Najboljši sladki recepti naših mulcev

0

Priznajmo si, naši mulci imajo skoraj vsi po vrsti radi sladko. In naloga nas staršev je tudi ta, da poskrbimo za bolj zdrave sladke prigrizke, ki ne vsebujejo belega sladkorja, arom umetnih barvil in drugih dodatkov. Izvrstne sladke recepte lahko pripravimo tudi na bolj naraven način, najboljše pri tem pa je, da naši mulci niti posumili ne bodo, da jih razvajamo z veliko bolj zdravimi prigrizki, kot bi jih izbrali oni sami. Pri pripravi pa lahko tudi sodelujejo, saj bodo ob ponosu na pripravljene sladice le-te šle še lažje v tek.

Zdravi piškoti s Čokomalinčkom

Če imamo doma kakšno rjavo banano, ki je nihče več ne želi pojesti, je nikar ne zavrzimo. Te so namreč najboljše za pripravo odličnih piškotov, za katere potrebuješ samo dve sestavini – banano in zdravo ovseno kašico s kakavom Čokomalinček, ki jo je za vse velike in male otroke pripravila Malinca. Piškoti so gotovi v pičlih petnajstih minutah, mulci pa jih naravnost obožujejo.

Sestavine za 10 piškotov:
* 1 zrela banana
* 5 žlic Čokomalinčka

Priprava: Banano dobro zmečkamo z vilicami in ji dodamo 5 žlic Čokomalinčka. Premešamo in maso po kupčkih razporedimo na peki papir. Pečemo 10 min pri 170 °C (ventilacijska pečica).

Marmorni mafini

Mafini so vedno dobra izbira, ko pripravljamo sladice. Če pa izberemo kakovostne sestavine in belo moko nadomestimo s polnozrnato pirino, za sladkost pa poskrbimo kar z zrelimi bananami in malce kokosovega sladkorja, pa smo naredili že zelo veliko. Kaj pa čokoladni okusi? Namesto namazov, ki so polni sladkorja in imajo cel seznam sestavin, lahko izberemo tudi čokoladno lešnikov namaz, kakršnega najdemo v Malinci. Vsebuje le manj masten kakav, kokosov sladkor in lešnikovo pasto. Okus pa je naravnost božanski.

Sestavine:

Priprava: Najprej zmešamo vse suhe sestavine (moko, pecilni prašek in kokosov sladkor). V drugi posodi zmešamo jajce, maslo, pretlačeni banani in jogurt. Vsebino obeh posod na hitro zmešamo skupaj. Modelčke za mafine napolnimo do 3/4. Na vsak mafin damo žličko čokoladno lešnikovega namaza in z zobotrebcem narahlo zmešamo namaz s preostalo maso, da dobimo marmorni vzorec. Pečemo 20–25 min pri 180 °C.

Lešnikov kakav

 Koliko nas je včasih zraslo na kakavu in koliko naših mulčkov ga prav tako obožuje … Res pa je, da je bil kakav nekoč drugačen kot danes. Najdejo pa se svetle izjeme, kakršen je Malincin Happy Cacao mix, z aromatičnim okusom presnega kakava najboljše vrste criollo in z dodatkom cimeta očara prav vse. Lahko pa ga pripravimo tudi na malce bolj fin način in poskrbimo za pravo sladico.

 Sestavine:

Priprava: Mleko segrejemo in ga spenimo. Kozarec po vrhu namažemo s čokoladno lešnikovim namazom in ga potisnemo v mlete lešnike. V kozarec stresemo Happy Cacao mix in prelijemo s penjenim mlekom. Premešamo in napitek je pripravljen.

Recepti so nastali v sodelovanju s podjetjem Malinca. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.