaški Slatini, obiskali ponovno Pomurje (upamo, da z Evo in družino :)) zagotovo spoznali še kakšno novo turistično kmetijo v Sloveniji ter preživeli čim več vikendov v hrvaški Istri.
 • Krajši pobeg: februarske počitnice se vračamo v naš drugi dom – Nemčijo, prvomajske počitnice pa načrtujemo v Toskani.
 • Trenutek v dvoje: Tudi tukaj nama zelo diši Toskana 🙂
 • Potovanje: Ker smo 2022 zaključili z daljšim potovanjem, v prvi polovici daljšega družinskega potovanja ne planiramo. Se pa 3 generacije žensk konec marca odpravljamo na Mallorco, v začetku julija pa planiramo 1 mesečni roadtrip do Grčije, s postankom na Neretvi ter v Albaniji, potem pa na Kikladske otoke.
Ah ta Grčija 🙂

URŠA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v preteklem letu (in priporočajo)?

Leto 2022 je bilo pri Urši predvsem v znamenju odkrivanja novih krajev in s tem tudi (vsaj delne) realizacije zastavljenega v začetku leta. V prvi polovici leta so smučali na Kopah, čez vikende raziskovali Slovenijo in za prvi maj kolesarili ob gardskem jezeru z Evo in njeno družino. Poletji so obiskali Kolpa resort glamping in šli po koncu šole na morski vikend v kamp Bi Village v Fažano. Leto so zaključili s potovanjem po Kubi.

Kakšni so načrti v prvi polovici 2023?

 • Vikend izlet: Ajdovščina z izletom do Otliškega okna in kolesarjenje po Vipavski dolini. Upamo, da bomo obiskali še kakšno slovensko kmetijo, ki ima veliko prostoživečih živali.
 • Krajši pobeg: Med zimskimi počitnicami februarja gredo z ostalimi KZM mulci v Apartmajska hiša Pungart, Kope. V začetku junija pa kot prejšnje leto na družinski vikend oddih na Kolpa resort glamping in po koncu šole na morski vikend v kamp Bi Village v Fažano.
 • Trenutek v dvoje: Vsekakor si želiva aktivno – sproščujoči vikend, kar za naju pomeni nekaj kolesarjenja, pohodništva in preostanek sproščanje v objemu narave.
 • Potovanje: To leto planov za potovanja nimamo, vsaj ne za prve pol leta. A vsekakor za prvomajske že vedno velja, da si želimo v Egipt ali na Sicilijo. Se prepuščamo, kam nas bo to lepo povedlo. Morda pa ostajamo v raziskovanju Sloveniji in okoliških držav. Poleti pa se bomo z veseljem vrnili v kamp na hrvaški otok, ki se nam je zasidral v srce. Ne povemo kam! 🙂

EVA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v preteklem letu (in priporočajo)?

Evino leto 2022 je bilo izjemno pestro in končno je lahko odkljukala kar nekaj destinacij v tujini, ki jih je imela na seznamu.  Zimo so pričeli na smučkah v Kranjski Gori in, seveda, na Pohorju, kjer se pustijo razvajati v njim najljubši kmetiji Pri Kovačniku. Da so lažje dočakali konec zime, so pobegnili na toplo, na Maldive, spomladi ponovno okušali dobrote Vipavske doline, za prvomajske počitnice pa v družbi Urše in njene družine kolesarili ob Gardskem jezeru. Od domačih destinacij so raziskali še Vrhniko in življenje ob reki Dravi, poleti pa jo mahnili na res težko pričakovan road trip z avtodomom do Švedske. Leto so zaključili z jesenskim potovanjem po Jordaniji.

Kakšni so načrti v prvi polovici 2023?

 • Vikend izlet: V zimskih mesecih je plan čim bolj izkoristit sneg, kjerkoli že pač bo in kolikor ga bo. Kranjska Gora in Mariborsko Pohorje/Rogla bosta dobra izbira.
 • Krajši pobeg: V lanskem letu so zelo uživali na turističnih kmetijah, zato bodo zagotovo obiskali katero izmed omenjenih na seznamu. Spomladi je želja tudi v Prekmurje, podaljšan vikend na Dunaju in kolesarjenje po Istri.
 • Trenutek v dvoje: Par zadev je v planu še od nedavne okrogle obletnice poroke – zagotovo vikend v Podčetrtku ali v kakšnem lepem kotičku Slovenije. Ker je ena od novoletnih želja tudi vikend v tujini, bi bil vikend v Benetkah ali Rimu tudi top.
 • Potovanje: Tukaj je seznam – predvsem želja- ponovno zelo dolg. Zimski New York je že naplaniran, za prvi maj je v planu Toskana ali hiter skok z letalom do kakšnega evropskega mesta, poleti pa ponovno z avtodomom – izbirajo med Skandinavijo in Grčijo.

TINA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v preteklem letu (in priporočajo)?

Kot vedno aktivno. Začetek leta je bil v znamenju smučanja in pohodov, poletni pa poleg morskih vikendov, v duhu dveh super slovenskih bike parkov in vrrhunskih slovenskih družinskih namestitev: Pohorja in Kop. Namesto sanjskih čezoceanskih destinacij so med prvomajskimi obiskali Jordanijo, ki jih je prijetno presenetila z raznolikostjo. Poleti pa so se po skoraj 20 letih vrnili v južno Dalmacijo, kjer je v Vignju na Pelješcu starejši mulc vzljubil windsurfanje. Jesenske počitnice so presenetile s poletnimi temperaturami na Elbi in Toskani. Konec leta pa žal s pomanjkanjem snega, zato pa s toliko več optimizma za 2023.

Družinski ogled Petre, Jordanija

Kakšni so načrti v prvi polovici 2023?

 • Vikend izlet: leto so začeli v kampu Menina, ki je bila zaradi pomladnih temperatur super odločitev, kljub temu stiskajo pesti, da bodo vikendi in zimske počitnice sankaško in smučarsko obarvani. Če bo vreme bolj pomladno, bodo pa malo prej kot je ponavadi obuli pohodne čevlje in si nadeli kolesarsko opremo.
 • Krajši pobeg: Konec januarja obiščejo naše ljube Kope, med počitnicami pa pokukajo na smučišče čez mejo. Maja držimo pesti, da obiščemo katero od kolesarskih destinacij in da nas zopet povabijo na otvoritveni vikend na GreenValley glamping resort (ZupancPlac).    Velika želja mulcev pa je, da letos obiščemo Gardaland.
 • Trenutek v dvoje: Mogoče jima letos pa res ratajo Jeruzalemske terase, ki so že dvakrat odpadle. Maja letos pa vsekakor ne bosta zamudila Istria wine & walk.
 • Potovanje: Želja in sanje je vsaj dvotedensko potovanje v času prvomajskih praznikov, nekam izven Evrope. Lani reazlizacija zaradi službenih obveznosti ni šla skozi. Kaj bosta čas in situacija prinesla pa spremljajte na naši strani.

CICA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v preteklem letu (in priporočajo)?

Zdaj že tradicionalno januarja ali februarja smučanje na Kopah, v letu 2022 pa jim je končno uspelo dobiti tudi apartma na smučišču v Alpski Perli na Cerknem. Cicina družina je potem marca praznovala prvo družinsko »okroglo« na najbolj prijetni temperaturi v Dubaju. Starša pa si bosta leto 2022 zagotovo najbolj zapomnila po 14-dnevnem julijskem roadtripu po Gruziji, kjer so predvsem (v veliko veselje otrokom) veliko hribolazili in se niso mogli nagledati vseh odtenkov zelene visoko v gorah ter najesti dobre lokalne hrane.V najlepšem spominu pa nam bo ostal tudi roadtrip do Nacionalnega parka Djerdap na vzhodu Srbije (čisto na meji z Romunijo), kjer smo se srečali z ekipo Putovanja za pet in prijatelji. Drugi del poletja pa je zopet zaznamovalo poležavanja pod borovci na otoku Cres.  Za krompirjeve počitnice so se prvič družinsko odpravili v Kranjsko goro, ki se je še kopala v toplih dnevih, ter se potikali od Bedančeve koče do Jasne in odkolesarili do Belopeških jezer.

Kakšni so načrti v prvi polovici 2023?

 • Vikend izlet: Res upajo, da letos jim pa uspe vikend oddih na Jezerskem, to si zdaj obljubljajo že par let.
 • Krajši pobeg: Prva polovica bo smučarsko obarvana. Zadnji vikend januarja gredo spet na Kope, med počitnicami pa za par dni na smučarijo v Avstrijo.
 • Trenutek v dvoje: V mesecu maju  planira izlet v dvoje v Dublin, na stand-upe in klife. Sta pa obudila tudi vsakoletni plan, da se vsak mesec povzpneta na kakšen nov slovenski vrh.
 • Potovanje: Trenutno so v pogovorih, kam na daljše potovanje, in na mizi je zopet Maroko, druge opcije pa so Turčija, Panama, Namibija.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime