Naši plani potovanj in oddihov v letu 2019

0

Najraje delamo plane potovanj meseca januarja. Verjetno zato, ker se v tem (velikokrat) turobnem mesecu moramo veseliti sonca:) Torej, kakšni so plani ekipe Kamzmulcem v prve pol leta? Nekje se bomo celo srečale! Najdete kje?

Iva, ki z družino živi v Nemčiji, je prevzela nemško planiranje:) Dobesedno. In si je splanirala kar večino letošnjega leta. Na srečo je tudi nemški porodniški dopust materam in očetom prijazen, zato ga bodo maksimalno izkoristili.

 • Januar – leto so začeli aktivno, na snegu. In bili popolnoma očarani nad družinskim smučiščem Sillian v Avstriji ter bivanjem v hotelu Dolomiten Residenz Sporthotel Sillian.
 • Marec – z babico in dojenčico gredo lovit vitamin D na Lanzarote. Fanta pa bodo pustile doma:)
 • April – v Nemčiji imajo tekom velikonočnih praznikov počitnice (2 tedna). Prva želja je bil zopet Egipt, da bi dali vse 4 na off, ampak verjetno je imelo kar nekaj Nemcev podobno idejo (vsaj cene so tako namigovale). Zato so se raje odločili za Portugalsko, natančneje, pokrajino Algarve.
 • Maj – izkoristek porodniške in odkrivanje domače Slovenije z dojenčico. We feel sLOVEnia <3
 • Poletne počitnice – so letos namenjene nečemu novemu. Namreč odločili so se za 3 tedenski roadtrip po Grčiji. In to ne klasični, z avtom, temveč z avtodomom! To bo še zanimivo:) Vendar, kdaj, če ne zdaj? Avtodom bodo najeli preko podjetja Hiša na kolesih, kjer so bili res v veliko pomoč pri iskanju najboljše izbire avtodoma za njihove potrebe.

Tina in njeni fantje predvsem planirajo športno aktivne počitnice, ob morju, z vetrom v laseh in na valovih. In letos definitivno zmaguje Evropa pred drugimi destinacijami.

 • Januar – mesec megle, kratkih dni in velikokrat turobnega vremena je najbolje presekati s kakšnim vikendom v termah. Tina je z družino obiskala na novo prenovljene Terme Olimia, ki bodo zadovoljile še najbolj zahtevne starše.
 • Februar/marec – v času zimskih počitnic se bodo ponovno odpravili na Lanzarote, ki so ga obiskali že s provorojencem, sedaj pa ga bodo pokazali tudi najmlajšemu mulcu.
 • Prvomajske počitnice – plane za prvomajske počitnice še finalizirajo, vendar zaenkrat sta v finalu dve izbiri – srfanje in raziskovanje Sardinije ali obisk Ivine družine v Nemčiji 🙂
 • Poletne počitnice bodo preverjene top destinacije – sosednja Istra, kjer bodo z mulci uživali na plažah, kolesarjenju in dobri hrani ter srf odklop na kanarskem otoku Tenerife, ki je res otok vseh okusov ali prava družinska destinacija.
Najraje pa gledamo v globus:)

Urša z družino na srečo še ni vezana na šolske počitnice in bo lahko pozimi nekaj več dni preživela na toplem. Tudi to leto ne bo nič drugače, obisk Italije in njenih kulinaričnih in naravnih lepot ji na srečo ne uide.

 • Februar/marec – ker Urša še nima šoloobveznih otrok, bo lahko zimo malo dlje preživela na toplem in tako so se tudi oni odločili za pobeg na večno pomladne Kanarske otoke. Ker so Tenerife odkrivali lansko leto, bodo letos spoznavali Lanzarote.
 • Prvomajske počitnice – leto ne more iti naokoli brez obiska sosednje Italije, kjer imajo Uršine mulke tudi svoje korenine. Za prvomajske počitnice se bodo z nono in nonotom srečali na pol poti iz Ljubljane do Rima, in se zopet razvajali v italijanskem Agriturizmu. Se že veselimo priporočila.
 • Poletne počitnice bodo najverjetneje preživeli na hrvaškem otoku Hvar in nekje na road tripu po dalmatinskih destinacijah s šotorom, na poti do Ljubljane (še brskajo kje 🙂

Cica s fanti leta ni mogla začeti bolje:) Naj dvigne roko tisti, ki si ne bi želel vzeti na off 2 mesecev in obiskati bucket list destinacijo? Leto so končali z Zanzibarjem, v novo leto pa vstopili z 2 mesečnim potovanjem po Novi Zelandiji in Avstraliji. Dajmo jim nekaj časa, da si oddahnejo od vsega lepega, se najejo domače slovenske hrane, predno spet kam odpotujejo:)

Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.