Mulc praznuje rojstni dan v igralnici – nasveti za organizacijo dobre zabave

1

Danes je na voljo veliko igralnic in tematskih prostorov, kjer lahko vaš mulc praznuje rojstni dan.  V tem članku najdete nasvete, na kaj je vse treba pomisliti, ko si izbirate prostor za noro rojstnodnevno zabavo. 

Prednosti zabav v igralnicah

Predvsem se izognete nepotrebnemu pospravljanju po koncu zabave ter ta čas izkoristite za kakšno dejavnost z mulcem. Namesto, da nadzorujete otroke, da vam ne bi kaj razbili, se raje posvetite prijateljem, ki jih že dolgo niste videli, popijete kavico, otroke pa prepustite izkušenim animatorjem. Lahko pa seveda čas preživite z otroci v igralnici in tudi vi doživite tisto pravo rojstnodnevno zabavo, brez skrbi. Tovrstno praznovanje vsekakor priporočam vsem, ki ste v stiski s prostorom, časom ali pa si le želite drugačnega praznovanja za vašega malčka.

Na kaj biti pozoren, ko izbiraš igralnico za rojstnodnevno zabavo:  

1. Preverite velikost igralnice in kakšna igrala so v njej

Prostor si po dogovoru lahko tudi predhodno ogledate, seveda pa je dobrodošlo, da si ogledate vsaj fotografije prostora, ter izveste, kaj se v prostoru nahaja. Po mojih izkušnjah so otroci najbolj navdušeni nad napihljivim igralom/toboganom, kot dodaten bonus pa seveda štejejo dobra glasba, disco krogla, plezalna stena, ustvarjalni kotiček …

 

IMG_1320
Napihljivi tobogan je vedno sredisce zabave
IMG_1372
Valjanje po žogicah je dobra masaža

 

unnamed (1)
Prijeten ambient je otrokom pomemben

 

DSC_0386 (1)
Plezalna stena za pogumne

 

2. Predhodna rezervacija je nujno potrebna

V času od septembra pa vse tja do maja ali junija vse več ljudi odloča za tako praznovanje. Priporočam vsaj 14 dni prej, če se le da, pa še kakšen dan več. Če ne drugega, je to dobrodošlo tudi za vas, saj lahko pravočasno oddate vabila in poskrbite, da bodo na zabavi vsi  pomembni prijatelji.

3. Možnost organizacije tematskih zabav  z okrasitvijo prostora

Okrasitev prostora je seveda pomembna. Sami se lahko potrudite in z malo spretnosti naredite marsikaj. Ponekod pa se lahko za takšno storitev dogovorite tudi z osebjem igralnice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kavbojska zabava

 

 

Preverite možnosti tematskih zabav, otroci so nori nanje. Osrečite jih s pravo gusarsko zabavo, popeljite v svet princesk in vitezov, naj zarjovejo dinozavri ali zaplešejo baletke, lahko pa jih pričaka okrasitev ter tematika skladno z njihovimi najljubšimi risanimi junaki. Deklice vsekakor rade zaplešejo pod disko kroglo, a po izkušnjah vem, da se jim kmalu pridružijo tudi fantje.  Disco zabava je najbolj popularna pri deklicah vseh starosti. Seveda so zadnje čase zelo popularni liki iz risanih filmov, sploh pri mlajših deklicah. Dečki pa obožujejo viteške ter gusarske zabave, kjer na koncu poiščejo še skriti zaklad. Zelo majhni otroci raje opazujejo barvitost živalic, Nodija in dinozavre. Nabor je pester, zagotovo najdete primerno tematiko za svojega otroka. Ko so vam na voljo še rekviziti, ki so skladni s tematiko zabave, ne morete zgrešiti.

tematsko praznovanje-risani filmi, zahvalna darilca (1)
Zabava z najljubšimi risanimi junaki
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Veliko otrok se navdušuje nad dinozavri

 

4. Oprema prostora

Pozanimajte se, če je v prostoru kuhinja, ter kaj le-ta že nudi, kar se tiče pribora in posode. Preverite ali imajo v igralnici že kozarce, krožnike, nož za torto.  Navadno morate sami prinesti krožnike ter kozarce. Svetujem papirnate, saj se jih najlaže zavrže, pa še okolju prijazne so.  Hladilnik je skoraj da obvezna oprema vsakega takega prostora.

Preverite tudi, če imajo glasbeni stolp in kakšna glasba je tam že na voljo. Tudi za copate za odrasle vprašajte. Če boste na praznovanje povabili tudi kakšno mamico z dojenčkom, je dobro vedeti tudi, če je v prostoru previjalna miza, stolček za hranjenje, da bo vsem kar se da udobno. V kolikor bo starost otrok na zabavi različna (v večjem razponu), svetujem, da se pozanimate o vseh igralih in rekvizitih, da starejši ali mlajši ne bodo prikrajšani. Pred zabavo se je dobro pozanimati, kje se nahajajo toaletni prostori, da ne bo kasneje kakšne nuje in nepotrebnega iskanja. Pozanimajte se, koliko je miz ter stolov za odrasle, v kolikor bodo povabljeni tudi starši.

DSC_0422 (1)
Tudi odrasli se lahko zraven zabavajo

 

5. Možnost parkiranja

Vredno se je predhodno pozanimati, kako je s parkirnimi prostori pred stavbo, v kateri se prostor nahaja. Če boste tam dlje časa je seveda na mestu, da parkirate brezplačno ter da se po nepotrebnem ne ukvarjate še s tem, ali vas na koncu čaka morebitna kazen.

In po tem ko določite datum, tematiko je še nekaj točk, za katere predlagam, da jim namenite pozornost:

1. Vabila

Vabila razpošljite kar se da kmalu, vsaj teden dni prej. Priporočam, da jih pošljete po elektronski ali navadni pošti. Tako se izognete izgubljanju le-teh, če jih otrok sam deli v šoli ali vrtcu, izognete pa se tudi slabi volji, v primeru, da se je malček odločil, da bo povabil le tiste najbližje »sošolčke«. Na vabilo je priporočljivo dodati tudi svojo telefonsko številko, da vam starši lahko potrdijo mulčevo prisotnost. V primeru, da vam vabilo izdelajo drugi,  se dogovorite, da se le-to doda v tekst. Predlagam tudi, da v tekst napišete, da ne pozabijo na copate  –  za otroke ali zase (v primeru, da igralnica nima copat za odrasle). Ob tem poudarjam, da je uporaba copat v igralnicah obvezna.

unnamed
Personalizirano vabilo – dinozavri
05ab0fc442757413ab0e6883432db6ba
Personalizirano vabilo – ledena princeska

 

2. Animacija, da ali ne?

Lahko izberete prostor, kjer vam je na voljo dovolj miz in stolov tudi za odrasle in tudi njih povabite na zabavo, da vmes, ko se otroci igrajo lahko nadoknadite zamujeno. Prisotnost staršev otrok starih do 4 let je zaželena. Za starejše otroke pa lahko organizirate rojstni dan z animacijo ter otroke prepustite izkušenemu osebju, sami pa si privoščite oddih.

3. Hrana in pijača

Kar se tiče hrane in prigrizkov je pomembno vedeti, da otroci v treh urah, ko norijo in se zabavajo, ne pojejo prav veliko. Enostavno ni časa. Zato precenite, kaj bi otrokom ponudili. V navadi je, da otroci vmes kaj prigriznejo, morda na zabaven način razrežite sadje in zelenjavo (korenček v palčkah je zelo zanimiv), to zložite v lončke in na krožnike, ter prinesete s seboj, kjer samo postavite na mizo. Ne pretiravajte s slanimi prigrizki, ker vedno ostajajo po mizah. Sladke pijače so super dobre, ampak po njih so otroci samo še bolj žejni in vedno več otrok prosi le navadno vodo. Ker je v igralnici velikokrat na voljo tudi kuhalnik, morda lahko ponudite čaj. Torta naj ne bo velika. Otroci niso tako veliki ljubitelji tort, kot se nam zdi. Največkrat ostane na mizi 10 na pol pojedenih kosov, ki romajo v smeti. Majhna, lahka tortica,  da se svečano upihne svečke, zapoje pesmica, naredi lepa fotografija in se vsak otrok malo posladka, bo več kot dovolj.

4. Primerna oblačila

Otroci naj bodo oblečeni v slojih, saj se prostor ob tekanju, plesu in zabavi kar hitro segreje in so glave prepotene. Tako se otroci lahko med zabavo slečejo samo v majčke, da ne bo prevroče.

Po koncu zabave je zaželeno, da se pospravi smeti ter pobere vse svoje stvari. Pozanimajte se, ali imajo v igralnici vreče za smeti. Otroci navadno pozabljajo copatke, tako da le opozorite starše, da jih vzamejo s seboj.

Čas, ki ga potrebujete za načrtovanje praznovanja je zanemarljiv v primerjavi s časom, ki bi ga porabili še za okraševanje svojega doma, pospravljanje, ter skrb za vse povabljence.

 

IMG_1182
Ena gasilska

 

Sem Mojca, mamica nekajmesečne punčke, za katero vem, da bo praznovanje rojstnih dni pravo doživetje. Sem tudi ena izmed dveh deklet, ki sva lastnici prostora namenjenega najemu za otroške zabave ter rojstne dneve. Na področju tovrstni zabav tako nabiram kilometrino že kar lep čas. Najin prostor lahko najdete na FB strani Čarobni gozd, najem prostora za otroške zabave, ali na www.carobnigozd.si.  Tukaj si lahko ogledate naš predstavitveni filmček.  veseljem odgovoriva na vsa vaša vprašanja.