Najboljše ure učenja nemščine za vaše mulce – German for kids and teens

0

Ko smo se po 5 letih življenja v Nemčiji vrnili v domovino, je bila ena prvih stvari na moji prioritetni listi – najti dobro učiteljico(a) nemščine za moje otroke.

Zelo dobro se zavedam pomena znanja tujih jezikov, hkrati pa sem otrokom želela učenje ponuditi skozi lahkoten način in jim ne vsiliti še ene dejavnosti v tednu. Preklikala sem vse strani jezikovnih šol, klicala na univerzo za študente germanistike ali nemške študente na izmenjavi, saj sem si najbolj želela učitelja iz nemško govorečih držav, ki bo otroka res lahko (na)učil najbolj popolne izgovorjave. In sem ga našla. Oziroma jo – našo Jacqueline. Ker je pred kratkim odprla svojo dejavnost učenja nemščine za vse starosti otrok, iz prve roke pa lahko povem, da je najbolj ljubeča učiteljica, z vedno pripravljenim zabavnim in interaktivnim programom, predvsem pa je pomembno, da jo moj mulc naravnost obožuje in vedno čaka petek, ko si zanj vzame 1h časa, bi jo želela predstaviti tudi vam.

Kdo stoji za imenom German for kids and teens – butične nemške jezikovne šole v Ljubljani?

German for kids and teens

Moje ime je Jacqueline, rojena Nemka, ljubeča mati, strastna učiteljica domače nemščine ter ustanoviteljica nemške šole za otroke in najstnike, butične nemške jezikovne šole “German for kids and teens”.

Moja metoda učenja nemščine

Vaše želje so mi najpomembnejše. Moje lekcije in metode poučevanja ne bodo nikoli standardizirane, ampak zelo individualne.

Učenje vedno začnemo z (brezplačnim) sestankom, da se spoznamo in se pogovorimo o vaših in otrokovih pričakovanjih ter o najboljših učnih pogojih za vaše potrebe. Šele na podlagi sestanka vam pripravim učni načrt.

  • Kdaj in kje bodo pouk?
  • En na enega ali v skupini?
  • Osebno ali na spletu?
  • Igrivo učenje ali skozi knjige?
  • S prisotnostjo starša ali brez?

Programi učenja nemščine German for kids and teens

Prva kopel jezikov (6-12 mesecev)
Nikoli ni prezgodaj za začetek! Otroku predstavite tuji jezik, saj se začne razvijati jezikovni center v možganih. Z vašim dojenčkom se bom igrala v nemščini, pela pesmice, brala kratke zgodbe in poimenovala predmete, za katere se vaš otrok zanima. V skupinah je to čudovita priložnost za mame, da se srečajo in izmenjajo pozitivne, a tudi zahtevne vidike materinstva. Čas za pogovor in sprostitev.

Igriv začetek (1-3 leta)
V tej starosti so otroci še posebej željni učenja. Izkoristimo njihovo radovednost in začnimo! Z igro, pesmicami, gibi in knjigami postavimo osnove.

Jezikovni pirati (4-5 let)
Kot pirati vsako lekcijo odkrijemo skrinjo z zakladom. Ne bo napolnjena z zlatom, ampak z novimi besedami in izrazi v nemščini. Spet uporabljamo igro, pesmi, gibe in knjige
medtem ko zelo aktivno govorijo in komunicirajo. Kmalu bo vaš otrok lahko rekel prve besede v nemščini.

Otroški klub (6-9 let) in Teens Club (10-14 let)
Vadite svojo nemščino z zabavnimi dejavnostmi.
Vsak mesec se srečujemo z drugo temo. Živali, države, barve, številke, sadje, …Dobrodošle vse stopnje znanja. V skupini je največ 6 otrok.

Raznovrstni razredi (6-18 let)
Svoje lekcije strukturiram na podlagi skupnega evropskega referenčnega okvira za jezike (A1-C2), vendar moje lekcije in metode poučevanja nikoli ne bodo standardizirane. Vsak otrok je drugačen!
Ključno je, da ostanejo otroci motivirani ter uporabljamo teme, ki jih zanimajo.

Zasebno poučevanje
Vaš otrok že govori nemško, vendar potrebuje pomoč pri slovnici, pisanju ali govorjenju bolj tekoče? Skupaj ustvarimo prilagojen načrt poučevanja.

Zasebno poučevanje, German for kids and teens

Vas zanima kateri od zgoraj navedenih programov?

Prednosti učenja tujega jezika v zgodnji mladosti?

  • Otroci, ki se naučijo drugega jezika pred petim letom starosti, uporabljajo isti del možganov za osvajanje tega drugega jezika, ki ga uporabljajo za učenje svojega maternega jezika. Mlajše učence ne ovira tudi strah pred napakami, kar je včasih ovira za starejše začetnike.
  • Raziskave kažejo, da učenje drugega jezika krepi sposobnosti reševanja problemov, kritičnega razmišljanja in poslušanja, poleg tega pa izboljša spomin, koncentracijo in sposobnost večopravilnosti. Otroci, ki obvladajo druge jezike, prav tako kažejo znake povečane ustvarjalnosti in duševne fleksibilnosti.
  • Kognitivne prednosti učenja jezika imajo neposreden vpliv na otrokov učni uspeh. V primerjavi s tistimi, ki nimajo dodatnega jezika, imajo dvojezični otroci izboljšane sposobnosti branja, pisanja in matematike, na standardiziranih testih pa na splošno dosegajo višje rezultate.
  • Negujte njihovo radovednost, kulturno občutljivost, empatijo in strpnost. Otroci, ki so zgodaj izpostavljeni drugim jezikom, kažejo bolj pozitiven odnos do kultur, povezanih s temi jeziki. Izkušnja učenja jezika jih v svet predstavi na načine, ki jih sicer ne bi izkusili.
  • V nasprotju s splošnim prepričanjem majhnih otrok ne zmede uvajanje več jezikov hkrati. Ne samo, da se naravno pomikajo po večjezičnih okoljih, ampak pridobitev drugega jezika v zgodnjem življenju spodbuja možgane, da se naučijo več drugih jezikov, kar odpira svet priložnosti za pozneje.
Sem mamica šolarju Eriku in dojenčici Freyi, trenutno živeča v nemškem Kölnu in velika ljubiteljica potovanj. Sem navdušena kajtarka, potapljačica in inštruktorica pilatesa. Tako so naša potovanja večinoma stvar iskanja krajev, kjer smo aktivni, predvsem pa krajev, kjer se imamo vsi fajn.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime