Minicity – prvi tematski interaktivni park za otroke v Sloveniji

1

Kreativno mesto, kjer se vaš otrok lahko preizkusi kot smetar, pilot, čebelar, gradbenik, prodajalec, zobozdravnik, policist, gasilec, vrtnar, voznik avtobusa ter TV in radio voditelj.

Pred kratkim se je v nakupovalnem središču BTC v Ljubljani odprl prvi tematski interaktivni park za otroke v Sloveniji. Glede na to, da naš mulc ni navdušen nad gnečami v igralnicah, smo bili že v samem prihodu čisto presenečeni, kako veliko je kreativno mesto. Vesele barve in topel ambient pa sta mi takoj dala občutek, da je vse tukaj postavljeno z mislijo na zabavo otrok.

Bistvo Minicityja je, da prek 19 skrbno opremljenih tematskih hišk (kot jim sami pravijo) otrokom želijo približati poklice in dejavnosti, s katerimi se srečujejo v vsakdanjem življenju. Vsi vemo, kako so otroci navdušeni nad policisti in smetarji in kako si vsi po tihem želijo, da bi kdaj pilotirali letalo ali vozili avtobus. Še iz otroštva se spomnim, da smo se velikokrat »šli trgovine« ali sanjarili, da smo voditelji TV oddaje. Vse te želje se v Minicityju za kratek čas lahko uresničijo.

  • Kje: Hala A v nakupovalnem središču BTC, nasproti Kristalne palače
  • Primerno za:  pravijo, da za mulce od 3. do 12. leta (čeprav se naš dvoletnik ne bi strinjal s tem :)).
  • Vstopnina: 10 EUR za otroka od dopolnjenega 3. leta s spremljevalcem; 5 EUR za otroka od 1,5 leta do 3. leta z enim spremljevalcem. Seveda ne pomeni, da mlajši ne smejo vstopiti. Cenik velja za vse, ki vstopajo v deželo hišk. Podrobnejši cenik najdete tukaj.
  • Odpiralni čas: od ponedeljka do sobote med 10h in 20h, v nedeljo do 18h.

TOP 5 interaktivnega mesta Minicity:

1. Poudarek na interaktivnosti hišk

Minicity je koncept kreativnega mesta, kjer je poudarek na tem, da otrok vse poizkusi sam in pri tem vklopi svoje male sive celice. Vsaka hiška je svoje doživetje. Taras se je največ zadrževal v gradbeni Bauhaus hiški in se čisto navdušil nad vrtnarjenjem – skupaj z animatorko sta posadila rdečo peso. No, pa tudi od volana v avtobusu smo ga komaj odvlekli stran – ne boste verjeli v LPP hiški še urbana dela. Na letalu nas je sprejel pilot in nas opozoril na varnostna pravila v letalu in nas odpeljal na Islandijo in nazaj. V Medexovem čebelnjaku smo skupaj z animatorjem izdelali svečo iz voska (še starša sva se nekaj novega naučila), ki smo jo lahko vzeli domov. V trgovini Hofer se je Taras usedel za blagajno, poskeniral najine izdelke, stiskal čisto pravi račun in nama  »poračunal«. Zraven v pekarni pa je zamesil kruh.

Najbolj navdušena pa sem bila, ko sem videla punčko, ki se je želela preizkusiti kot voditeljica 24 ur in kot se spodobi, preden stopiš pred kamere, jo je animatorka tudi naličila. Okoli pa so tekali čisto pravi smetarji, namreč Minicity poskrbi, da se otrok lahko preobleče v uniformo primerno poklicu. Osebno mi je bila pa najbolj všeč  Hiška ponovne uporabe, kje otrokom razložijo in pokažejo, kako pravilno reciklirati.

Zdaj pa nalašč neham z opisom hišk, da bo ostalo še kakšno presenečenje za vas.   

IMG_0015
Delamo svečo iz voska
IMG_0003
Sam še hišo zgradim pa grem
IMG_0006
Delo za blagajno
IMG_0018
Baziliko pa meto je treba zalit
IMG_3903
Posadili smo rdečo peso

 

2. Skrbni in prijazni animatorji

Poleg hišk so me kot mamo dvoletnika najbolj navdušili animatorji, ki skrbijo za interaktivnost v vsaki hiški. Ker je Taras še majhen, se še ne tako zlahka prepusti družbi novih ljudi in se včasih začne tudi jokat, če kdo rine vanj.  V Minicityju pa so animatorji s strokovnim pristopom hitro pritegnili njegovo pozornost in na koncu so že delali »selfije«.  Kar sem tudi opazila je, da animatorji skrbijo za varnost otrok.  Ko sva se z Vladotom pogovarjala z enim znancem in je Taras stekel stran je animator takoj stekel za njim. Kar pomeni, da v trenutku, ko otrok ne potrebuje več vaše bližine, lahko mirno greste po nakupih (če odhajate ven, morate o tem obvestiti osebje na recepciji) ali pa spijete kavico in poskusite  ledeni jogurt v Minicity kavarnici.

 

IMG_3912
Energična animatorka pred ličenjem mlade TV voditeljice

 

3. Dodatna ponudba

Poleg kreativne zabave za otroke v Minicityju najdete tudi:

  • Kavarnico in slaščičarnico (pomaračni sok ti stisnejo pred tabo:))
  • Oblazinjeno igralnico za puzače
  • Prostor za praznovanje rojstnih dni

 Nudijo tudi varstvo otrok. Več o dodatni ponudbi si preberite tukaj.

4. Dogodki na različne tematike za starše in otroke

V Minicityju organizirajo tudi različne dogodke in delavnice. Na spletni strani sem zasledila npr. da organizirajo izmenjavo igrač, da so se starši lahko udeležili predavanja »Varnost na smučišču« in da bo Policijsko postajo v Minicityju obiskal čisto pravi policist. Se splača spremljati njihov koledar dogodkov.

5. Garderoba

Vsak dobi svojo garderobo na ključ, tako da lahko vse svoje stvari odložiš in se v miru zabavaš s svojim mulcem. Če pozabiš copate za mulca, si jih za 1,5 Eur lahko sposodiš. Imajo tudi previjalnico.

Vsekakor priporočam obisk, tudi tistim mlajšim od 3 let. Mogoče jim ne bo zanimiva še vsaka hiška, definitivno pa se boste ob odhodu morali boriti z »Ne, ne jaz ne grem domov. Bom tukaj ostal”.

IMG_3910

 

Zgornji opisi in informacije so moji osebni vtisi in nimajo nikakršnih oglaševalskih namenov. Za več informacij mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si