Najbolj iskane počitniške destinacije po Sloveniji v letu 2021

1

Že drugo leto smo v posebnem obdobju za planiranje družinskih počitnic. Izbira destinacije ni več tako samoumevna in je predvsem podrejena mnogim pogojem in ukrepom za preprečevanje okužb s novim koronavirusom. Zato se v zadnjih dveh letih vse več družin odloča za počitnice v Sloveniji. Temu primerno sledi tudi “brskanje” po naši ne več tako novi kategoriji POČITNICE V SLOVENIJI. Tudi turistični boni so vzpodbudili interes slovenskih družin za turizem po Sloveniji. Zato se v letu 2021 spodnjih 10 člankov lahko pohvali z zares visokim številom branj. Zagotovo dobite še kakšno idejo za počitnice v Sloveniji v letu 2022.

1. Najboljše slovenske turistične kmetije za družine

  • Število branj: 62.235

Slovenske družine z otroki se še vedno najraje odločajo za počitnice na turističnih kmetijah. Te namreč združujejo izjemno gostoljublje, vrhusko domačo hrano, pristni stik z domačimi živalmi in opravili, čudovito naravo in po možnosti še cel kup aktivnosti za otroke. Vsakič znova, ko obiščemo katero izmed njih, smo pozitivno presenečeni nad nivojem njihovih storitev in nad tem kako lepo je poskrbljeno za otroke in starše.

Najboljše slovenske turistične kmetije za družine

Na turistični kmetiji Urška, ki ima tudi čudovit bazen

2. Vikend potepanje po Pomurju

  • Število branj: 50.000

Pomurje je odlična družinska destinacija za ljubitelje termalne vode in posebnih doživetij, kot je nedavno odprt Expano park. Še več idej kaj vse lahko počnete v Pomurju, pa si ogelejte v članku 3 dnevno potepanje v Pomurju.

Pogled od spodaj na impresiven stolp Vinarium v Lendavskih goricah, Pomurje

3. Celoletne počitnice v Kranjski Gori 

  • Število branj: 44.763

V Kranjsko Goro se res radi odpravimo v zimskem času, saj nudi odlično smučišče  in sankališče za (najmlajše) mulce. Nudi pa Kranjska Gora še veliko več in je odlična družinska destinacija skozi celo leto, predvsem pa hladen pobeg poleti, ko je v mestu prevroče.

Kolesarski poligon, Kranjska Gora

4. Počitnice in družinski potep po Jezerskem 

  • Število branj: 32.280

Jezersko velja za eno lepših dolin v Sloveniji. Zelena dolinica, polna pašnikov in idiličnih kmetij, leži tik ob meji z Avstrijo, na vzhodu jo obdajajo Savinjske Alpe, na jugu pa se pot spušča v najdaljšo slovensko vas – Kokro. Več v članku.

Postanek ob Planšarskem jezeru, Zgornje Jezersko

5. Najboljši slovenski glampingi za družine 

  • Število branj: 19.359

Glampingi so postali zelo priljubljeni v zadnjih letih – in to z razlogom! Združujejo bivanje na svežem zraku in pristen stik z naravo, hkrati pa vse udobje, ki ga družina z majhnimi ali malo večjimi otroki potrebuje. Številni med njimi tudi dodatne aktivnosti, kot so bazen, savna, otroška igrišča in športne aktivnosti, zaradi česar jih imamo KZM družine še posebej rade. Več v članku.

Največja sreča otrok, Kolpa Resort glamping

6. Počitnice v Bohinju 

  • Število branj: 14.994

Še ena dolina, ki je visoko na seznamu želja med našimi bralci in sledilci. Vsakič znova, ko obiščemo te kraje, spoznamo še kakšno presenečenje. Poglejte članek 8 razlogov za poletni družinski vikend oddih v Bohinju.

Bohinj z otroki

Prelepa Soška dolina je kraljica med doživetji za ljubitelje lepih razgledov in družinam prijaznih kampov in vodnih aktivnosti. Zakaj nas vedno znova vleče v tiste konce, pa v članku 9 razlogov za družinsko vikend odkrivanje Posočja.

7. Počitnice na Bloškem jezeru

  • Število branj: 14.740

Vedno nas veseli, ko skupaj z našimi bralci “odkrijemo” kakšno manj znano lokacijo. Bloško jezero s svojo čudovito okolico je zagotovo eden izmed skritih biserov. Poglejte zakaj v članku 6 razlogov za vikend izlet na Bloško jezero z otroki. 

Bloško jezero z otroki

8. Počitnice v Posočju

Število branj: 13.473

Visoke poletne temperature so nas navdušile nad nekajdnevnim obiskom krajev s prijaznejšo klimo in čistim, svežim zrakom. Eden od takih krajev je vsekakor zgornje Posočje, kjer smo se naužili naravnih lepot Soče, obiskali pa tudi marsikatero zgodovinsko in kulturno znamenitost tega območja. Več v članku.

Soča vedno prepriča.

9. Počitnice v Mariboru in njegovi okolici

Število branj: 12.266

Velikokrat raziskujemo Štajersko regijo, tokrat pa smo v družinski vikend izlet vključili še naše drugo največje mesto, Maribor ter nekaj okoliških zanimivosti, ki so bile na naši listi že nekaj časa. Da je bil oddih še bolj prijeten, smo s seboj vzeli našo aktivno babi. Več v članku.

Pogled na mesto Maribor z druge strani Drave

10. Počitnice na Rogli Termah Zreče

Število branj: 10.607

Rogla vas poleti s svojo posebno klimo osveži in preseneti s prijetnimi temperaturami, pozimi pa razveseli s snegom. Čez celo leto pa razvaja s čudovito naravo. Mi smo bili še vedno navdušeni nad obiskom. Zakaj? Preverite v članku Vikend oddih na Rogli in v termah Zreče.

Rogla in Terme Zreče z otroki

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih me doživele z našimi družinami. Za več informacij o nam pišite na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.