Naši plani vikend izletov, oddihov in (upamo) potovanj v 2021 – 1.del

0

KZM družine smo z veseljem zaključile leto 2020 in optimistično zakorakale v novo. Lani so spremembe in omejitve res zelo posegle v naše načrte, a je bilo leto vseeno prepredeno z lepimi trenutki in raziskovanjem Slovenije. Le naučili smo se, da težko načrtujemo zadeve vnaprej, da se moramo prilagoditi in lepe kotičke poiskati tudi v bližini doma. A nam je uspelo!

Kaj pa letošnje leto? A si sploh upamo zapisati naše načrte ali bo ponovno ostalo le pri željah? Kakorkoli bo že, KZM mame ne moremo iz svoje kože – nekatere večno planiramo, ene bolj sanjarimo, druge pa tik pred zdajci v rekordnem času napakiramo vse torbe in smo že na poti. Vsem pa nam je skupno, da rade gremo in v to potegnemo tudi svoje polovice ter, seveda, mulce. Kaj si torej želimo in kaj bomo ob prvi možni priložnosti uresničile?

Najboljši plan za dobro kondicijo imunskega sistema

Da bo naše telo pripravljeno in preneslo vse izzive do pomladi in poletja, priporočamo izdelke Betaglukan iz Medexa: kapsule Betaglukan za odrasle in odličen medeni sirup Betaglukan Junior za otroke (ki ga res radi poližejo z žličke!).

Klik za več informacij o izdelkih Betaglukan in njihovi patentirani formuli, ki vam bo pomagala pri naravni odpornosti imunskega sistema

Iva z družino

Kaj je padlo v vodo v 2020? Čeprav je bil po zelo aktivnem letu 2019, ki je vključevalo tudi roadtrip do Grčije in obisk Mavricija, v letu 2020 v planu predvsem odkrivanje novih kotičkov v Sloveniji, je tudi tukaj posegla vmes korona. Zato je morala velikonočno preživljanje časa z družino v Sloveniji zamenjati s karanteno v Nemčiji, kjer je Iva do pred kratkim tudi prebivala.

Home Office in zabava otrok #ostanidoma
Velikonočni obisk Slovenije je pri Ivi zamenjalo delo od doma v kombinaciji z varstvo in šolo od doma.

Kaj smo doživeli v 2020? Še pred korona ukrepi je Iva zakorakala v novo leto skupaj s Tino in njeno družino na zabave in snega polnem vikend oddihu na Rogli. Postopno sproščanje ukrepov v Nemčiji je nato v začetku junija izkoristila za vikend obisk Hamburga, kar je bilo že dolgo na družinski bucket listi, ter v celoti užila poletje v Sloveniji: s pričetkom po mulcem prijaznih točkah v prestolnici, vikendom na Veliki planini in raziskovanjem apiturizma v Prekmurju. Obiskala pa je tudi njej ljubo Kolpo.

Spročanje ukrepov in še vedno prazne ulice je Iva izkoristila za hiter vikend pobeg v Hamburg.

Kakšni so naši načrti v prvi polovici 2021?

 • Vikend izlet: vsekakor bodo vikendi bolj slovensko obarvani, kar je tudi v veselje po tem, ko so bili 5 let zdomci 🙂 Če bodo le razmere dopuščale je na seznamu Posočje, povratek na Kolpo, vragolije v Olimjah, še kakšen novi glamping, če se pa še meje odprejo, pa vikend obisk Salzburga, ki so ga zaradi korone kar dvakrat prestavili.
 • Krajši pobeg: pogrešajo morje…takoj, ko se meje s Hrvaško odprejo, je nekajdnevni pobeg v Istro prvi na listi.
 • Trenutek v dvoje: že odkar so se vrnili v domovino, Iva in Boštjan planirata solo pobeg v Toskano, kjer sta še kot samska preživela nekaj čudovitih vikendov
 • Želje za potovanje: 2 tedenski avtodom roadtrip do severa Nemčije, seveda z vmesnimi postanki na glavnih točkah (Legoland in Rothenburg ob der Tauber sta zagotovo na listi), obisk prijateljev v njihovem drugem domu, Kolnu, pa vse do Baltskega morja, ki ga v času bivanja v Nemčiji niso imeli priložnosti obiskati.

Tina z družino

Kaj je padlo v vodo v 2020? Po obetavnem smučarskem začetku z Ivino družino na Rogli in smučanju v Avstriji se je Tina zaradi korona omejitev morala odpovedati tradicionalnemu velikonočnemu obisku Krka.  Prav tako bodo morali na boljše čase počakati vikend obisk Beograda, prvomajska Sardinija in tudi poletna Grčija.

Začetek leta na Rogli je veliko obetal, a se je tudi Tina morala sprijazniti odpovedjo nekaterih načrtov.

Kaj smo doživeli v 2020? Po Rogli je Tina v januarju še uživala v preizkušanju različnih smučišč v neposredni bližini Slovenije. Ob ponovnem sproščanju ukrepov, se je podobno kot že leta 2019, odpravili na otvoritveni vikend v Greenvally glamping resort. Po tem pa podali v kolesarsko raziskovanje Koroške, prav tako pa se je družinsko ponovno zaljubila v dolino Nadiže, kjer so preživeli nekaj kolesarsko in adrenalinsko obarvanih dni.  Poleti so izkoristili tudi nekaj zelo lepih dni na Krku in pa v Istri. Najbolj jim bo v spominu ostal izlet s čolnom po Kvarnerju, preiskus najnovejšega bazena v House Olea in pa piknik s sveže ulovljeno divjo ribo na plaži v istri.

Poletje je Tinini kolesarsko obarvani družini prineslo veliko lepih trenutkov ob Nadiži.

Kakšni so naši načrti v prvi polovici 2021?

 • Vikend izlet: Kaj več kot raziskovanje občine in Osrednjeslovenske regije 😉 Letos so najmlajšega opremili z novim kolesom in polno zaščitno opremo, tako da bo prvi izlet po koncu ukrepov vsekakor MTB obarvan. Prvi na seznamu je MTB trail center Kočevje. Želja je zopet preživeti družinski vikend na Robidišču, Koroškem, na seznamu je Vipavska dolina in pa obisk katerega od avstrijskih centov.
 • Krajši pobeg: sanjajo o vikedu v Istri ali avstrijskih bike parkih. Tudi Rabac in Krk se letos slišita zelooo eksotično!
 • Trenutek v dvoje: Tina upa na Beograd v dvoje in pa realizacija propadlega vikenda v Jeruzalemskih terasah, Haloze.
 • Želje za potovanje: poleti imajo v planu srfaško Grčijo. Tokrat z avtodomom ali vsaj vanom. Vse ostalo bo bonus 😉
V trenutni situaciji tudi Krk deluje zelo eksotično 🙂

Urša z družino

Kaj je padlo v vodo v 2020? Urša z družino je imela zaradi dobrega načrtovanja in veliko sreče kar dober izplen njenih popotniških načrtov v preteklem letu. A kljub temu je morala preložiti aprilsko druženje z italijanskim delom družine na katerem izmed italijanskih agriturizmov, pa tudi prvomajski obisk Sicilije. Kljub trudu se na koncu ni odločila niti za poletni obisk Grčije, ki bo morala počakati na novo priložnost.

Sicilija bo tudi za Uršo morala počakati na boljše čase.

Kaj smo doživeli v 2020? Urša je pravzaprav edina izmed KZM mam, ki je v letu 2020 sedla na letalo in z družino odpotovala na daljši dopust. Za zimske počitnice ji je uspelo prepotovati Jordanijo, nato pa če vikend obiskati tudi Bled z okolico. Ob ponovnem sproščanju ukrepov pa je skupaj s Cico in njeno družino raziskovala Koroško in Savinsko kar s hišo na kolesih,nato pa preizkusila še svojo novo kamp opremo na morju v hrvaški Istri. Tik pred ponovno uvedbo korona ukrepov je Urša uspela obiskati še svojo družino Rimu.

Kakšni so naši načrti v prvi polovici 2021?

 • Vikend izlet: Mulkama že nekaj časa obljubljamo obisk Term Olimia z vsemi svojimi doživetji, seveda bomo obiskali tudi Jelenov greben in okolico. Če najdemo še kakšen konjski ranč bomo zelo veseli.
 • Krajši pobeg: Nekaj dnevi roadtrip po Nemčiji, zopet na Bavarsko. Poleg obiska konjskega ranča pri sorodniku, se veselimo obiska bavarskih doživljajskih parkov. Tradicionalno naš čaka tudi obisk italijanskega agriturizma s sorodniki. Letos bi želeli obiskati “veganskega”, ki so v Italiji v porastu.
 • Trenutek v dvoje: Za res visoko obletnico (raje ne povem koliko 🙂 si bova v dvoje privoščila New York, če nam bo svetovna zdravstvena situacija naklonjena, drugače pa v razvajanje na bone v čudovitih apartmajih Ornelija (popolna nastanitev brez mulca).
 • Želje za potovanje: Iskreno upamo, da lahko vsaj leto pridemo do naše nesojene Grčije, po možnosti z letalom, če ne, s trajekom. Če ne bo šlo pa imamo še eno morsko na spisku želja – do Albanije čez Dalmacijo in Črno Goro z avtom.

Cica z družino

Kaj je padlo v vodo v 2020? Potem ko je sanjsko zaključila leto 2019, z Novo Zelandijo, Avstralijo in Omanom, ki so jih vse obiskali v istem letu, je bila Cica tudi za 2020 polna načrtov. Obisk Valencije za prvi maj in Islandije poleti je prestavila na kasnejše obdobje.

Islandija pri Cici ostaja na bucket listi tudi za naprej.

Kaj smo doživeli v 2020? Plani so bili tokrat popolnoma prilagojeni na Slovenijo. Skupaj z Uršino družino so preživeli res lep podaljšan konec tedna s hiško na kolesih po Koroški in Savinjski, prav tako pa je spoznavala tudi nova doživetja, ki jih nudi naša Obala. Nekoliko več časa in umirjenosti je Cica izkoristila tudi za malenkost drugačno potovanje v dvoje, kjer je spoznavala družinske vrednote in zastavila vizijo in cilje za prihodnje.

Cicina in Uršina družina skupaj na raziskovanju Savinjske in Koroške.

Kakšni so naši načrti v prvi polovici 2021?

 • Vikend izlet: Še niso obupali nad vikend smučarijo na priljubljenem družinskem smučišču Cerkno in spanju v Alpski Perli. Pomladi pa planirajo vikend pobeg na Golte in tekanje po Alpskem vrtu.
 • Krajši pobeg: letos se bomo zagotovo vrnili v Green Valey Glamping pri Šempetru, ker to mulcem obljubljamo že od lani. V planu imamo tudi pobeg na Štajersko na Turistično kmetijo Firbas.
 • Trenutek v dvoje: Jezersko! Je v planu že kaki dve leti …
 • Želje za potovanje:  S sorodniki planirajo robinzonsko kampiranje pod najvišjo goro BiH – Maglić, se pa spogledujejo tudi z idejo, da bi se gor kar povzpeli.:) Letos upajo, da jim končno uspe roadtrip po Siciliji – mogoče z 1. maj, poletna Islandija pa so sanje že od lani. Če bi se lani uresničili vsi plani, pa bi letos verjetno že planirali pobeg v Armenijo. Nekaj poletnih dni pa bodo namenili dišečim borovcem na kakšnem hrvaškem otoku, mogoče Mljet, Korčula ali pa Vis. 🙂
Prvi krajši pobeg bo Cica z družino izkoristila za ponovni obisk KZM preverjeno odličnega GreenValley glampinga.

Eva z družino

Kaj je padlo v vodo v 2020? Eva je bila – že tradicionalno- polna (potovalnih) načrtov, ki žal niso šli po planu. Najprej se je morala odpovedati prvomajskemu družinskemu obisku Lanzarote, nad katerimi so bile Iva, Tina in Urša v preteklosti navdušene. Prav tako je v vodo padel težko pričakovan 3-generacijski (babi-mama-vnuk) izlet v New York, kjer bi z nekaj let starejšim mulcem kot prvič odkrivala čare velikega mesta.

Izlet v New York bo počakal tudi pri Evi.

Kaj smo doživeli v 2020? Prvotnemu hladnemu tušu je sledilo res krasno poletje. Začetek počitniškega obdobja so otvorili s kolesarjenjem v Kranjski Gori, nadaljevali pa kar z dvotedensko turo po Sloveniji, kjer so obiskali Goriška Brda, raziskovali Posočje in bili navdušeni nad Bloškim jezerom. Uspel jim je tudi že tradicionalen obisk sosednje Avstrije, kjer vsako leto uživajo v pohodništvu in njenih naravnih lepotah.

Poletni dopust je postregel s krasnim tednom v avstrijskih Alpah.

Kakšni so naši načrti v prvi polovici 2021?

V kolikor si bo uspela utrgati trenutek v dvoje, bo Eva ponovila odličen izlet do Lovrenških jezer.
Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime