Naši najljubši potovalni izdelki brez katerih ne gremo na pot

1

Skozi naša potovanja z dojenčki, malčki in sedaj mulci, smo naleteli na nekaj odličnih izdelkov, brez katerih nismo šli na pot. Nekateri so nas spremljali le določeno obdobje, nekateri so naša must prtjaga od prvega dneva.

Da vam bo lažji pregled, smo izdelke razvrstili glede na starost.

1. Brez česa ne gremo na pot z dojenčki in malčki (do cca. 2 leta)

Ne glede na to kam greste na pot z dojenčkom ali malčkom, se glavni potrebščine vrtijo okoli- prehrane, spanja in logistike.

 • Voziček ali nosilka?

Ko so otroci še majhni (do 1. leta), smo vedno vzeli oboje. Do nekje 3. meseca smo veliko uporabljali sling (ruto), kasneje nosilko. Če so vam slingi ali nosilke priročne za uporabo, vam jih toplo priporočamo. Veliko bolj ste fleksibilni in tudi otroku je tak način nošenja, predvsem v prvih mesecih, veliko bližji zaradi vaše bližine. Ko je otrok že težji, nosimo otroka lažje na hrbtu ali pa uporabimo voziček. Izbira kaj prioritetno vzeti je tudi odvisno od vašega otroka, kje lažje zaspi- v vozičku ali v nosilki?

Na kaj bodite pozorni pri izbiri: katerokoli nosilko izberete naj bo iz naravnih materialov in prijetna in varna za nošenje otroka. Me smo do sedaj vedno zaupale blagovni znamki Boba ter Ergobaby. Ključna lastnost pri potovalnem marela vozičku pa je njegovo priročno in hitro zlaganje, minimalna teža in kvalitetna izdelava. Super je, če ga lahko tudi naprtite preko rame.

30221644_10156320315779310_3666966394978697216_o
Nosilka Boba nas spremlja že pri vseh mulcih:)
dopoldanski spanec
Dober marela voziček vam bo prišel prav vsaj 3 leta
 • Prenosna posteljica

Najlažji način, da zagotovite otroku varno in udobno spanje je, da s seboj nesete svojo preverjeno potovalno, zložljivo posteljico. Seveda je to lažje, če potujete z avtom, pri poti z letalom se je najlažje zanesti na izbiro posteljico v hotelu ali apartmaju.

Na kaj bodite pozorne pri izbiri: da bo dovolj velika, varna in stabilna, lahka za zlaganje ter enostavna za na pot.

 • Prenosni otroški stolček za hranjenje

Če vaš otrok že je pravo hrano, priporočamo, da s seboj vzamete prenosni stolček za hranjenje. Resnično je priročen za uporabo in potovanje, predvsem, če greste v bolje eksotične kraje ali ste nastanjeni v apartmaju. Prav tako vzame minimalno prostora v prtljagi.

Na kaj bodite pozorne pri izbiri: da se izbrani stolček ali prevleka enostavno namesti na mizo ali na običajen stol ter se enostavno zloži in ne zavyame veliko prostora ali je težak.

9549fe279d51ba2dc4fcedb270c8cc79
Prenosni stolčki za hranjenje so zelo uporabni na poti

 

 • Soparnik in kuhalnik Avent 2v1

Čeprav se zdi, da zavzame veliko prtljage, je obvezen kos opreme na potovanju kot tudi le na vikend izletu, v času uvajanja otroka na gosto hrano. Lokalno zelenjavo in sadje kupimo na destinaciji, s seboj vzamemo nekaj malih pakiranj kosmičev in žitnih kašic in imamo vedno pri roki sveže pripravljen obrok:)

 • Plastičen slinček

Še eden od nujnih pripomočkov- pomaga, da mulc ostane čist. Slinček je idealen za uporabo na poti. Zaradi mehkega in fleksibilnega materiala se lahko praktično zvije in pospravi, prav tako je čiščenje izredno enostavno z vlažno krpo.

 • Otrokova najljubša steklenička

Če vaš otrok pije po steklenički, jo boste vzeli s seboj in po potrebi tudi adaptirano mleko, dozirne posodice, sterilizator in termo torbico. Priporočamo Avent stekleničke, saj s starostjo le menjate nastavke in ne cele stekleničke

 • Male drobnarije

Čeprav se mogoče zdijo banalni pripomočki, nikamor nismo šli brez priveska za dudo in torbice za dudo ter (glede na destinacijo) zaščitne mreže pred komarji, ki je uporabna tako na vozičku kot tudi na prenosni posteljici ponoči.

2. Brez česa ne gremo na pot z mulci (od cca 2. leta naprej)
 • Voziček ali nosilka

Pri starejšemu otroku vsekakor priporočamo lahek in praktičen zložljivi marela voziček ter (po potrebi) nahrbtnik za na hrbet.

 • Prenosna WC školjka

Če ste v fazi uvajanja kahlice ali mulc še ni dovolj velik za školjko, vam bo ta priročen potovalni pripomoček marsikdaj rešil trenutke na poti kot tudi nelagodje higiene na javnih straniščih ali na letalu.

Na kaj bodite pozorni pri izbiri: idealno je, če lahko prenosno školjko uporabite kot nastavek na običajni WC školjki ali pa kot prenosno kahlico (z dodatkom plastične vrečke).

 • Potovalni otroški kovček Trunki 

Eden ključnih izdelkov po izbiri našega mulca. Kovček Trunki je postal nepogrešljiv del naše prtljage oziroma kar otroški kos ročne. V njega lahko shranimo vse glavne potrebščine, ki jih potrebujemo zanj, na njem se lahko vozi kot na poganjalčku, lahko ga nosimo na rami ali pa ga uporabimo kot vlečni voz. Toplo priporočamo vsem staršem, ki veliko potujejo.

FullSizeRender
Brez trunkija ne gremo več na pot!
 • Prenosni avto sedež

Eden pomembnejših izdelkov na poti so avto sedeži oziroma še bolje napihljivi sedeži. Ponavadi rent-a-car hiše mastno zaračunajo najem otroškega sedeža in z uporabo svojega veliko prihranite.

Na kaj bodite pozorni pri izbiri: izdelek naj se priročno zloži v prtljago, naj bo lahko nastavljiv ter varen za uporabo. Vedeti morate, da so napihljivi sedeži uradno primerni šele od 4 leta starosti oziroma 15kg. Naša družina uporablja napihljiv sedež Bubble Bum.

 • Potovalne družabne igre, barvice, pobarvanke in najljubša knjiga

Starejši kot so otroci, lažje jih je zamotiti med potjo ali na poti z družabnimi igrami. Seveda zopet težimo k temu, da so igre zanimive kot tudi praktične za spakirat. Ne pozabite seveda spakirati tudi mini barvic, pobarvank ter najljubšo knjigo (primerno za več dni!)

IMG_0415
Primer potovalnih družabnih iger za 5- letnika
 • Play&Go vreča za shranjevanje igrač ter podloga za igro v enem

Vreča in hkrati igralna podloga je preprosta in učinkovita rešitev za shranjevanje igrač, hkrati pa igralna podloga kamor koli greste.

playgo-vreca-za-shranjevanje-igrac-cesta
Play&Go vreča za shranjevanje igrač ….
IMG_6235
…ter podloga za igro v enem!

 

3. Brez česa res nikoli ne gremo na pot, ne glede na starost otrok
 • Dober nahrbtnik za mami z veliko žepi

Bistveno pri izbranem ruzaku je, da ima nahrbtnik čim več posebnih predalov, da lahko stvari zložite po uporabnosti in nujnosti.

Na kaj bodite pozorni pri izbiri: predvsem pri mlajših otrocih, da ima ruzak tudi posebne termo izolirne predale, predale za plenice, dudo in predvsem, da bo razporeditev vam praktična.

9979636_f520

 • Kvalitetna in velika ruta, ki služi kot deka, pokrivalo ali podloga
 • in seveda nikamor ne gremo brez obvezne potovalne lekarne.

Za dodatne nasvete za na pot, priporočamo tudi našo zbirko 65 potovalnih nasvetov.

Katere potovalne izdelke pa vi priporočate? Veseli bomo, če jih zapišete v komentar.

Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.