Najboljše smučišče v Sloveniji tudi letos zagotavlja odlične smučarske pogoje!

0
Smučišče Cerkno

Kljub suhi zimi in neprimernim temperaturam, se lahko na smučišču Cerkno pohvalimo z odlično urejenimi smučarskimi progami. Smučišče Cerkno, ki je že šestič razglašeno za naj smučišče v Sloveniji, je pričelo z obratovanjem že v sredini decembra.

Na 18 kilometrih smučarskih prog s pogledom na Triglav naši gostje lahko uživajo več kot 100 smučarskih dni. Sodobna tehnologija in oprema prog s kar 100 snežnimi napravami in topovi namreč zagotavljata izdelavo tehničnega snega, ki ga za treninge uporabljajo tudi profesionalni smučarji. V izogib dolgim vrstam, ki ob živce spravljajo tudi najbolj razpoložene ljubitelje zimskih radosti, pa je Smučišče Cerkno opremljeno s kar dvema 6-sedežnicama in z najnovejšimi žičniškimi napravami v Sloveniji, ki prepeljejo več kot 11.000 potnikov na uro.

Družinsko veselje na smučišču in v termah Cerkno

Kulinaričen odmor z razgledom

Kakovostno smuko za vso družino dopolnjuje okusna kulinarična ponudba na vrhu smučišča in prijazna postrežba v prijetnem ambientu Alpske Perle. V gorski koči, ki sprejme več kot 500 gostov naenkrat, gostom strežejo klasične jedi, predvsem pa sveže pripravljene lokalne specialitete, kot so žlikrofi ali štruklji. Najbolj zagreti obiskovalci, ki želijo izkoristiti vsak trenutek na snegu, pa bodo ponudbo zase našli v še dveh gostinskih lokalih ob smučišču s hitro hrano.

Nočitev sredi zimske idile        

Največji luksuz, ki ga priznavajo ljubitelji belih strmin, je prenočišče v gorski koči sredi smučišča. Razkošje Alpske Perle ob sončnih dneh ponuja edinstven pogled na slovenske vršace in Triglav, romantične noči sredi zimske idile pa so posejane z zvezdami. Poleg jutranje smuke neposredno s hišnega praga apartmaji v Alpski Perli ponujajo uporabo finskih savn, ogrevalnih prostorov za smuči in pokrita zasebna parkirišča.

Alpska Perla tik ob smučišču (zimski družinski oddih)

Počitnice za vso družino

Smučarski Center Cerkno že od nekdaj velja za najbolj priljubljeno zimsko družinsko destinacijo. Za uresničitev želja vseh družinskih članov skrbijo v Hotelu Cerkno z obnovljenimi termami, otroškim bazenom, pestro izbiro savn in solno sobo. Najbolj zahodne terme v Sloveniji goste razvajajo s termalno vodo, ki blagodejno in celostno vpliva na zdravje ter regeneracijo utrujenih mišic po celodnevni smuki.
V restavraciji Hotela Cerkno lahko gostje izbirajo med široko ponudbo domače hrane, pripravljene iz lokalnih dobrot, pripravili pa so tudi posebne menije za najmlajše.

Družini prijazen Hotel Cerkno (zimski družinski oddih)
Lepo urejene terme so primerne za družine kot za pare ali posameznike (zimski družinski oddih)

Enostavno in prijazno do vseh

Vaše počitnice bodo nepozabno in brezskrbno doživetje, saj poskrbijo tudi za detajle:
– v spremstvu najboljših smučarskih učiteljev, na lepo urejenih in varnih smučarskih progah se bodo najmlajši naučili prvih smučarskih zavojev,
– po izjemno ugodnih cenah na smučišču izposojajo kakovostno smučarsko opremo,
za najmlajše je na podstrešju Alpske perle urejena igralnica s toboganom, na vrhu smučišča tik ob njej pa otroški poligon s sankališčem,
spremljevalcem aktivnih smučarjev pa je na voljo prijetna terasa z dih jemajočimi pogledi in številne urejene pohodne poti v okolici smučišča,
– gostom Hotela Cerkno je na voljo brezplačen SKI-bus med Hotelom in smučiščem.

Družinski Cerkno Resort – smučarska šola za celo družino

Pozimi na smučanje poleti na brezplačen oddih

Da bodo letošnja smučarska doživetja ostala še dolgo v spomin, so v ta namen pripravili foto natečaj #SkiCerknoMoments.

Natečaj je namenjen obiskovalcem smučišča in term Hotel Cerkno, da zabeležijo trenutke, ki jih ne želite pozabiti in jih hkrati želijo deliti z drugimi, ki iščejo navdih in motivacijo za zimsko uživanje.

Najlepših 15 fotografij se bo postavilo na ogled v Alpski perli, avtor zmagovalne fotografije pa bo prejel vikend paket za dve osebi v Hotelu Cerkno.

Foto natečaj – SkiCerknoMoments

“Trudimo se, da bomo tudi letos upravičili naziv naj smučišča v Sloveniji po izboru obiskovalcev”.