Na čokolado in vino v Podčetrtek!

0

Pravljičnih sedem bo zaznamovalo že 7. Festival vina in čokolade, ki bo 7. maja v Podčetrtku s slastnim programom navdušil številne obiskovalce, tako odrasle kot najmlajše. Ne le, da je festival raj za ljubitelje sladkega in dobre kapljice – raznolik program poskrbi za nasmehe na obrazu in zares lepo doživetje, ki kar kliče k ponovitvi!

7. Festival vina in čokolade, Podčetrtek

 

Ko se boste sprehajali med stojnicami, ki se bodo bahale z vsemi vrstami čokoladnih dobrot, katerim se ne boste mogli upreti, boste vso sladkobo (seveda le starši:)) še oplemenitili z okušanjem žlahtnega vina.

 

Preko 50 razstavljalcev pripravlja najboljšo ponudbo za obiskovalce in gostoljubno obljublja, da bo na stojnicah vsak našel nekaj zase. Ne le, da vas bosta skrivnostna čokolada in strastno vino napolnila z življenjsko energijo, razveselil vas bo tudi pester program, ki ponuja doživetja preko celotnega festivala:

  • Spremljali boste lahko sladko in napeto tekmovanje v peki sacher torte,
  • se udeležili vinske delavnice lokalnih društev vinogradnikov
  • ali pa presenečeno strmeli v kuharski show Marka Magajne.
7. Festival vina in čokolade, Podčetrtek
7. Festival vina in čokolade, Podčetrtek
7. Festival vina in čokolade, Podčetrtek

Popoldne bosta nastopila tudi dobro poznana in vedno nasmejana pevca BQL, kar bo nedvomno še popestrilo prijetno festivalsko vzdušje, proti večeru pa bo za glasbeno razpoloženje skrbela skupina Trnje live acoustic. Pred zaključkom festivala pa bodo, kot se za vinorodni okoliš spodobi, predstavili tudi županovo vino za leto 2022.

Da je festival družinsko doživetje, ki ustvari nepozabne spomine, pa pripomorejo številne ostale aktivnosti festivala, kot je mega čokoladni otroški kotiček, pa kotiček za male ustvarjalce, lepotilni kotiček … manjkal ne bo niti kulinaričen šotor s sprostitveno plažo. Ko pa bo direndaja dovolj, pa se le usedite na turistični vlakec in popoln dan zaključite s čudovito panoramsko vožnjo do Olimja.

7. Festival vina in čokolade, Podčetrtek
7. Festival vina in čokolade, Podčetrtek
  • Vstopnina: 10 eur za odraslo osebo – v ceno je vključen 1 kozarec ter 4 degustacijski kuponi. Za otroke od 6. leta do 18. leta je vstopnina 5 eur, ki vključuje 3 degustacijske kupone.
  • Kje: Festival poteka v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek od 9.00 – 20.00.
  • Kako do festivala: na dogodek se lahko odpravite tudi z vlakom. Cena za vlak iz Ljubljane do Podčetrtka in nazaj je 8,70€ za odrasle in 4,35€ za otroke od 6 – 12 leta. Za potnike, ki vstopajo v Celju pa 3,40€ za odrasle in 1,70€ za otroke.

Prepričali se boste, kako festival povezuje ljudi – smeha in pozitivne energije nikoli ne manjka. Dogodek ima tudi dobrodelno noto, saj bodo z dobrodelnim tekom zbrana sredstva namenjena društvu Debra, ki povezuje osebe, obolele z redko kožno boleznijo bulozno epidermolizo, in njihove bližnje. Vsekakor omembe vreden aspekt pa je tudi prijaznost do okolja, saj je na festivalu močno omejena uporaba plastike.

Spoznajte mojstre priprave slastnih slaščic in priznanje vinarje – gostoljuben Podčetrtek vabi!

Če lahko podaljašate vikend, priporočamo še preostala doživetja v Podčetrtku!

Minoritski samostan, Podčetrtek

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime