Najbolj iskane počitnice v Sloveniji 2022

0

Tudi v letu 2022 smo nadaljevali z počitnikovanjem po Sloveniji, manj kot zadnji dve letu, a se vidi, da smo Slovenci radi turisti v svoji državi, hkrati pa ponudba v Sloveniji postaja vse kvalitetnejša in bogatejša.

Po katerih vsebinah ste v tem letu najraje brskali in jih potem tudi obiskali?

1. Turistične kmetije

Najboljše slovenske turistične kmetije za družine združujejo izjemno gostoljublje, vrhusko domačo hrano, pristni stik z domačimi živalmi in opravili, čudovito naravo in po možnosti še cel kup aktivnosti za otroke. Zato ni čudno, da se precej povpraševanja po njih, kot proste ponudbe – najboljše slovenske turistične kmetije za družine.

Na turistični kmetiji Urška, ki ima tudi čudovit bazen

2. Kranjska gora

Če boste želeli neporabljen turistični bon izkoristiti v Kranjski gori, čimprej rezervirajte. Kranjska gora je zagotovo ena najbolj priljubljenih destinacij za aktivne družine in družinske izlete. Tudi na našem portalu. Zakaj pa si lahko pogledate v članku 16 razlogov zakaj je kranjska gora predvsem pomladno poletna destinacija. 

Kranjska gora z otroki

3. Pomurje

Pomurje je odlična družinska destinacija za ljubitelje termalne vode in posebnih doživetij, kot je nedavno odprt Expano park. Še več idej kaj vse lahko počnete v Pomurju, pa si ogelejte v članku 3 dnevno potepanje v Pomurju.

Pomurje z otroki

4. Therme Olimia

Terme Olimia s svojo ponudbo presega še tako visoka pričakovanja. Raznoliko ponudbo termalnih doživetij za staro in mlado za vse letne čase, lahko doživite v kompleksu pokritih in zunanjih termalnih bazenov Family wellnessa Termalija, Termalija Relax del, ki obsega prenovljeni notranji in zunanji bazen in precej nov Termalija Family fun del, v katerem bodo uživale predvsem družine z otroki. Takole smo se imeli mi.

Obiščite prenovljene Terme Olimia

5. Vikend na kmetiji Pomona

Pomona je vedno naša iztočnica vikend odkrivanja Rogaške Slatine. Turistična kmetija umeščena v čudovito naravno okolje podeželja Rogaške Slatine, z dovršeno zunanjo podobo v tradicionalnem stilu, vrhunsko domačo kulinariko ter bogato ponudbo aktivnosti za odrasle, predvsem pa za otroke preprosto mora biti na vašem družinskem spisku doživetij v Sloveniji. Letos jeseni so odprli tudi prav posebno učno pot “Sprehod med debli”, ki vas bo peljala 6m visoko med drevesi. Preberite članek KZM ocenjuje: Kmetija Pomona- nepozabne počitnice na podeželju.

6. Rogla in Terme Zreče

Rogla vas poleti s svojo posebno klimo osveži in preseneti s prijetnimi temperaturami, pozimi pa razveseli s snegom. Čez celo leto pa razvaja s čudovito naravo. Mi smo bili še vedno navdušeni nad obiskom. Zakaj? Preverite v članku Vikend oddih na Rogli in v termah Zreče.

Rogla in Terme Zreče z otroki

7. Bela Krajina s Kolpo

Bela Krajina s Kolpo je še eno področje, ki jo tako vi kot mi najraje obiščemo tako v živo kot na naši spletni strani. Poleg članka KZM ocenjuje: Kolpa resort glamping in 7 stvari, ki smo jih počeli čez vikend na Kolpi, ste radi brali tudi Zelen, kulinaričen in adrenalinski odklop na Kolpi.

Bela Krajina z otroki

8. Greenvalley glamping – Zupanc plac

Zadnja poletja si zapomnimo po posebnih namestitvah. 30Zakaj družinam priporočamo ravno to namestitev v prelepi Savinjski dolini, pa preberite v članku KZM ocenjuje: Greenvalley glamping resort – Zupancplac 

Greenvalley glamping z otroki

9. Bloško jezero

Vedno nas veseli, ko skupaj z našimi bralci “odkrijemo” kakšno manj znano lokacijo. Bloško jezero s svojo čudovito okolico je zagotovo eden izmed skritih biserov. Poglejte zakaj v članku 6 razlogov za vikend izlet na Bloško jezero z otroki. 

Bloško jezero z otroki

10. Posočje

Prelepa Soška dolina je kraljica med doživetji za ljubitelje lepih razgledov in družinam prijaznih kampov in vodnih aktivnosti. Zakaj nas vedno znova vleče v tiste konce, pa v članku 9 razlogov za družinsko vikend odkrivanje Posočja.

Posočje z otroki

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih me doživele z našimi družinami. Za več informacij o nam pišite na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.