Najbolj zabavna in adrenalinska WOOP! pridobitev: Fun walls

0

Ker smo KZM družine redni obiskovalci WOOP!trampolin parka na Leskovškovi v BTCju, smo kmalu opazili, da so postregli z novo atrakcijo – WOOP! Fun walls. Naša adrenalinska 11-letnika sta si tako hitro izprosila nagradno plezanje ob bližajočem se koncu šole. Ob obisku smo se prepričali, da gre še za eno top zadevo, ki jo WOOP! ponuja oz. po besedah mulcev “za najbolj zabavni del WOOP!a”.

WOOP!Fun walls, nova zabavna atrakcija za mulce
 • Spletna stran: WOOP! Fun walls
 • Naslov: Woop! Fun walls, Leskoškova cesta 3 , Ljubljana (kjer je tudi trampolin park)
 • Primeren čas obiska: vse leto
 • Priporočen čas obiska: termini so 1-urni. V eni uri se tudi tisti najbolj adrenalinski precej naplezajo. Če bo energije še vedno na pretek, lahko podaljšate za še eno uro ali skombinirate še z 30-min trampolinov (pozor: vstopnica je ločena, zato ni mogoče prosto prehajati med Fun walls delom in trampolini).
 • Primerno za otroke: Priporoča se za otroke od 6. let naprej ter spremstvo staršev do otrokovega 9. leta starosti (zaradi morebitnega strahu pred višino). Po naših izkušnjah bodo najbolj uživali od 8-9 let naprej.
 • Priložnost: Otroci lahko pridejo plezati, omogočajo pa tudi praznovanje rojstnega dne.
 • Obvezna oprema: woop nogavičke (jih lahko kupite na recepciji – enake kot za trampolin park). Vso ostalo opremo (plezalni pas, pajac za spust po toboganu idr.) dobijo plezalci na kraju samem.
 • Delovni čas: tukaj
 • Cenik: 14,50 EUR za 60 min plezanja, ki vključuje tudi obvezen ogled varnostnega filmčka na začetku in priprave na plezanje (oblačenje plezalnega pasu, osnovna navodila). Ostali cenik tukaj.
 • Parkiranje: parkirišče ob trampolin parku.
Polno dogodivščin v WOOP!Fun walls

WOOP! Fun walls je nova atrakcija, ki daje poudarek na plezanju. Če so otroci torej navdušeni plezalci (začetniki ali ljubiteljski, kot npr. naš mulc) bodo zagotovo uživali. Na voljo je namreč 23 plezalnih sten s kar 43 plezalnimi smermi. Med drugim bodo uživali na:

 • vulkanu
 • žirafi
 • steni z mulekulami
 • drevesu
 • labirintu
 • steni, kjer bo potrebno pogasiti požar
 • plezanju na čas
 • steni, ki omogoča tekmovanje 1 na 1
 • in še in še…
Plezanje all day long, če bi izbrala mulca 🙂
Različne težavnosti, za popolne začetnike in navdušene plezalce v WOOP!Fun walls
Male opice

Mulca ob obisku zagotovo nista niti mogla vsega preizkusiti, saj je aktivnosti enostavno preveč.  Vsaka stena ima tudi – zelo priročno predvsem za tiste ljubiteljske plezalce – označeno težavnost, zato se je naš navdušen plezalec lahko tudi pomeril na nekoliko težjih smereh.

In če so plezalne stene zabavne, potem bodo tri dodatne aktivnosti zagotovo požele še več navdušenja.

Plezanje po nebotičnikih in skok so super za lovljenje ravnotežja in nekaj zabave. Na tem delu je tudi obvezna čelada.

Plezanje po nebotičniku v WOOP!Fun walls
Skok z nebotičnika

Za skok iz žerjava bo potrebno nekaj več moči pri mulcih, je pa zagotovo super tudi za premagovanje morebitnega strahu. Je zelo posebno doživetje, ko se morajo najprej odriniti, oprijeti in nato nad tlemi bingljajo, nato pa “padejo v globino”.

Skok z žerjava v WOOP!Fun walls

Atrakcija, ki je pri naših 11-letnikih požela največ navdušenja, in bo verjetno tudi pri drugih: parabolni tobogan. Tukaj se obiskovalci oblečejo v pajaca, ki pokrije tudi stopala, nato pa jih vzvod počasi dvigne do vrha, kjer se nato po navpičnem toboganu spustijo navzdol. Seveda lahko, glede na morebiten strah, prilagajajo višino, v vsakem primeru bo pa izkušnja precej zabavna in adrenalinska. Naša dva sta se izmenjaje pognala po toboganu vsak najmanj 5x in smo ju na koncu komajda odtrgali stran.

Parabolni tobogan
Prosti pad

Kaj pa varnost?

Pri vseh oblikah plezanja, ob pustolovskih parkih, ki so zadnje čase zelo popularni, ali tudi pri notranjem plezanju nam je varnost seveda na prvem mestu. Ob videnem v WOOP! lahko potrdimo, da zagotovo tudi njim.

Obvezen ogled filmčka za začetku

Varnost na plezalnih stenah:

Za varovanje uporabljajo sistem, ki omogoča, da lahko obiskovalci samostojno uporabljajo plezalne stene in so varni. Varovalni sistem »self belay« skrbi, da plezanje ni mogoče, dokler plezalec ni varno pripet. Če se na primer otrok ne vpne pravilno, mu sistem ne bo omogočal plezanja. So pa ves čas na atrakciji prisotni tudi animatorji, ki spremljajo dogajanje in v primeru napačne uporabe varovanja pomagajo obiskovalcem.

Osnovna navodila in oblačenje plezalnih pasov ob pomoči animatorke, ki preveri pravilnost

Otroci, ki so manjši od 135 cm, morajo obleči otroški varovalni pas, ki je speljan tudi čez ramena. Ta pas dodatno poskrbi, da otrok ne bi mogel »pasti« iz pasu. Pred vstopom pa animatorji poskrbijo za učenje vsakega obiskovalca – vsak pred vstopom sam poskusi, kako se pravilno vpeti.

 Varnost na skoku iz višine in toboganu:

Uporabo atrakcij za skok iz višine in tobogan omogočajo le ob prisotnosti animatorja. Ta skrbi za upravljanje atrakcije in poskrbi za dodatno varnost: obvezna je uporaba čelade, dodatnega varnostnega pasu, na toboganu pa tudi ustrezne obleke, ki omogoča nemoteno in varno drsenje po toboganu.

Posebna oblačila na parabolnem toboganu

WOOP!Fun walls smo obiskali na njihovo povabilo, a zapisano odraža naše lastne izkušnje ob obisku. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.