Med cvetoče gredice v Mozirski gaj

1
Mozirski gaj je najbolj znan po razstavi tulipanov, ki se začne že vsako leto v mesecu aprilu in se potem nadaljuje z ostalimi razstavami cvetja, ki pa niso nič manj impresivne. Mi sto čudovit vrt spoznavali letošnje pozno pomlad, s vklopu vikend oddiha v Mozirju.

Lokacija: Mozirski gaj, Mozirje (GPS 46.33493221730107, 14.961107111201843)

Primeren čas obiska: vsak letni čas je park nekaj posebnega; pomladi vse cveti, poleti nudi prijetno senco, jeseni pa je obarvan v prečudovite jesenske barve. Mi smo ga obiskali tekom vročega junijskega vikenda. Znotraj parka veliko sence ter tudi klopce za počitek in opazovanje narave.

Z družino v Mozirski gaj
Z družino v Mozirski gaj

Priporočen čas obiska: vzeti si morate vsaj dve ure, da se lahko v miru sprehodite po parku in obiščete vse ključne točke. Mulcem bo sploh zanimivo igrišče ter začarana vasica, kjer jim morate pustiti domišljijo in igrivost svoji pot. Před ali po obisku pa si privoščite tudi kavo, sladico ali kosilo v Okrepčevalnici Ribič, kjer imajo tudi nekaj igral za najmlajše ter si ogledate staro lokomotivo.

Odpiralni čas in cenik:

 • Mozirski gaj je odprt od aprila do oktobra. Nato je park do 30. novembra apart in se odpre v začetku decembra z Božično bajko Slovenije.
 • Cena vstopnice za otroke znaša od 3. do 6. leta 2 EUR, od 7. do 15. leta je vstopnina 4 EUR, za odrasle pa znaša 7 EUR.
 • Imajo pa tudi posebne ugodnosti za študente, družine, večje skupine ipd.
 • Invalidi imajo vstop brezplačen. Zanimivost je, da imajo možnost izposoje invalidskega vozička.
 • Več informacij za obisk parka najdete tukaj.

Primerno za vreme: Vsak dan, če le ni dežja. Najlepše pa je ob sončnih dnevih.

Z družino v Mozirski gaj
Z družino v Mozirski gaj

Hrana: znotraj parka boste našli prijeten lokal Kmečka hiša Mozirski gaj, kjer si lahko prvoščite kosilo ali se le osvežite. Druga izbira je Okrepčevalnica Ribič, ki leži neposredno ob Ribniku in poleg rib nudi tudi odlične sladice 🙂

Okrepčevalnica Ribič, Mozirski gaj

Psi: so dobrodošli

Zanimivosti Mozirskega gaja za vso družino

Kaj je najbolj zaposlilo naše otroke v parku:

 • raziskovanje začarane vasi, ki je bila zanovana ob 40 obletnici gaja. Otroci, mali in veliki, bodo raziskovali unikatne pravljične hišice, ki sestavljajo vasico znotraj parka ter se srečali s čarobnim svetom vil in drugih fantazijskih bitij.
Začarana vas, Mozirski gaj
 • sproščanje odvečne energije na lepem in ograjenem otroškem igrišču
Otroško igrišče, Mozirski gaj
Otroško igrišče, Mozirski gaj
 • Od leta 2002 vhod v Mozirski gaj krasi 53 let stara lokomotiva, ki predstavlja veliko atrakcijo za najmlajše.
 • Mozirski gaj pa se od leta 2017 ponaša še z največjimi uglašenimi vetrnimi zvončki v Evropi, ki vabijo s svojimi ubranimi, harmoničnimi melodijami.
Največji uglašeni vetrni zvončki v Evropi, Mozirski gaj

Preostala raznolika ponudba, ki bo navdušila vso družino:

 • Otroci lahko v parku spoznavajo in opazujejo naravo, kjer bodo lahko videli ptice, ribe, veverice in druge živali ter tudi veliko različnih cvetlic, dreves, grmovnic.
 • Zanimiv in poučen je zeliščni in japonski vrt.
 • Z veseljem se boste povzpeli na leseni razgledni stolp SVEA, ki ponuja prelepe razglede na bližnjo okolico.
 • Sprehodili se boste po drevoredu Evropske unije, ob reki Savinji ali pa čez mostiček, kjer bo nastalo kar nekaj lepih fotografij
 • Spoznavali kulturno dediščino – kozolec, mlin, kašča itd. ter otrokom na zabaven način približali življenje kot je bilo nekoč.
 • Videli pa boste tudi čebelnjake, saj je v teh krajih čebelarstvo dobro razvito.
Raziskovanje Mozirskega gaja
Med cvetlične gredice, Mozirski gaj
Mozirski gaj
Mozirski gaj
Leseni razgledni stolp Svea, Mozirski gaj
Razgled s stolpa Svea, Mozirski gaj
Čarobni mostiček ob ribniku, Mozirski gaj
Mozirski gaj
Reka Saving, Mozirski gaj
Čebelnjak, Mozirski gaj

Mozirski gaj se razvija in dopolnjuje vsako leto in je vreden ogleda tako v prazničnem decembru, kot tudi v poletnem času. Zagotovo se tja še vrnemo.

Okolica Mozirja pa ponuja tudi kar nekaj drugih aktivnosti – preberite si naša doživetja

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela z mojo družino. Za več informacij o doživetju nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali v komentar.