Najboljše novoletno darilo za popotniškega mulca

0

Obisk evropske prestolnice, vikend izlet po Sloveniji ali večtedensko vandranje po oddaljenih kotičkih sveta – kjerkoli že smo, velikokrat skupaj lovimo trenutke in ustvarjamo spomine. Če imajo tudi vaši mulci željo po iskanju popotniških motivov in veselje ob fotografiranju, je super ideja za novoletno darilo nov fotoaparat. Zadovoljstvo mulca 100% zagotovljeno 🙂

Da pa smo našli pravi fotoaparat za našega šestletnega mulca, smo prebrskali široko paleto ponudbe različnih proizvajalcev in zanj izbrali Nikon Coolpix W100. V nadaljevanju si preberite 6 razlogov zakaj 🙂

6 razlogov, zakaj je Nikon Coolpix W100 najprimernejše darilo za radovednega popotniškega mulca
Nikon Coolpix W100 je super prvi fotoaparat za mulce (Sicilija, 2018)
Nikon Coolpix W100 je super prvi fotoaparat za mulce (Sicilija, 2018)
1. Otrokom všečen dizajn

Nikon Coolpix W100 ima vsekakor izgled, ki bo pritegnil tako punce kot fante, tako mlajše mulce kot najstnike, saj je na voljo v kar pet različnih dizajnih. Nas je najbolj pritegnil barvit morski dizajn, ki smo ga na koncu tudi izbrali za darilo našemu mulcu. Nikonov fotoaparat Coolpix W100 je vsekakor “must have” prtljaga, ki jo boste vzeli na vse družinske sprehode,  izlete in potovanja. V žepu, nahrbtniku ali potovalki bo lahek fotoaparat vzel zelo malo prostora, z veseljem pa ga bo uporabljala cela družina.

Včasih je prav priročno, ko ima starejši mulc fotoaparat v roki (Sicilija, 2018)
Včasih je prav priročno, ko ima starejši mulc fotoaparat v roki (Sicilija, 2018)

Pomembno 🙂 Med spletnim nakupovanjem ne pozabite v košarico dodati še Nikonovega priročnega neoprenskega nahrbtnika “SMILE”, ki ne bo uporaben le za hrambo fotoaparata, temveč tudi za vso ostalo opremo za na plažo ali za na krajši potep.

Cena: 149EUR na spletni strani https://store.nikon.si/

Nikon je naš stalni popotnik na potovanjih ali izletih, Nikon Coolpix W100
Nikon Coolpix W100 je naš stalni popotnik na potovanjih ali izletih (Sicilija, 2018)
2. Enostaven za uporabo

Nikon Coolpix W100 je zasnovan za enostavno in intuitivno upravljanje. Veliki in enostavni gumbi omogočajo preprosto uporabo fotoaparata pod vodo oziroma ob uporabi rokavic.  Majhni otroški prstki se bodo tako brez težav sprehajali po fotoaparatu in spreminjali nastavitve, saj so namenski gumbi zelo odzivni, vmesnik pa je grafičen in preprost.

Fotoaparat je bil zasnovan tako, da je čim preprostejši za uporabo in prilagodljiv vsakomur:

  • Na levi strani zaslona fotoaparata so štirje namenski gumbi, ki omogočajo neposreden dostop do menija za spreminjanje funkcij ali izbiranje slikovnih učinkov.
  • Na vrhu fotoaparata se ločeno od ostalih gumbov nahaja gumb za vklop in izklop
  • Prav tako sta na vrhu fotoaparata dva velika gumba – na levi strani je gumb za pričetek snemanja videoposnetkov, na desni pa sprožilec za fotografiranje. Gumba sta na nasprotnih koncih zgornjega dela fotoaparata in ju je mogoče zlahka doseči, ko fotoaparat držite z obema rokama. Tudi če fotoaparat uporabljate samo z eno roko, je dostop do gumba za fotografiranje preprost, kar je smiselno predvsem, ko se z njim rokujejo otroci.
Gumbi so zelo enostavni in veliki, NIkon Coolpix W100
Gumbi so zelo enostavni in veliki, NIkon Coolpix W100
  • V izbirnem meniju z nastavitvami ne boste našli nič zahtevnega – napredne nastavitve, kot so hitrost zaklopa, zaslonka in občutljivost senzorja bo fotoaparat nastavil samodejno, imate pa na voljo kar nekaj različnih načinov fotografiranja (kot na primer fotografiranje hrane, podvodna fotografija, nočna fotografija, fotografiranje ognjemeta, ipd.). Izberete lahko tudi različne slikovne učinke (poudarjanje barv, črno-bela fotografija, ipd.) ali fotografijam dodate okvirje, žige in celo retuširate portrete ali ustvarite projekcijo z zvokom.
Na voljo je kar nekaj preurejenih možnosti nastavitev fotografije, Nikon Coolpix W100
Na voljo je kar nekaj različnih načinov fotografiranja, Nikon Coolpix W100
Na voljo je tudi nekaj dodatnih nastanitev, kot je okvir za sliko ter nastavitev barv, Nikon Coolpix W100
Na voljo je tudi nekaj dodatnih nastanitev, kot je okvir za sliko ter nastavitev barv, Nikon Coolpix W100
Nastavitve barv, Nikon Coolpix W100
Nastavitve barv (svetlost, čistost, ipd.), Nikon Coolpix W100
Nastavitev okvirja za slike, Nikon Coolpix W100
Nastavitev okvirja za fotografije, Nikon Coolpix W100
3. Vodoodporen do 10m globine

Ena večjih prednosti fotoaparata za našega mulca je, da ga lahko vzame s seboj v vodo ter snema in fotografira podvodna doživetja. Predvsem uporabna in priročna lastnost, če boste kje v tropskih krajih ali med koralami. Fotoaparat je namreč vodoodporen do globine 10m.

Podvodna fotografija Nikon Coolpix W100 (Istra, 2018)
Podvodna fotografija Nikon Coolpix W100 (Istra, 2018)

Ko vklopite Nikon Coolpix W100, vas bo pozdravil z “varnostnimi ukrepi”, ki vam pomagajo zagotoviti, da voda ne pride v notranjost ohišja, ko fotoaparat uporabljate pod vodo ali v zelo slabem vremenu. Prostor za baterijo zahteva dvostopenjski postopek odpiranja, s katerim se zavarujete (ali otroke), da se fotoaparat ne bo samodejno ali po nesreči odprl pod vodo.

Prednosti fotoaparata, ki ga lahko vzamete v vodo (Sicilija, 2018)
Prednosti fotoaparata, ki ga lahko vzamete v vodo (Sicilija, 2018)
4. Trpežen in pripravljen na ekstreme

Mogoče je to lastnost odlična predvsem za starše, saj nas včasih boli glava ob morebitnem (pre)hitrem uničenju elektronskih naprav Nikon Coolpix W100 je odporen na padce z višine do 1,8 m, temperature do –10 °C in tudi na prah – sooči se lahko torej z vsemi izzivi, ki jih prinese življenje mulcev 🙂

5. Visokokvalitetna fotografija

Z ostrim objektivom NIKKOR s 3-kratnim optičnim zoomom in senzorjem CMOS s 13,2 milijoni slikovnih pik, ta fotoaparat z lahkoto zajame visokokakovostne fotografije in videoposnetke  ločljivosti Full HD (1080p) v samodejnem načinu.

6. Hiter prenos slik na tablico ali računalnik

Tako kot večina drugih fotoaparatov je Nikon Coolpix W100 združljiv z aplikacijo Snapbridge. Ko v aplikaciji SnapBridge povežete fotoaparat z drugo napravo, lahko prek Bluetooth povezave izbrane fotografije prenesete na svoj telefon, tablico ali računalnik.

Preberite si tudi strokovne nasvete za počitniško slikanje otrok

Članek je podprlo podjetje Nikon, vendar odraža naše lastno izkušnjo ter oceno fotoaparata. Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si.