Naši plani izletov in potovanj v 2022 – 2. del

0

Glede na temperature smo že kar konkretno zakorakali v poletje, čeprav je pred nami še kaj nekaj načrtov. KZM družine smo, kot zmeraj, zelo aktivne. Preverite, kaj smo uspeli realizirati v prve pol leta, kaj nas je navdušilo ter kakšne načrte imamo za prihodnje mesece. Morda dobite kakšno super idejo za poletne vikende in tedne ali nato za jesen.

IVA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v prvi polovici leta 2022 (in priporočajo)?

Leto so smučarsko začeli na Voglu in v Kranjski Gori, pomlad pa so namenili predvsem obisku slovenskih turističnih kmetij in uživanju na dveh, ki sta jih izjemno pri srcu – Pomona in Bajsova domačija. Ker je Iva z družino velika ljubiteljica Savinjske regije s Kozjanskim, je ponovno obiskala tudi Rogaško Slatino in Podčetrtek. Prav tako je izkoristila super temperature in predsezono in uživala na Pagu, v krasni Villas Novalja.

Bazen na kmetiji Pomona.

Kakšni so načrti za drugo polovico leta 2022?

Poletje: Dela na hiši Ive z družino se počasi zaključujejo, a še vedno zahtevajo ogromno časa, zato je Iva za letošnje poletje načrtovala več krajših oddihov. Že tradicionalno nekaj dni preživijo na Kolpi, obiskala bo tudi Roglo in uživala v bogastvu vsega, ki ima tudi poleti za ponuditi. Željo ima obiskati tudi Lipico in preživeti nekaj dni na obali, v Istri.

Jesen: Takoj ko bo mogoče, je v planu en vikend z Evo in družino v Prekmurju, saj ga vsi obožujejo. Ker pa je to leto leto okroglih obletnic kar 4/5 KZMjevskih mamic, Iva načrtuje tudi nekaj malo večjega. Že dolgo si želijo na Maldive in upajo, da jim uspe.

Sončni vzhodi na Maldivih.

URŠA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v prvi polovici leta 2022 (in priporočajo)?

Leto so začeli na snegu s Tinino in Cicino družino v Apartmajski hiši Pungart na Kopah. Top izbira za smučanje! Spomladi so ponovili že lanski oddih v Kolpa resort glamping, ki se je ponovno izkazal za super. Za prvi maj so se podružili z Evino družino ob jezeru Garda, ki so ga tokrat prvič raziskovali s kolesom.  Za zaključek šole pa so zavili na morski vikend v kamp Bi Village v Fažano. Ob tem pa Urša niti ni pozabila na malo mama-hčerki bondinga in ob tem sledila tudi svoji ustvarjalski žilici z obiskom slikarske kolonije. Super izkušnja!

Kamp Bi village v Fažani.

Kakšni so načrti za drugo polovico leta 2022?

Poletje: Poletje bo v znamenju morja. Ker počitnikujejo s svojo 5 družinsko članico, psičko, je izbira nastanitev vedno prilagojena temu. Uživali bodo na Cresu in v Šibeniku, kjer se bodo naužili morja, sonca in super vzdušja.

Jesen: Tudi Urša letos praznuje, zato bo september podrejen temu, saj bo vikendov kaj kmalu zmanjkalo. Po napornem septembru pa bo Urša malo izpregla in popraznovala tudi kot se za klasično KZM članico spodobi – z malo večjim družinskim potovanjem.  Zelo si želijo na Kubo, morda s postankom v Miamiju. Dogodivščine bo seveda z veseljem dokumentirala :).

EVA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v prvi polovici leta 2022 (in priporočajo)?

Eva je zimo začela v Kranjski Gori in na Mariborskem Pohorju, popraznovala obletnico poroke v dvoje v njej ljubi Vipavski dolini, nato pa pobegnila na toplo, na sanjske Maldive. Za prvi maj so raziskovali Gardsko jezero z okolico, junija obiskali Thermano Laško, kjer so uživali v bazenih, konec šole pa kombinirali delno na morju, v Istri, delno na njim ljubi kmetiji Pri Kovačniku.

Grad Rihemberk, Vipavska dolina.

Kakšni so načrti za drugo polovico leta 2022?

Poletje: Poletje bo pri Evi klasično aktivno. Tokrat načrtujejo svojo prvo pot s kemperjem, od Salzburga, Munchna, vključitev morda tudi Legolanda, do Hamburga in naprej proti Švedski. Upajo, da se jim vse tako poklopi kot mora. Preostanek dopusta se bodo verjetno nekje rehabilitirali od naporne poti, v mislih imajo Vipavsko dolino ali katero izmed slovenskih turističnih kmetij.

Jesen: V jeseni načrtujejo vikend z Ivinimi v Prekmurju, za krompirjeve počitnice pa so se navdušili nad Tininim potopisom Jordanije, zato jih pot pelje tja.

Hamburg.

TINA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v prvi polovici leta 2022 (in priporočajo)?

Tudi Tina je leto pričela na belih strminah, na njej ljubih Kopah. Spomladi je raziskovala znane in manj znane točke v okolici Ljubljane ter celotni ekipi KZM podala kar nekaj odličnih novih idej – Županovo jamo, bajer Zacurek in vzpon na Kucelj po krasne razglede. Ker Tina praznuje že spomladi, je svoje najdražje tudi okrogli obletnici primerno popeljala v Jordanijo – ni bila njihova primarna izbira, a je več kot navdušila. Drugo polovico pomladi je vikendom na njim ljubem Krku, seveda pa se niso mogli izogniti niti MTB doživetjem, pri čemer jih je popolnoma navdušil Park Cukarca.

Park Cukarca.

Kakšni so načrti za drugo polovico leta 2022?

Poletje: Poletje bo pri Tini malo mešano (tudi na žaru:)). Veliko bo Krka, v kratkem se odpravljajo na Pohorje, kjer bo vikend spet MTB obarvan, seveda ne bodo izpustili tudi ne poletnih Kop, želja pa je tudi skok do Grčije. Veliko planov, premalo časa :).

Jesen: Jeseni si želijo pogreti kosti nekje na tople(jše)m. Preučujejo vse od juga Italije do Madeire in še kaj dlje.

Peloponez, Grčija.

CICA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v prvi polovici leta 2022 (in priporočajo)?

Cicino leto do sedaj je bilo zelo razgibano.  Z drugimi KZM mulci so uživali na Kopah, prav tako so smučali na Cerknem. Spomladi so obiskali tudi Srbijo, Nacionalni park Djerdap, zaključili pa z raziskovanjem Dubaja, ki jih je navdušil. Žal so zaradi bolezni konec junija morali začasno prestaviti slovenske bisere – Triglavska jezera, Bovec in kopanje v Nadiži.

nacionalni park Djerdap, Srbija.

Kakšni so načrti za drugo polovico leta 2022?

Poletje:  Največji podvig bo potovanje za dobra dva tedna v Gruzijo, ki se je zelo veselijo. Preostanek poletja bodo preživeli nekje pod borovci na hrvaški obali, čeprav jih mika tudi jug Italije.

Jesen: Jesen je pri Cici že kar polna – v oktobru je plan Dublin, upajo tudi na skok do jesenskega Dubrovnika in nekaj dni v Banja Luki. V novembru pa si zelo želijo v Maroko, ki se jim je do sedaj vztrajno izmikal.

Maroko.

 Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice z družino. Za več informacij o izletu nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.