Naši plani vikend oddihov, počitnic in potovanj za leto 2024 – 1. del

0

Kot za marsikoga, je novo leto priložnost za začetke in načrtovanje oddihov zase in celo družino. Pred nami so neštete možnosti preživaljanja prostega časa z družino in vse pogosteje vikend oddihov s svojim partnerjem.

Leto 2024 se je za družine KZM začelo zelo aktivno, saj nam je vreme omogočilo veliko snega in sončne dni. Kaj pa planiramo za prvo polovico leta 2024? Kot vedno, raziskovanje Slovenije, čezmejhnih krajev in morda tudi kakšnega čezoceanskega.

IVA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v preteklem letu (in priporočajo)?

Iva z družino je v letu 2024 doživela kar nekaj lepih izletov in potovanj. Z družino se je zopet vrnila Idrijo ter v Hiško na griču, ki je navdušila celo družino poleti 2021, raziskovala lepote Pokljuke, ponovno za vikend obiskala Bohinj in Kolpo, ki jo obožujejo ter z Evo in mulci uživala v vodnih vragolijah Term Tuhelj.

Z družino je doživela kar nekaj potovanj. Vrnili so se tudi v svoj drugi dom Nemčijo, obiskali so težko pričakovani Legoland, sama pa se je tudi odzvala vabilu Nemške turistične organizacije in se podala na pot z e-kolesi ob Balskem morju. 3 generacije žensk so se konec marca odpravile na Mallorco, poleti so družinsko uživali kar 3 tedne na čudovitem grškem otoku Paros, konec leta pa je tudi izpolnila veliko željo mulca, napakirala še babi in ga odpeljala na potovanje v mesto, ki nikoli ne spi, New York. Decembra so se že tretjič vrnili v Salzburg ter obiskali krasne božične sejme v mestu, ki jih je navdušil že 2 leti poprej.

Kakšni so njeni načrti v prvi polovici 2024?

 • Vikend izlet: vikendi v prvih dveh mesecih bodo namenjeni smučanju. Januarja smo že smučali dva vikenda v avstrijskih Alpah – en vikend v Gerlitznu, drugi pa na Tirolskem- Steinplatte. Smučanje bomo zaključili z vikendom na Rogli. Spomladi zopet načrtujemo obisk naše ljube kmetije Pomone, kjer Janko vedno znova preseneti s čim novim za celo družino, prav tako pa bi se radi vrnili po pomladno izkušnjo v avstrijske Alpe, kjer je res lepo poskrbljeno za družinska doživetja.
 • Krajši pobeg: med zimskimi počitnicami bo Iva odpeljala babi in sina na Dunaj ter Bratislavo, prav tako načrtuje solo vikend s sinom v Londonu ter z babi in hčerko kot zadnji pobeg pred vstopom v šolo odkrivanje Apulije.
 • Trenutek v dvoje: želja je Toskana v dvoje 🙂
 • Potovanje: za prvi maj načrtujejo pot po Nemčiji, preko Črnega gozda do enega boljših zabaviščnih parkov – Europa park, poleti pa se zoper vrnejo na Paros.

URŠA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v preteklem letu (in priporočajo)?

Leto 2023 je bilo za Uršo z družino malce bolj umirjeno, ćas so preživljali na že znanih izletniških destinacijah, počitnicah na morju in na potovanju z avtodomom.

Pričeli so z doživetji na zimskem izletu do slapa Peričnik, ponovno obiskali najljubšo smučarsko destinacijo Kope, se predajali vodnim norčijam Thermane Laško in se opravili na najslajše palačinke na Slivnico. Za prvi maj smo si izbrali otok sreče na Hrvaškem in ga raziskali na kolesu, poleti pa uživali v vodnem parku Aquacolors na Hrvaškem. Že tradicionalno so počitnikovali v kamp Bi Village v Fažani, najljubšem GreenValley glampingu, in kampirali v različnih kampih po hrvaški obali. Za krompirjeve so v letu 2023 odšli na roadtrip z avtodomom po hrvaški obali do Črne Gore.

Roadtrip po Hrvaški do Črne Gore

Kakšni so načrti v prvi polovici 2024?

 • Vikend izlet: Želimo si obiskati Ledeno deželo v Mojstrani, izletnikovati v Sočergi zaradi ogleda podmoli in naravnega mosta, pohod do slapa Virje in si s puncama ogledati velika korita Soče. Že nekaj časa planirajo, da se vrnejo na območje Kočevskega zaradi obiska Smrekovca, ugaslega ognjenika in največjega sklenjenega območja divjega petelina.
 • Krajši pobeg: Že v januarju so se odpravili s KZM družinami na najmodernejše smučišče Kope. Za zimske počitnice pa se tokrat odpravljajo v Malago (Španija), saj si želimo poleg Malage doživeti Gibraltar, Granado in Seviljo. Če bi imeli še kakšen dan bi z veseljem “skočili” še do Maroka:) Za veliko noč gredo z italijanskim delom družine na kmečki turizem v Ravenno, kjer mulci upajo na obisk Mirabilandije. Po koncu šole pa na morski vikend v kamp Bi Village v Fažano.
 • Trenutek v dvoje: S partnerjem si še vedno želita aktivno – sproščujoči vikend, kot sta ga prejšnje leto preživela na Kotič na hribu.
 • Potovanje: To leto imajo v planu prvomajsko družinsko potovanje v Dubaj in Abu Dhabi.

EVA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v preteklem letu (in priporočajo)?

Evino leto, kot vsako, je bilo pestro v obiskovanju slovenskih turističnih destinacij, kot tudi tistih čez mejo in ocean.

Zimske mesece radi izkoristijo za zimske norosti, torej veliko sankaških izletov, katere Eva dodaja k članku 24 idej za sanjkanje (uživala je namreč tako v Kranjski gori, kot na rodnem Pohorju). V letu 2023 je obiskala in raziskala nekatere že znane kmetije, kot je kmetija Kovačnik, uživala pa je tudi na posestvu Sibon, kjer sta tokrat z Ivo in možema izbrali “adults only” :). Potovanja pa so bila zanjo najlepša. Začela je s potovanjem z mamo in mulcem, kjer je raziskovala zimski New York, spomladi so uživali v kolesarjenju po Italiji in raziskovanju Benetk, poleti se je za tri tedne odpravila na roadtrip z avtodomom preko Nemčije na Dansko. Za krompirjeve je raziskovala portugalski otok Madeira. Le kam se bo odpravila v letu 2024?

Kakšni so načrti v prvi polovici 2024?

 • Vikend izlet: Idej in želja o Sloveniji je res ogromno, zato je že februar precej poln. V planu je smučanje na Rogli, vrnitev v odličen glamping Mountain Fairytale, zagotovo pa bo pestra tudi pomlad. Želijo se vrniti tudi na Jezersko in v Pomurje.
 • Krajši pobeg: Odkrivanje New Yorka skupaj z mulcem in babi se je izkazalo za odlično, zato bodo letos idejo ponovili in se odpravili v London. V načrtu je tudi “girls trip” v Beograd.
 • Trenutek v dvoje: Potovanje v dvoje je že nekaj časa na wish-listi med novovetnimi zaobljubami, pa čas zaenkrat še ni dovoljeval kaj daljšega. A recimo, da sta letos na seznamu želja destinaciji za obisk prijateljev, New Delhi ali Miami.
 • Potovanje: Prisotnost prijateljev bodo izkoristili za obisk Albanije, morda že za prvomajske počitnice. Morda pa tokrat izkoristimo potovanje na Dansko “all-inclusive” iz vidika organizacije.

TINA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v preteklem letu (in priporočajo)?

Vikendi so bili polni pohodnih, kolesarskih in morskih doživetij. Kočevsko, vikend oddih na Ravnah na Koroškem in Poletne Kope ter hrvaška Istra in Krk z uživanjem v Hiša Olea in vila Solea, otok Krk so bili redno na sporedu. Poleti pa so se vrnili v južno Dalmacijo, na Pelješec, jeseni pa so obiskali Beograd in Zlatibor. Vrhunec leta je bila končno uresničena želja po potovanju v Azijo. Več o tem v članku Z otroki v Vietnam: ideje za 20 dnevno družinsko potovanje

Križarjenje po Ha Long bayu, Vietnam

Kakšni so načrti v prvi polovici 2024?

CICA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v preteklem letu (in priporočajo)?

Zdaj že tradicionalno so januarja smučali na Kopah, februarja pa so prvič družinsko smučali v Avstriji, in sicer v vasici Sillian. Aprila so končno izpolnili svoj dolgoletni plan in se odpravili na roadtrip po Maroku. Maja pa so z nekaj drugimi člani kazmulcem družine preživeli popoln vikend v Turistični kmetiji Marjanca v Rogaški Slatini. Konec marca je uspel 4 dnevni pobeg v dvoje na Irsko – končno.

Poleti so se s prijatelji iz Putovanjazapet.com odpravili na dvodnevni pohodniški izlet po Triglavskih jezerih do Prehodavcev, se po tem zapeljali v Bovec in se kopali v Soči ter se prvič odločili za družinski kanjoning po Sušcu. Na koncu pa so še nekaj dni preživeli v kampu Podbela v Kobaridu.

Drugi del poletja pa je zopet zaznamovalo poležavanja pod borovci na otoku Cres. Septembra so spet preživeli vikend na Kopah, kjer so preizkusili nov Holcerčkov adrenalinski park, prvič z električnimi kolesi se pognali v hrib in uživali v kulinarikah Lukovega doma.

Septembra so se odpravili na 14 dnevni roadtrip po Siciliji, odkrivali najlepše zalive, snorklali  in (skoraj) vsak dan jedli pico. Decembrske počitnice pa so v razširjeni družini (babice in dedki) preživeli na Malti, kjer so lovili lepo vreme in konec decembra plavali v morju.

Kakšni so načrti v prvi polovici 2024?

 • Vikend izlet: Vikend izlet v Banja Luko na obisk k družini, kakšen vikend pobeg v Istro in kakšen pohodniški vikend izlet na Gorenjsko. Trenutno planirajo vikend izlet konec marca na otok Pag, da bi prehodili pohodno pot Life on Mars.
 • Krajši pobeg: Prva polovica bo smučarsko obarvana. Zadnji vikend januarja so tradicionalno preživeli Kopah, med zimskimi počitnicami pa se za par dni planirajo smučarijo v Avstriji.
 • Trenutek v dvoje: Res je čas, da se končno odpravita po poteh Julijane.
 • Potovanje: Letos se med pogovori o daljših potovanjih omenja Namibijo (spet), Zelenortske otoke in Mehiko, na seznamu pa je tudi Drumitor v Črni gori. Pustimo se presenetiti.

“Kjer so otroci srečni in starši zadovoljni” je formula za nepozabno družinsko doživetje. Raziščite bogat portal Najlepših otroških doživetij!