Naši plani izletov in potovanj v 2022 – 1. del

0

Novo leto, novi načrti. In če smo v čem odlični, smo predvsem v sanjarjenju, kam jo bomo spet mahnili :). A kot že leto poprej, nas je tudi lansko leto naučilo, da moramo biti pri načrtovanju zelo previdni, predvsem pa znati svoje plane hitro prilagajati aktualnim situacijam. Nas je pa tudi naučilo, da se lahko imamo odlično v bližini doma in da so lepe, ne lepe, ampak krasne destinacije in nastanitve, tudi za prvim ovinkom.

In kakšne so torej naše želje za 2022? Seveda, da smo (ponovno) čim bolj aktivni in da pokrijemo vse – tako slovenske biserčke (in pri tem pokoristimo še preostale bone, predno junija zapadejo), kakor tudi, da si končno privoščimo še kaj bolj eksotičnega. Z optimizmom upamo, da nam uspe.

IVA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v preteklem letu (in priporočajo)?

Ivino leto 2021 je bilo predvsem zelo polno in zanimivo. Konec leta 2020 so se sredi zaprtja vrnili v domovino iz Nemčije, zato je bil začetek leta predvsem podrejen “usidranju” na domača tla. Ostanek energije (ali pa pač večji del :)) je bil namenjen velikemu projektu, ki se ga je Ivina družina lotila – obnovi staromeščanske hiše. A Iva se ni dala – kljub temu je večino vikendov posvetila raziskovanju predvsem slovenskih kotičkov.  Zimo je zaključila v njej ljubi Kranjski Gori, nadaljevala z Veliko Planino, pozno pomladi pa raziskovala Idrijo in njeno podeželje, Rogaško Slatino in skupaj z Evo in njenim mulcem Ribnico. Poletje je namenila obisku Salzburga in uživanju na Kolpi, v jeseni pa se podala še v Prlekijo, v Cerkno in na avstrijsko Štajersko, kjer so se družili z dinozavri in uživali v termalnih bazenih.

Kakšni so načrti v prvi polovici 2022?

 • Vikend izlet: ker so novo leto preživeli na Voglu in pilili smučarsko tehniko starejšega mulca ter navdušili za smučanje tudi njihovo triletnico, bo zagotovo kakšen vikend še namenjen smučanju- najverjetneje na Rogli, upajo pa tudi na zimske strmine v Avstriji. Pa tudi Velike planine se ne bi branili še enkrat:)
 • Krajši pobeg: pomlad bo zagotovo namenjena vikendom predajanja soncu v hrvaški Istri, prav tako pa bi želeli odkriti kakšno novo, otrokom prijazno turistično kmetijo v Sloveniji. Če bo možnost, pa bi se ponovno želeli vrniti v Toskano in tudi otrokom pokazati nekaj njihove izjemne kulture ter čudovite narave.
 • Trenutek v dvoje: praznovanje 10. obletnice poroke v Vipavi – z razvajanjem brbončic na kraju zločina – Majerija ter spanje v Kotiču na hribu.
 • Potovanje: načrtov za daljše potovanje še nimajo, saj je hiša in končna ureditev še vedno najvišje na lestvici prioritet za leto 2022. Upamo pa vsaj na tedenski izlet do drugega doma – Nemčije, s postankom v Legolandu ali obiskom najboljšega mesta za družine- Dunaja. Poleti pa vseeno upajo na kajtarski odklop v Grčiji!

URŠA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v preteklem letu (in priporočajo)?

Leto 2021 je bilo pri Urši predvsem v znamenju odkrivanja novih krajev in s tem tudi (vsaj delne) realizacije zastavljenega v začetku leta. V prvi polovici leta so se veselili manjših vikend pobegov na slovensko Obalo, se ponovno zaljubili v Kočevsko in raziskovali Ilirsko Bistrico. Poletje je pričela v družbi Tine in Cice na krajšem “ženskem” oddihu v Grčiji, nato pa so družinsko raziskovali divje lepote Albanije in se hladili na Gorenjskem. Za seboj imajo vsekakor lepo in aktivno leto.

Kakšni so načrti v prvi polovici 2022?

 • Vikend izlet: Pozimi predvsem v duhu snežnih izletov. Želimo se odpraviti na vrh Mrzlice in se s sankami spustiti do vznožja. Spomladanski izleti namenjeni predvsem raziskovanju Slovenije s kolesom. Prav tako želimo z obema mulkama obiskati Logarsko dolino in prehoditi pot do Orlovega gnezda (Koča pod slapom Rinka).
 • Krajši pobeg: Med zimskimi počitnicami februarja gredo z ostalimi KZM mulci v Apartmajska hiša Pungart, Kope. V začetku junija pa kot prejšnje leto na družinski vikend oddih na Kolpa resort glamping in po koncu šole na morski vikend v kamp Bi Village v Fažano.
 • Trenutek v dvoje: Nasmejani vikend oddih v Bukarešti (Romuniji) na predstavi stand-up komika Louise CK v marcu in seveda raziskovanje prestolnice v dvoje. Sicer upanje za New York v dvoje ostaja, a bolj v drugi polovici leta.
 • Potovanje: Zares upamo na kakšen čezoceanski let, ki bi nas čez prvomajske zapeljal v eno od držav Srednje Amerike – Kostariko, Panamo ali Mehiko. Če tako daleč ne bo šlo pa se z veseljem odpravimo v J Italijo, Grčijo ali obiščemo kamp Pinebeach v Pakoštanah.

Naš petletnik prvič na deski Santa Teresa, Kostarika)

EVA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v preteklem letu (in priporočajo)?

Evino leto 2021 je bilo v znamenju uresničevanja nekaterih načrtov iz preteklega leta in spoznavanja Slovenije. Leto so pričeli s sankanjem na Ljubelju in v Tamarju, nadaljevali pa v kolesarskem stilu v sosednji Istri ter v spomladanskim mesecih raziskali še Škofjo Loko in se pustili razvajati v nebesih na Pohorju. Konec pomladi so končno realizirali malo daljši oddih in obiskali Lanzarote. Poletje je bilo v znamenju krajših oddihov in raziskovanju Slovenije – obiskali so Celje, se zaljubili v Jezersko, uživali Pomurje in Roglo ter ponovno njim zelo ljube avstrijske Alpe. Zgodaj jeseni so planinalili v okolici Tržiča in za krompirjeve počitnice uživali sonček in višje temperature v Vipavski dolini.

Kakšni so načrti v prvi polovici 2022?

 • Vikend izlet: V zimskih mesecih je plan čim bolj izkoristit sneg in za smučanje navdušiti še mlajšega mulca, zato bosta Kranjska Gora in Mariborsko Pohorje odlična izbira.
 • Krajši pobeg: V lanskem letu so zelo uživali na turističnih kmetijah, zato bodo zagotovo obiskali katero izmed omenjenih na seznamu. V kolikor bo situacija dovoljevala, bo v pomladnih mesecih idealno načrtovati tudi krajši pobeg do Gardskega jezera ali kolesarjenje v hrvaški Istri.
 • Trenutek v dvoje: v zimskih mesecih na zapoznelo praznovanje obletnice poroke Vipavska dolina, predvsem v duhu iskanja sončka in višjih temperatur (in odlične kulinarike). Eva tudi upa, da bo uspela realizacija še kakšnega pobega v tujino, ogleduje si predvsem Amsterdam ali Italijo.
 • Potovanje: res res res si želijo malo daljšega pobega na toplo. Upajo, da jim na prehodu iz zime v pomlad uspejo Maldivi, sicer pa bodo planirali jug Italije ali Madeiro malenkost kasneje.

TINA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v preteklem letu (in priporočajo)?

Tinino leto 2021 je bilo z eno besedo aktivno. S svojimi tremi fanti je preživela veliko časa na kolesu, s katerim so (ponovno) odkrivali različne dele Slovenije – od uživanja v Breginjskem kotu, Trail centra v kočevju do kolesarjenja po Obali. Čez poletje pa je Tina uresničila svojo željo in s strešnim šotorom prepotovala dobršen del Grčije.  Inspiracija za na pot ji je bil pretekli 3- tedenski Ivin roadtrip z avtodomom do juga Peloponeza. Zaključek poletja in prve tople vikende jeseni pa je preživela družinsko na otoku Krku  in v Istri. Tudi lani pa so večkrat potrdili, da so Najboljše slovenske turistične kmetije za družine res vrhunske.

Kakšni so načrti v prvi polovici 2021?

 • Vikend izlet: leto so začeli v z otroki v Kranjski Gori in sklenili, da bodo vikendi, dokler bo sneg, sankaško in smučarsko obarvani. Želja je Soriška planina in pa “ne tako obljudeni” sankaški pohodi. Vmes pa bodo raziskovali “rodno” občino Grosuplje. Poleg Ostri vrh in grad Čušperk pri Grosuplju, nas čakajo še Županova jama, Kucelj, Zacurek in ostali skriti kotički.
 • Krajši pobeg: Prva polovica bo smučarsko obarvana,  s Cicino družino so januarja že smučali na Cerknem, kjer so se namestili kar na smučišču v Alpski Perli. Upajo, da sledi smučarski vikend v Avstriji s starejšim mulcem. Konec februarja pa gredo z ostalimi mulci spet na Kope v Apartmajska hiša Pungart, Kope. Maja držimo pesti, da nas zopet povabijo na otvoritveni vikend na GreenValley glamping resort (ZupancPlac).
 • Trenutek v dvoje: Mogoče jima letos ratajo Jeruzalemske terase, ki so že dvakrat odpadle. Maja pa vsekakor ne bosta zamudila Istria wine & walk.
 • Potovanje: Želja in sanje je vsaj dvotedensko potovanje v času velikonočnih in prvomajskih praznikov, saj bo “nekdo” ravno takrat praznoval 40ko. Zaradi vseh koronskih ukrepov pa je trenutno v ožjem izboru kar nekaj čezoceanskih destinacij. Med njimi Panama, Mehika ali Tajska. Kaj bosta čas in situacija prinesla pa spremljajte na naši strani. Skoraj zagotovo pa se v začetku poletnih počitnic odpravljajo na kolesarsko obarvano Madeiro, saj so MTB spuste že obljubili mulcem ;).

CICA Z DRUŽINO

Kaj so realizirali v preteklem letu (in priporočajo)?

Cica z družino se je julija lani odpravila v Nacionalni park reke Sutjeska, ki ga najdete na meji med BiH in Črno goro. Tukaj so se povzpeli  na najvišjo goro Bosne in Hercegovine – Maglić z 2386 nadmorske višine, preostale dni pa preživeli ob Trnovačkem jezeru in v Prijevoru, kjer so spali v značilnih planinskh “katunih”. Njihovo poletje je zaznamovalo kampiranje pod borovci na otoku Cres in uživanje na Pašmanu.

Kakšni so načrti v prvi polovici 2022?

 • Vikend izlet:  Eden od visoko letečih planov za letos je, da bi po delih prehodili čim več pohodniške poti Julijana Trail – krožna daljinska pohodniška pot po Julijskih Alpah. Abolsutno pa letos ne bodo spustili vikend oddiha v Bovcu in na Jezerskem.
 • Krajši pobeg: Prva polovica bo smučarsko obarvana. Februarja gredo spet na Kope in tudi tukaj si bodo privoščili namestitev kar na smučišču, ker ni ga lepšega kot se prvi spustiti po ratrakirani progi.
 • Trenutek v dvoje: tukaj je kar nekaj načrtov, na vrhu seznama sta Dublin in Lizbona. Trenutno so že v iskanju prostega vikenda in rezervaciji letalskih kart. Tisti del Julijana traila, ki pa bo za mulce predolg, se bova potrudila, da najdeva čas, in ga prehodiva sama.
 • Potovanje: Maroko je že nekaj časa v planu in zato upajo, da jim končno uspe. Nekaj časa se spogledujejo tudi s popotovanjem po Islandiji. Poletje pa bodo zagotovo preživeli kje pod dišečimi borovci.