Največji pump track v Sloveniji in družinska doživetja v okolici

0

Na zgodnjepomladni dan smo se z dvema mini kolesarskima navdušencema odpravili v največji pump track park v Sloveniji. Kje se nahaja? V Pomurju, ki smo ga Kam z mulcem družine v preteklosti že dobro prečesale, a očitno še ne dovolj. Po obisku pa z zagotovostjo lahko potrdimo, da se še vrnemo.

Priporočen čas obiska: skozi celo leto. Ker je pump track precej na odprtem, je v času našega obiska pihalo. Idealno je izbrati lep sončen pomladni, poletni ali jesenski dan.

Primerno za: malčke na poganjalčkih, otroke in najstnike na kolesih ali skirojih

Raj za: kolesarske navdušence in njihove starše

Vstopnina: Prost vstop

Dostop: Pomursko avtocesto zapustimo na odseku Lipovci in peljemo skozi Beltince do Odrancev. Za cerkvijo sv. Trojice na levi strani, pri osnovni šoli, zavijemo levo in peljemo še cca 300m, kjer je na levi strani športni park.

Parkirišče:  Avto lahko pustimo ob športnem parku in pump tracku, ob robu ceste. (GPS 46.591, 16.278)

Več prostora za »največje« izlete s Peugeot 5008

Na izlet v Pomurje smo se odpravili 4 članska družina, z 9 – in 2.5 letnikom ter mamo, ki na mrzel pomladni dan rada spakira na izlet pol omare:). Prenovljeni PEUGEOT 5008  se je izkazal kot odlična izbira zaradi udobja ob malo daljši vožnji in res izjemno prostornega prtljažnika, ki je omogočal, da smo s seboj vzeli skiro in poganjalčka za norčije v pump track parku ter dodatno garderobo. Preberite si našo oceno trenutno najbolj zaželenega družinskega popotnika tukaj.

Prostoren prtljažni prostor prenovljenega Peugeota 5008.

Vajeni precejšnje gneče na podobnih pump trackih (še posebej v prestolnici), smo bili tokrat prijetno presenečeni, saj smo bili  (na sicer precej vetroven dan) slabo uro na progah sami. Slednje nam je omogočalo, da se je v vožnji na poganjalčku preizkusil tudi naš 2.5 letnik, ki mu – prav zaradi gneče – vožnje na podobnih progah zaradi varnostnih razlogov ne pustimo. Ne rabimo verjetno omenjati, da sta oba mulca tako uživala, da ju še veter naenkrat več ni motil :).

Parkirišče tik ob progi; v ozadju cerkev sv. Trojice v Odrancih.

Proga je speljana tako, da lahko dosega precejšnje hitrosti, kar je pomembno za adrenalinske navdušence, hkrati pa je (v primeru, da res ni gneče) tudi dovolj varna za popoldne začetnike.  Ob progi je na voljo tudi kompresor, v kolikor bi bilo potrebno napolniti zračnice kolesa.

Prostorna pump track proga, ki bo navdušila vse starosti mulcev.

In – v kolikor bi starše skrbelo, da bi se preostali del družine dolgočasil – ob pump tracku je še obsežen športni park z nogometnim in otroškim igriščem, zaradi česar bodo otroci vseh starosti veseli. Prav tako je v bližini nešteto sprehajalni poti med polji, kar zna biti idilično še posebej v poletnem in jesenskem času. Konec koncev je pa zelo lep sprehod tudi do cca 400m oddaljene veličastne snežno bele cerkve sv. Trojice v Odrancih.

Nogometno in otroško igrišče za tiste, ki bi poiskali zabavo drugje

V kolikor se enkrat že nahajate v Pomurju in ko se mulci naveličajo kolesarjenja, predlagamo, da izlet podaljšate še do:

1. Interaktivni doživljajski park Expano ob Soboškem jezeru z največjim motorik parkom v regiji

Čeprav je zaradi trenutnih ukrepov doživljajski park zaprt, se je vredno ustaviti tudi na krasnem otroškem igrišču in največjem motorik parku v regiji ob Soboškem jezeru. S toplimi pomladnimi in poletnimi dnevi bo dogajanje ob jezeru še bolj oživelo, saj so mogoče tudi druge prostočasne dejavnosti – od kolesarjenja okoli jezera do dvorca Rakičan do vodnih dogodivščin ob jezeru. Kako smo v preteklosti že preživeli celoten dan v doživljajskem parku Expano, si lahko ogledate tukaj.

Lepo otroško igrišče Expano
Motorični park.
Jezero je tokrat bolj samevalo, ampak v toplih dnevi pa je v okolici ogromno možnosti za lepe trenutke.
Kanuiranje v poletnem času.

2. Druženje z alpakami na kmetiji Mali raj, Šalovci

Druženja z najmehkejšimi in najprijaznejšimi živalmi – alpakami smo si Kam z mulcem družine že dolgo želele. Tokrat pa se nam je želja končno uresničila, a bomo izkušnjo z veseljem še ponovili.

Pred vhodom v kmetijo Mali raj, Peugeot 5008
Nad alpakami je bila zelo navdušena celotna družina.
Prijazne in mehke radovednice 🙂
Ob druženju smo alpakam ponudili jabolka, ki jih imajo zelo rade.
Čeprav pošteno večje od našega mlajšega mulca, je bil tudi on navdušen nad njimi.

Kmetija Mali raj v Šalovcih  (GPS koordinate 46.862, 16.288) je oddaljena cca. 30 min vožnje iz Murske Sobote in vsega 500m od madžarke meje, a je vožnja do tja več kot vredna, predvsem pa udobna na račun prenovljenega Peugeota 5008. Na kmetiji prebiva 16 alpak, zaradi česar so največja kmetija z alpakami v Sloveniji. Niso pa alpake edine živali, saj je mogoče videti še koze in ovce, kokoši in pujse. Vse to v izjemno lepo urejenem okolju, ki ponuja tudi namestitvene kapacitete in celo glamping hišico nad jezerom. Ljubitelji sirov lahko na kmetiji kupijo tudi njihove lastne izdelke.

Na kmetiji smo nahranili tudi koze.
Zunaj pa si ogledali še čredo ovac.

Kmetija ob predhodnem dogovoru ponuja druženje z alpakami in ogled živali tudi zunanjim gostom. V dobri uri smo tako z jabolki nahranili in se podružili z alpakami, si ogledali molžo koz in ovce na paši.  Krasno doživetje, ki ga bomo v prihodnje z veseljem podoživeli v kombinaciji s spanjem na kmetiji.

Naš tokratni popotnik Peugeot 5008, ki nas je varno in zelo udobno zapeljal do nekaj TOP točk Pomurja.

3. Druge aktivnosti, ki smo jih doživeli ob preteklih obiskih Pomurja:

Želite testirati, če je avto dovolj prostoren tudi za vašo družino? Izpolnite online obrazec na povezavi.

Preostali naši izleti s prostornim Peugeot 5008:

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mame z družinami. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si