»Mami, mami, lej, leej, leeeeej letalooooo prihajaaaaa!«

1

Lokal Avionček in razgledna terasa sta zaradi obnove, do nadalnjega zaprta! 

Če se vam zdi, da vam primanjkuje idej, kam bi peljali vašega mulca (pa se hočete izogniti mrazu ali dežju), je opazovanje letal na letališču Jožeta Pučnika vedno zanimiv dogodek za najmlajše.  Vsakič, ko Tarasu omenim, da greva danes na letališče, iz njega privabim spontan krik sreče.  Idejo za ta post, pa sem dobila, ko sva s T-jem to soboto zjutraj sedela na razgledni terasi in sem ponesreči slišala, da dve družini od treh, nista prišli na letališče po opravkih, temveč na izlet. 

Če se odločite, da se odpravite na to aviatično doživetje, predlagam, da si pred odhodom ogledate spored pristankov in poletov, da boste ujeli čim več letal.  Najboljši razgled boste imeli na razgledni terasi kavarne Avionček.  Pot do nje je jasno označena.  Zaprti del lokala je precej majhen, samo 7 miz, srečneži,  dobijo tisto ob oknu, otroku sezujete čevlje, ga postavite na oblazinjeno okensko polico in ga opazujete, kako svoje prste in obraz prilepi na steklo. Vi pa vmes lahko uživate v okusni presni tortici. Kavarna je odprta vsak dan med 8. In 18. uro, v poletni sezoni pa celo do 22. ure.

Avionček ima tudi veliko  zunanjo teraso, ki ima prav tako po celi razgledni površini široko polico, na kateri lahko otroci stojijo in vpijejo: »Lej ga, lej ga letalooooooooo, aviooooon.« Na pisti pa jih ne impresionirajo samo letala, ampak so navdušeni tudi nad vozilom, ki prevaža prtljago, vozilom, ki potisne letalo od terminala in t.i. Follow me avtomobilom.

Na terasi otroke čaka tudi simpatična hutka s toboganom.  Tik pred »prihodi« vhodom otroke čaka še en hutka s toboganom in še par igrali.

Predlagam, da je parkirate na zunanjem parkirišču (desno od letališča), ki je najbližje razgledni terasi.

Cena ure parkiranja je 2 EUR.

IMG_4001
Kot vkopan
img3071
Luškana hutka na razgledni ploščadi

 

 

 

Sem mama triletniku, žena 33-letniku, sestra, hči, prijateljica, ustanoviteljica start-upa in popotnica. Moja družina praktično živi v torbah, saj se vsak mesec seli iz doma v Ljubljani v dom v Maastrichtu na Nizozemskem, no skoraj vsaj mesec.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime