Dinopark Funtana – na morje k dinozavrom

0

Če dopustujete v bližini Poreča, enostavno ne smete zamuditi obisk Dinopark Funtana. Meseca maja smo se odpravili na krajši vikend paket v Poreč. Med našimi večernimi sprehodi smo zasledili velike table, ki so bile porisane z mogočnimi dinozavri, ki so bili videti tako resnični, kot da bi v zares obstajali. Zmeraj, ko jih je zagledal Saš, je sledilo kričanje: »Mami, mami, glej dinozavre!« Ob njegovem navdušenju sva vedela, da ta park preprosto moramo obiskati.

Dinopark Funtana, Hrvaška Istra
Dinopark Funtana, Hrvaška Istra
  • Lokacija: Funtana, Istra, Hrvaška
  • Z avtom: Poreč – Funtana: 7,1 km oziroma slabih 11 minut vožnje.
  • Parkirišče: veliko urejeno parkirišče pred vstopom v park
Veliki rastlinojed v Dinoparku
Veliki rastlinojed v Dinoparku
  • Vstopnina: odrasli 140 kun (18,87 €), Otroci (od 4 do 14 let): 120 kun (16.17 €), Otroci do treh let imajo brezplačen vstop. Opomba: cena vstopnice je res ničelna proti vsemu, kar lahko dobiš v parku. Ob nakupu kart prejmeš tudi vodič, tako da res ne moreš zgrešiti nobene poti ali animacije.
  • Odpiralni čas: od 31. marca do 14.oktobra; vsak dan od 10.00 do 18.00 ure
  • Primerno za otroke: če imate majhne ali večje otroke vam park res priporočamo. Naša dva mulca sta bila ob obisku stara 3 in 1.5 leta in prav oba sta noro uživala. V parku so na voljo igrala tako za velike kot tudi za manjše otroke.
  • Otroški vozički: po urejenih poteh, ki vodijo po parku lahko brez težav ˝vozičkate˝.
  • Primerno za vreme: park je primeren za vse vremenske razmere. V primeru dežja se lahko skrijete v klimatizirano areno, ki je dovolj velika, da sprejme veliko količino ljudi.
Top 5 doživetij v Dinopark Funtana

1. Sprehod med dinozavri: Sprehajali smo se po označenih poteh, srečevali dinozavre, se z njimi slikali in PAZI to, jih aktivirali. Aktivirali? No, zdaj si verjetno mislite, da sem najbolj čudna mama na svetu. Ampak res smo jih aktivirali, oziroma jih je naš mulc. Na vsaki postojanki med dinozavri je vsaj eden takšen, ki se premika in spušča glasove. Na ograji je pritrjen gumbek, ki ga stisneš in dinozaver se aktivira. Dinozavri so res popolni. Njihova barva, koža in oglašanje, vse to je tako resnično, kot da bi bil v resnici nekaj milijonov let v preteklosti in se sprehajal med njimi.

Med dinozavri v Dinoparku
Med dinozavri v Dinoparku Funtana
Med dinozavri v Dinoparku
Med dinozavri v Dinoparku Funtana
Med dinozavri v Dinoparku
Med dinozavri v Dinoparku Funtana
Med dinozavri v Dinoparku
Med dinozavri v Dinoparku Funtana

2. Mini bar in sprostitev:  Po vsaj dvournem sprehodu smo se ustavili v senci, kjer imajo urejen mini bar. Starša sva si privoščila kavico, otroka pa sta se lahko v miru igrala v peskovniku. In to ne v nekem navadnem peskovniku, temveč v peskovniku s fosili. Moramo priznati, da so v parku res mislili na vse podrobnosti, ko so ga urejali.

Minibar in sprostitev v Dinoparku
Minibar in sprostitev v Dinoparku Funtana
Mini bar in sprostitev v Dinoparku
Mini bar in sprostitev v Dinoparku Funtana

3. Zabavišni del parka: In ko že misliš, da si videl vse, se zabava komaj začne. Sledil je zabaviščni del parka. V tem delu parka najdeš veliko otroških in zabavnih igralnih avtomatov: vožnja z avtki, piratska ladja, dragon coaster,… in vse to je vključeno v ceno vstopnice, otrok se lahko pelje kolikokrat želi. Kar je še dodatno prednost za starše je to, da starš nadzira vožnjo z gumbkom. Sam stisneš, kdaj želiš, da se otrok pelje in izključiš, ko misliš, da je otroku dovolj. Zadetek v polno.

Zabaviščni del Dinoparka
Zabaviščni del Dinoparka Funtana
Zabaviščni del Dinoparka
Zabaviščni del Dinoparka Funtana

4. Stik z živalmi: Blizu arene so tudi koze, kjer se lahko skupaj z otroki pomešate med te ljubke živali, jih slikate in hranite.

Kozice v Dinoparku
Kozice v Dinoparku Funtana
Kozice v Dinoparku
Kozice v Dinoparku Funtana

V bližini koz so tudi poniji. Kateri od otrok pa si ne želi jahat ponija? Le poglejte, kako ponosno se je držal naš otrok, ko je jahal čisto pravega konjička.

DSC01004-(2)
S ponijem po Dinoparku Funtana

 

5. Cirkuška predstava: Dvakrat dnevno v parku prirejajo predstavo. Prvič je na sporedu ob 12. uri, naslednja je ob 16. uri. Predstava poteka v cirkuški areni, kjer imajo prav tako igrala za manjše in večje otroke.

Cirkuška predstava v Dinoparku
Cirkuška predstava v Dinoparku Funtana

Vtisi cirkuške predstave:  Luči so ugasnile in zaslišal se je dinozavrov glas. Kmalu za temi zvoki se je po brvi sprehodil čisto pravi dinozaver. No, tako so mislili otroci. Mi starejši žal že vemo, da so v njem bili ljudje. Ampak res, videti je bilo tako resnično. Temu so sledile še različne zabavne in animirane točke. Videli smo nastop klovna in dveh akrobatov. Manjkalo pa ni niti živih živali, kot sta zajček in velik orjaški rumeni piton. Predstava je trajala približno eno uro.

Za starše: 

  • Hrana: V sami areni se nahajajo kioski z hitro hrano. Predvsem zanimiva so njihova poimenovanja. Okrepčate se lahko v MC DINOS, kjer imajo fast food, posebej prirejen za majhne otroke (kos pice, hamburger, medaljončki, krompirček). Na voljo pa so še show arena bar, bambus bar in fossil safari bar, kjer si lahko privoščite kavico, se osvežite z hladno pijačo ali si privoščite mrzel sladoled.
Ob triceratopsu v Dinoparku
Ob triceratopsu v Dinoparku Funtana
  • Senca: sence v parku ne manjka, saj je park postavljen v gozdu. Ne samo da se boste imeli super, našli boste tudi odlično skrivališče pred vročino.

Naš dan je bil popoln. Park, kjer hodiš med čisto »pravimi« dinozavri. Park, kjer so mislili res na vse. Za ceno, ki jo plačaš, dobiš več, kot si misliš. Od sprehoda med dinozavri, do hranjenja živali, jahanja ponija, uporaba vseh zabaviščnih avtomatov in na koncu še vrhunsko predstavo. To je bil eden naših najboljših izletov, če ne najboljši.

Prispevek je za Kamzmulcem.si napisala: Barbara, mama dvema čudovitima in razigranima sončkoma. Njen prvorojenec Saš je pravkar dopolnil tri leta, mlajša princeska Lina pa šteje 20 mesecev. Barbara pa je tudi avtorica bloga Simpl mama – spremljate jo lahko prek spletne in FB strani.